Přednášky/semináře/diskuse 
 

Přednáška - Iddo Shai: Jak se dostat ke čtenářům v digitálním věku

Katedra žurnalistiky IKSŽ FSV UK zve na přednášku Iddo Shaie (USA) na téma „Jak se dostat ke čtenářům v digitálním věku. Přednáška se uskuteční v pondělí 4. května 2015 v místnosti č. 215 (Hollar) od 15,30 hodin.


Debata na téma Česká zahraniční politika ve střední Evropě a širším evropském rámci

Katedra německých a rakouských studií a Katedra západoevropských studií IMS FSV UK srdečně zvou na debatu s PhDr. Tomášem Kafkou, ředitelem odboru států střední Evropy MZV ČR na téma české politiky ve střední Evropě.
Termín: 6. května 2015, 11:00 – 12:20
Místo: FSV UK, U kříže 8, Praha 5, Jinonice
Místnost: J1037

událost na Facebooku


Prezentace knihy a diskuse o nacistické rozhlasové politice v Protektorátu Čechy a Morava

Katedra německých a rakouských studií IMS FSV UK zve na prezentaci knihy Mgr. Petera R. Pinarda, PhD. Broadcast Policy in the Protectorate of Bohemia and Moravia: Power Structures, Programming, Collaboration and Resistance (Frankfurt am Main et al.: Peter Lang, 2015).
Termín: úterý 12. května 2015, 15:30–16:50 
Místo konání: areál UK v Jinonicích, budova A, m. č. 2066 
pozvánka
událost na Facebooku


Přednášky katedry Marketingové komunikace a PR

Katedra Marketingové komunikace a PR připravila několik velmi zajímavých akcí, kterých se můžete zúčastnit zdarma. Jsou určené pro všechny studenty FSV UK. Pokud máte zájem, napište paní Koterové email (koterova@fsv.cuni.cz), a do hlavičky dejte pouze: "RSVP, jméno a příjmení, DATUM akce".

* Pondělí 4. května 2015 16:00, č. 212, FSV Hollar,  Jana Máchalová, marketing módních značek, odbornice na historii módy a kulturu: "Od dokonalého těla po digitální šamany" - Jak se prolínají trendy v módě, hudbě a životním stylu od 90. let 20. století do současnosti? Normcore, rebelská reklama, módní blogeři ve front row... Přijďte se dozvědět více od zkušené odbornice, která desítky let jezdí na fashion weeky do Paříže a Milána.

* Středa 6. Května 2015, učebna 215, FSV Hollar, 17:00, přednáší Eli Valley: „Současný komiks a Franz Kafka (Contemporary Comics and Kafka)“. Zveme vás na přednášku spisovatele a kreslíře Eliho Valley z New Yorku. Eli patří mezi současné významné autory komiksů a svoji tvorbu publikoval v mnoha novinách a časopisech po celém světě - The NationThe New Republic, The GuardianThe Daily BeastThe InterceptGawker a dalších. Je autorem knihy The Great Jewish Cities of Central and Eastern Europe: A Travel Guide and Resource Book to Prague, Warsaw, Cracow and Budapest.

* Středa 20. Května 2015, 14:30, č. 212, FSV Hollar, seminář a diskuse se zahraničními profesory a studenty z Loyola University Maryland, USA, a odborníky na public relations a public affairs z Graylingu: Media Landscape and Public Relations in the Czech Republic and CEE countries. Přijďte diskutovat o tom, jak se dělá PR a PA v USA a jak u nás - v čem jsou nehvětší rozdíly, jak se bude dál vyvíjet komunikace a regulace, například v oblasti lobbingu? V USA mají přísné regulace, u nás se o nich zatím jen mluví.


Pozvánka na sérii přednášek Four talks on Law and Public Policy

Institut sociologických studií FSV UK vás srdečně zve na sérii přednášek Regulation In A Free Society: Is Law A Limitation On Freedom Or A Fundamental Condition Of It? Comparative Views And Case Studies From Europe And The United States, které proběhnou 12. a 13. května 2015.

Přednášet bude Wendell Goddard, americký právník s celoživotními zkušenostmi.

Program
Pozvánka

 
  
 Konference 
 

Konference: The Current Populism in Europe: A Threat to Liberal Democracy?

Institut mezinárodních studií FSV UK si vás dovoluje pozvat na konferenci The Current Populism in Europe: A Threat to Liberal Democracy?, kterou IMS pořádá ve spolupráci s Heinrich Böll Stiftung.

Konference se uskuteční v pondělí a úterý 18. a 19. května 2015 v prostorách Goethe Institutu (Masarykovo nábřeží 12, Praha 1).

Hlavními řečníky budou Iveta Radičová, Jacques Rupnik, Luke March a Othon Anastasakis.

V případě vašeho zájmu je možné se na konferenci registrovat na  populism@fsv.cuni.cz. Více informací pak naleznete na populism.fsv.cuni.cz.

V přílohách naleznete pozvánku na konferenci a také její kompletní program.


Konference k uctění památky doc. Kalouse - "Testováním ke kvalitě vzdělávání?"

