Přednášky/semináře/diskuse 
 

Pozvánka na debatu o česko-německé přeshraniční spolupráci

Katedra německých a rakouských studií IMS FSV UK zve na kulatý stůl na téma "Aussichten der deutsch-tschechischen grenzüberschreitenden Zusammenarbeit".

Debata se uskuteční 5. května 2014 v Areálu UK v Jinonicích.

pozvánka


 

10 let členství České republiky v Evropské Unii: očekávání a vize

Univerzita Karlova v Praze si vás dovoluje pozvat na panelovou diskuzi: 10 let členství České republiky v Evropské unii: očekávaní a vize, která se uskuteční v pondělí dne 5. května 2014 v 16.00 hodin v posluchárně Collegium Maximum, Právnická fakulta UK, náměstí Curieových 7, Praha 1.

Simultánní tlumočení do českého a anglického jazyka zajištěno.

Účast laskavě potvrďte na tel. 224491249-52 nebo e-mail: organiz@ruk.cuni.cz.

pozvánka


Projekce dokumentu s následnou diskusí: Exposing the Invisible

V úterý 6. května 2014 se v místnosti 215 v budově Hollar uskuteční promítání dokumentu Our Currency is Information.

Investigativní novináři se v globálním světě nemohou omezovat jen na dění ve vlastní zemi. Stejně jako mafie snadno operuje napříč kontinenty, ten, kdo zkoumá praní špinavých peněz, korupci a jiné nelegální aktivity, musí umět vytvořit celosvětovou síť propojených aktivistů, hackerů a novinářů.

Přesně takovou síť založil Paul Radu. Organized Crime and Corruption Reporting Project se dlouhodobě věnuje právě rozkrývání mezinárodního organizovaného zločinu. Ve čtvrthodinovém dokumentu vysvětluje, jak jeho síť pracuje. Jsme vlastně jako mafie, pracujeme podobnými nástroji. Jen naší měnou jsou informace, vysvětluje.

Po promítání bude následovat diskuze s Pavlou Holcovou, která se do OCCRP zapojila.
událost na Facebooku


Přednášky Dr. José Real-Data

Katedra veřejné a sociální politiky ISS FSV UK zve všechny zájemce na přednášky Dr. José Real-Data:

Changes in Research Training Policy in Spain (1999-2011): A Policy Dynamics Approach ve středu 7. května 2014, 16.30-18.30 v rámci doktorské semináře oboru Veřejná a sociální politika, CESES, Celetná 20, místnost č. 216.

Accounting For Policy Dynamics: A Comparison of Four Theoretical Frameworks v pátek 9. května 2014, 9.30-10.50, v rámci kurzu JSM515 Proces tvorby politik, Areál UK Jinonice, U Kříže 8, místnost č. 3019.

Kontakt: vnovotny@fsv.cuni.cz

pozvánka


Přednáška: Slovenská zahraniční politika a zkušenosti s členstvím v EU

Institut mezinárodních studií FSV UK zve všechny zájemce na mimořádnou přednášku velvyslance Slovenské republiky v Praze, PhDr. Petera Weisse, CSc.

Přednáška se bude konat ve středu 7. května od 12:30 hodin v Jinonicích v místnosti č. 2080 a jejím tématem bude „Slovenská zahraniční politika a zkušenosti s členstvím v Evropské unii". Součástí přednášky bude i diskuze.

více informací

 
  
 Zahraniční styky 
 

Výběrové řízení na pozici vyučujícího na University of Nebraska pro letní semestr 2014/15

Fulbrightova komise ve spolupráci s katedrou historie University of Nebraska v Lincolnu vyhlašuje výběrové řízení na pozici "visiting scholar of Czech history and culture" pro letní semestr akademického roku 2014/15. Úspěšný kandidát by vyučoval dva kurzy v oblasti profesionálního zájmu, věnoval by se výzkumu, participoval by na vědeckých a akademických projektech a podílel se na aktivitách katedry. 

více informací a přihláška

Uzávěrka přihlášek je 30. 6. 2014


Jan Patocka Fellowships 2014/2015 for Czech scholars

Deadline for application: May 25, 2014

The program supports research inspired by Jan Patocka’s thought and committed to his legacy and will enable Czech senior and junior researchers to pursue a research project of their choice while working in residence at the IWM in Vienna. It is open to all academic disciplines in the humanities and social sciences. Research proposals related to one of the IWM's main fields are strongly encouraged (pls. see www.iwm.at/research)

