Volby do Akademického senátu FSV UK 
 

Akademický senát FSV UK vyhlašuje volby do AS FSV UK pro funkční období 2014-2016. Volby se uskuteční ve dnech 20. - 22. 11. 2013:

* 20. a 21. 11. 2013 od 9.00 do 17.30

* 22. 11. 2013 od 9.00 do 15.00.  

Termín pro podávání návrhů na kandidáty do AS FSV UK pro funkční období 2014-2016 stanovil AS FSV UK na 12. 11. 2013, 12:00 hod. Návrhy se podávají k rukám předsedy volební komise Erika Hrušče prostřednictvím podatelny FSV UK, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1.

Více informací na stránkách AS FSV UK.

 
  
 Přednášky/semináře/diskuze 
 

76. Sociologický večer

Pod dlažbou je pláž

Příručka diváka televize veřejné služby

Projekce dokumentárního filmu režiséra Radima Špačka

Host: Radim Špaček

V pondělí 4. listopadu 2013 od 18:30 v budově Hollar, místnost číslo 215.

Více: sociologickevecery.fsv.cuni.cz


Kulatý stůl na téma volby 2013 a povolební vyjednávání

Institut politologických studií FSV UK pořádá v rámci projektu PRVOUK kulatý stůl na téma volby 2013 a povolební vyjednávání. Diskuze se bude konat ve středu 6. listopadu 2013 od 18:30 v místnosti 1031 v Jinonicích.

Mezi diskutujícími vystoupí doc. PhDr. Michel  Perottino, Ph.D., PhDr. Josef Mlejnek, Ph.D., PhDr. Kamil Švec, Ph.D. a hosté.


Přednáška: Proces evropské integrace vyhasíná či posiluje?

Katedra mezinárodních vztahů IPS FSV UK vás zve na mimořádnou přednášku na téma Proces evropské integrace vyhasíná či posiluje? pana PhDr. Vojtěcha Bellinga, Ph.D. státního tajemníka vlády ČR pro evropské záležitosti a vedoucího sekce Úřadu vlády pro evropské záležitosti.

Přednáška se bude konat 6. listopadu 2013 od 14,30 v Jinonicích v místnosti 2080. Diskutovány budou například otázky "Pouze hospodářská či též politická integrace Evropy? Jaká je pozice ČR v EU? Vystoupit či zůstat? Náklady a výhody našeho členství v EU.“

 
  
 Konference 
 

Církevní komunikace: Příležitosti a výzvy v komunikaci katolické církve ve 21. století

Dne 4. listopadu 2013 se od 13.00 hod do 18.00 hod v místnosti H212 (budova Hollar, Smetanovo nábřeží 6, 110 01) uskuteční konference "Církevní komunikace: Příležitosti a výzvy v komunikaci katolické církve ve 21. století". Konferenci pořádá Katedra marketingové komunikace a PR Institutu komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK.

facebook event


9. Pražská bezpečnostní konference

Středisko bezpečnostní politiky CESES FSV UK si Vás dovoluje pozvat na tradiční 9. Pražskou bezpečnostní konferenci Evropská unie - Čína - Rusko: Hledání společných zájmů, která se koná v pátek 15. listopadu 2013 od 9:00 hod. v Národní technické knihovně v Praze 6.

V případě Vašeho zájmu o účast se prosím registrujte do pátku 8. listopadu 2013 na e-mail sbp@fsv.cuni.cz.

Prosíme o společenský oděv.

 
  
  
 

Nabídka sportovních aktivit pro zdravotně postižené studenty

Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK nabízí v zimním semestru studentům všech fakult Univerzity Karlovy tyto kurzy:

zimní semestr 2013/14 - nabídka kurzů

 
  
 Prague Banking Club 
 

Pod záštitou IES FSV UK vzniká Prague Banking Club:

Pro studenty se zájmem o bankovnictví, kteří by rádi doplnili svoje teoretické znalosti o praktický vhled do fungování banky, vzniká studentský klub Prague Banking Club. Přihlašte se do projektu, který má šest bankovních partnerů, seznamte se s experty z různých oblastí bankovnictví a navíc získejte kontakty pro budoucí kariéru! Pro přihlášení pošlete svoje CV do 3. 11. 2013 na e-mail praguebankingclub@gmail.com.

facebook: www.facebook.com/praguebankingclub

 
  
 Zahr. styky 
 

Stipendia DAAD do Německa

Aktuální nabídka stipendií DAAD.

Termín podání přihlášek je 15. listopadu 2013.


Letní škola v USA v červnu/červenci 2014

Oddělení zahraničních styků informuje o možnosti účasti na Letní škole nadace The Fund for American Studies ve Washintonu, D.C., USA v létě 2014. Termín na odevzdání přihlášek je středa 13. listopadu 2013. Bližší informace najdete v přiložené vyhlášce. 

LS_Washington_2014.pdf

 
  
 Externi nabidky 
 

Tříměsíční pracovní stáže pro studenty/absolventy VŠ

Česko-korejská společnost a partnerské instituce vyhlašují výběrové řízení na tříměsíční pracovní stáže pro studenty/absolventy VŠ v oblastech: ČESKO-KOREJSKÉ KONTAKTY, MÉDIA & PR, FUNDRAISING. Přihlášky se přijímají e-mailem do 12. listopadu 2013. Více informací čtěte zde


AIESEC – aktuální nabídka zahraničních stáží

AIESEC PRAHA nabízí pracovní stáže v zahraničí, kde můžete získat nejen cenné pracovní zkušenosti, ale také poznat novou kulturu a přátelé. Více informací naleznete na http://bit.ly/StazeVZahranici


Think-tank Evropské hodnoty: nabídka pozic

Think-tank Evropské hodnoty nabízí pozici stážista/stážistka fundraisingové sekce.

V rámci stáže ve fundraisingové sekci nabízí získání cenných zkušeností a dovedností v oblasti monitoringu a identifikace fundraisingových příležitostí, přípravy materiálů týkajících se grantových žádostí a přípravy a plnění fundraisingového plánu.

více informací 

registrační formulář s detaily 

Think-tank Evropské hodnoty dále nabízí pozici manažer Analytického týmu na poloviční úvazek

Manažer Analytického týmu má na starosti především komplexní vedení mezinárodního projektu probíhajícího od listopadu 2013 do května 2014, v rámci něhož připravuje a realizuje mezinárodní semináře v Bruselu, Budapešti, Bratislavě, Varšavě, Vídni, Brně a Praze.

více informací 

registrační formulář s detaily


Schodiště, přednáší Miroslav Motejlek

Konektor & PR.Konektor vás zvou na další ze série přednášek "Schodiště" pro vysokoškolské studenty o lidské kreativitě. Tématem přednášek "Schodiště" je: "Jak jsme to vyřešili." Každý přednášející ukáže řešení problému ze své praxe, který sám nebo se svými spolupracovníky vyřešil.

Ve čtvrtek 7. listopadu 2013 od 17:00 hodin v prostorách agentur Konektor a PR.Konektor na Náměstí Republiky vystoupí Miroslav Motejlek, novinář, zakladatel a většinový vlastník nezávislého zpravodajského serveru motejlek.com.

Přihlašovací formulář: https://docs.google.com/forms/d/1tQIK_O1K-LiamGMXJcgw3NNB-OauDWasgbA9YdjOC-Q/viewform


TEDxYouth @ Prague

16. listopadu 2013 od 17:00 se v kině Ponrepo uskuteční konference TEDxYouth @ Prague. Na programu je livestream z globální TEDxYouth konference a několik živých vystoupení, registrace od 1. 11. 2013.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.