Pro připomenutí nedávno zesnulého doc. Kalouse (předního odborníka na vzdělávací politiku) pořádají Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy a společnost Scio v pátek 22. května 2015 v budově FSV UK, Opletalova 26, Praha 1 konferenci o dopadech a výsledcích testování ve vzdělávání  Přijďte se seznámit se zajímavými zjištěními v oblasti testování a pohovořit si s odborníky i dalšími účastníky konference. Více informací, včetně předběžného programu, naleznete nawww.tkkv.cz.

Studenti FSV mají účast zdarma, neregistrují se, hlásí se e-mailem Petru Havlíčkovi (P.Havlicek@seznam.cz).

 
  
 Hodnocení kurzů v letním semestru v červnu 
 

Tento semestr proběhne na fakultě hodnocení kurzů poprvé elektronicky (všichni studenti  obdrží na počátku června  emaily s pokyny a odkazem na dotazník). V souladu se schválenou změnou harmonogramu proběhne hodnocení v termínu 8.-26. června a výsledky budou zveřejněny obratem na konci června. Již nyní prosím studenty o co nejvyšší možnou účast, aby bylo možné elektronické hodnocení používat i do budoucna.  Výsledky předchozích vln hodnocení je možné prohlížet v nové aplikaci na adrese: http://hodnocenikurzu.fsv.cuni.cz/, pro prohlížení je třeba se přihlásit obdobně jako do SIS.

Petr Soukup, proděkan pro studijní záležitosti

 
  
 Deutsch Security Square 
 

Byly spuštěny internetové stránky nového výzkumného centra Deutsch Security Square.

Posláním centra je kolektivní, teoreticky fundovaný, empiricky solidní a transdisciplinární výzkum bezpečnosti z liberálních a kritických perspektiv.

Hlavními oblastmi zájmu výzkumného týmu složeného z akademických pracovníků i doktorandů katedry mezinárodních vztahů je strategická agenda, řešení a transformace konfliktů, agenda kritických bezpečnostních studií s důrazem na průsečíky bezpečnosti a technologie a bezpečnostní strategie malých států v mezinárodním řádu.

Úvodní esej vymezující podrobněji záměr centra od koordinátora dr. Ondřeje Ditrycha naleznete zde esej představující Karla Deutsche z pera Richarda Neda Lebowa potom zde a nakonec první kratší analýzu aktuálních bezpečnostních témat ze série Security Briefs od Nikoly Schmidta na téma kybernetické bezpečnosti zde.

Prezentaci naleznete na webu deutschsquare.fsv.cuni.cz a také na facebooku facebook.com/deutschsquare.

 
  
 Erasmus+ praktické stáže 
 

OZS informuje o možnosti podávání přihlášek do programu Erasmus+ praktické stáže.

více informací

 
  
 Univerzitní maraton - Běh o pohár rektora UK - štafety FSV UK 
 

V rámci Volkswagen Maratonského víkendu se v neděli 3. května 2015 uskuteční další Univerzitní maraton – Běh o pohár rektora UK, který zaštiťuje přímo Univerzita Karlova.

Fakultu sociálních věd UK letos budou reprezentovat tři štafety – ze studentské samosprávy IMS FSV UK, z Politologického klubu FSV UK a ze studentského spolku Institutu sociologických studií.

 
  
 Externí nabídky 
 

Nabídka stáže / internship GANT

Stážista v marketingovém & PR oddělení


Seminář: Za studiem do zahraničí

V rámci cyklu o stipendiích pro vysokoškolské studenty pořádají Česká centra ve spolupráci s Domem zahraniční spolupráce seminář "ZA STUDIEM DO ZAHRANIČÍ"

Seminář se uskuteční dne 12. května 2015 od 17:00 v Českém centru Praha, Rytířská 31. Vstup na akci je zdarma. 

událost na Facebooku


Evropa – 70 let v míru a v prosperitě?“

V úterý 5. května 2015 od 10:00 hod. se v Evropském domě v Jungmannově ulici 24, na Praze 1 koná slavnostní shromáždění u příležitosti Dne Evropy. Akce s názvem „Evropa – 70 let v míru a v prosperitě?“ se bude konat pod záštitou předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky a jejími pořadateli jsou Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha spolu se Zastoupením Evropské komise v ČR a Střediskem mezinárodních studií Jana Masaryka VŠE.

Událost se kromě připomenutí 70. výročí od ukončení II. světové války bude věnovat také vývoji, kterým se Evropa v uplynulých desetiletích ubírala.

Více informací o akci, včetně seznamu přednášejících najdete na webu www.vip-vs.cz. Přihlásit se na akci můžete na e-mailu pertl@vip-vs.cz

program


Eurodenik.cz hledá autory komentářů z oblasti české a zahraniční politiky, sociologie, historie a ekonomiky

Eurodenik.cz hledá odborníky, kteří by pro portál eurodenik.cz pravidelně psali honorované
komentáře na aktuální témata z oblasti české a zahraniční politiky, sociologie, historie a ekonomiky.
Bližší informace na e-mailu info@eurodenik.cz

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.