Further details and online application


EURIAS Fellowships 2015/2016

Deadline for application: June 5, 2014

EURIAS Fellowships are mainly offered in the fields of the humanities and social sciences but may also be granted to scholars in life and exact sciences, provided that their proposed research project does not require laboratory facilities and that it interfaces with humanities and social sciences. The diversity of the 15 participating Institute for Advanced Study offers a wide range of possible research contexts in Europe for worldwide scholars. Applicants may select up to three IAS outside their country of nationality or residence as possible host institutions.

For more details please visit the IWM and the EURIAS websites: http://www.iwm.at/fellowships/eurias-fellowships-2/

 
  
 Party parník FSV 
 

Studenti FSV UK vás zvou na další Parník FSV. Akce se uskuteční v pátek 16. května 2014.

Čeká vás stylová hudba, dekadentní atmosféra a vybrané nápoje ve stylu Titanicu.
Lístky jsou k dostání na vrátnici Hollaru a v Opletalově za 150 Kč, na místě za 200 Kč.
událost Facebooku

 
  
 Externí nabídky 
 

Německý sociolog Bernhard Giesen vystoupí na FHS UK

Pracoviště historické sociologie Fakulty humanitních studií UK v Praze vás srdečně zve na přednášku, kterou prosloví profesor Bernhard Giesen na téma On Ambivalence. Bernhard Giesen je německý sociolog a emeritní profesor Univerzity v Kostnici. Oblastí jeho zájmu je v současné době historická srovnávací analýza veřejného mínění a kolektivní identity na národní úrovni, sociologická analýza intelektuálních diskurzivních rituálů či analýza národních rituálů vzpomínání. V poslední době publikoval studii Zwischenlagen. Das Außerordentliche als Grund der sozialen Wirklichkeit (2011) a spolueditoval kolektivní monografii Iconic Power - Materiality and Meaning in Social Life (2012). Vstup volný.

KDY: ve středu 7. května 2014 od 17:00

KDE: areál UK Jinonice, U Kříže 8, Praha 5, budova A, místnost 2080


Přednáška: Jak se dělá consulting v energetice

V úterý 6. května 2014 pořádá Institut energetické ekonomie ve spolupráci s EY Česká republika přednášku na téma: „Jak se dělá consulting v energetice“. Od Blahoslava Němečka, senior manažera týmu regulačního poradenství v energetice se dovíte, co si je vůbec pod pojmem poradenství v energetice možné představit v praxi, jaké projekty se v současnosti řeší a jestli jsou spíše krátkodobého, nebo dlouhodobého rázu. Mluvit se bude také o odborném složení týmu (tvoří ho technici, ekonomové nebo právníci?) a o budoucím vývoji situace v consultingu. Akce se uskuteční od 18 hodin v místnosti NB A.

více informací


Jaké jsou šance euroskeptických stran dostat se do Evropského parlamentu – bude to mít vliv na další směřování EU?

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM zve na další seminář Zastoupení Evropské komise a  Informační kanceláře Evropského parlamentu v České republice. Seminář na téma Jaké jsou šance euroskeptických stran dostat se do Evropského parlamentu – bude to mít vliv na další směřování EU? se uskuteční ve středu 7. května 2014 od 17:00 hodin v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1.

Mezi vystupujícími budou Vít Beneš z Ústavu mezinárodních vztahů a Martin Mejstřík z Institutu mezinárodních studií FSV UK.

Účast prosíme potvrdit na: seminare@europeum.org nebo na telefonu 224 186 207.

Semináře se natáčí. Záznam bude přístupný na Youtube kanálu Zastoupení Evropské komise v ČR a Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM (EuropeumPrague).


Nabídka stáže v Českém centru Londýn

České centrum Londýn hledá stážisty, kteří by se stali silnou oporou týmu v roce 2015 a to na dobu tří až šesti měsíců (delší doba stáže je vítána). Začátek stáže od ledna 2015 nebo dubna 2015.

Staňte se stážistou v Českém centru


Nabídka stáže: Business Leaders Forum

Stážista bude plně začleněn do fungování týmu a bude si moci vyzkoušet event a projekt management v praxi.

více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.