Přednášky/semináře/diskuse 
 

Debata o volbách v Maďarsku
Jak se Maďarsko pod vedením Viktora Orbána za poslední čtyři roky proměnilo? Buduje Orbán v zemi nedemokratický režim, jak tvrdí jeho kritici, nebo se mu podařilo dostat zemi z ekonomické krize? Jak probíhala v Maďarsku předvolební kampaň? Co nabízí sjednocená opozice a co radikálně pravicový Jobbik? A kam se bude Maďarsko ubírat po volbách? O tom všem přijdou diskutovat Eva Irmanová (IMS), Evžen Gál (FF UK) a Petr Balla (IMS), moderuje Vojtěch Havrda. V úterý 8. dubna 2014 od 17 hodin v Jinonicích v místnosti J1036.


Přednáška: "Investiční bankovnictví v Londýně"

Jak vypadá práce v investičním bankovnictví v Londýně? Co tato zkušenost může člověku dát (a nebo vzít)? Jak se tam dostat a co pro to můžu udělat?
Na tyto a další otázky odpoví Michal Šmída, který pracoval v Barclays Capital v Londýně v oddělení Debt Capital Markets a Martin Vavrouch, který pracoval v BNP Paribas v Londýně v oddělení M&A. Akce se bude konat ve středu 9. dubna 2014 18:30 na IES, Opletalova 26 v místnosti 109.

událost na facebooku


81. Sociologický večer: Jakub Rákosník uvádí film Sprit of 45

Ve čtvrtek 10. dubna 2014 se od 18:30 v místnosti č. 112 (budova FSV Hollar) uskuteční 81. Sociologický večer, tentokrát s projekcí dokumentárního filmu:

Spirit of '45

host: doc. PhDr et JUDr. Jakub Rákosník, PhD.

Projekce nového dokumentárního filmu britského režiséra Kena Loache o poválečné Británii a sociálních změnách, které se tehdy podařilo prosadit. Režisér Ken Loach pracuje ve filmu s řadou dobových materiálů, archivních pramenů a kombinuje je s rozhovory s pamětníky. Film je uváděn v rámci projektu Dělám kino, ve spolupráci s Film Distribution Artcam. Vstup zdarma.

Film odborně uvede a následně v debatě osvětlí historik doc. Jakub Rákosník z Ústavu hospodářských a sociálních dějin FF UK.

plakát


Přednáška: Instituce Evropské unie v roce 2014: Lisabonská reforma a krizová improvizace

CESES FSV UK vás zve na veřejnou přednášku doc. Šlosarčíka na téma Instituce Evropské unie v roce 2014: Lisabonská reforma a krizová improvizace, která se uskuteční ve středu 16. dubna 2014 od 15:30 v Malé aule Karolina, Ovocný trh 3, Praha 1.

pozvánka

V případě vašeho zájmu o účast prosíme o vaši registraci na www.ceses.cuni.cz do 14. dubna 2014.


Miroslav Singer (guvernér ČNB) na IES
Institut ekonomických studií FSV UK a E-klub zvou na přednášku Miroslava Singera, guvernéra České Národní Banky, o devizových intervencích ČNB s následnou volnou diskuzí. Přednáška se uskuteční v angličtině 17. dubna 2014, 17:00 - 18:20 hod., v místnosti 109 na IES v Opletalově ul. 26.

 
  
 Nové číslo časopisu Acta Politologica 
 

1. dubna 2014 vyšlo nové číslo časopisu Acta Politologica.
Miloš Brunclík se ve svém textu zabývá úřednickými kabinety, Lukáš Linek analyzuje možnosti měření volební volatility. Neméně zajímavým je článek Lenky Hrbkové o emocionalitě voliče. Další brněnští autoři v čele s Vratislavem Havlíkem si kladou otázky stran evropeizace komunální politiky. Metodologicky velmi zajímavým je text Jiřího Mertla, zahraniční tematiku pokrývá Martin Riegl, který otvírá otázku voleb v JAR. Sekci článků uzavírá vynikající text profesora Hrocha o politické kultuře v historickém kontextu.
Dále doporučujeme pozornosti publikované recenze, jež pokrývají široké spektrum témat. Přečtěte si více na webu časopisu Acta Politologica.

 
  
 Fotogalerie 
 

Galavečer FSV

JINOnice Jinak: Rozehrajte Jinonice!

 
  
 Výběrové řízení na stáž v Českých centrech 
 

Česká centra, příspěvková organizace Ministerstva zahraničních věcí ČR, vyhlašují výběrové řízení na tříměsíční stáž v ústředí Českých center. Nabídka je určena pro studenty bakalářského nebo magisterského studia.

Termín stáže: květen/červen – srpen 2014

více informací

 
  
 E-knihy nakladatelství Karolinum přístupné kdykoli a odkudkoli 
 

Nakladatelství Univerzity Karlovy navázalo spolupráci s ebrary, celosvětovým distributorem odborných elektronických monografií. V současnosti ebrary nabízí 67 elektronických knih Nakladatelství Karolinum - 57 v češtině, 9 v angličtině a 1 v němčině (seznam nyní dostupných titulů zde. Do konce roku 2014 Nakladatelství Karolinum plánuje zpřístupnit celkově přes 200 titulů elektronických knih a podporovat jejich distribuci i v dalších českých a zahraničních knihovnách.

Více informací v tiskové zprávě: E-knihy nakladatelství Karolinum přístupné kdykoli a odkudkoli

 
  
 Externí nabídky 
 

Letní škola energetické bezpečnosti

Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií FSS MU zve na třetí ročník letní školy na téma energetické bezpečnosti v mezinárodních vztazích, která se uskuteční od 3. do 10. srpna 2014 v univerzitním centru Masarykovy univerzity v Telči. Letní škola má podtitul „The Energy Policy of the EU and its Position in Global Energy Environment“ a již tradičně na ní vystoupí špičky v oboru z České republiky i zahraničí.

Více informací můžete získat na webu http://summer-school.cz/  nebo na e-mailové adrese SummerSchoolMU@gmail.com, případně na facebookovém profilu.  

Uzávěrka přihlášek je 31. května 2014.


Přijďte si dát kávu s PRESSpektivami

U příležitosti dalšího ročníku mezinárodního projektu Českého rozhlasu s názvem PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky se ve středu 9. dubna 2014 od 19. hodin v Kavárně Muzeum, Vinohradská 1, Praha 1, uskuteční Večer PRESSpektiv.  Budete mít jedinečnou šanci se setkat nejen s Jamesem Hardym, vedoucím oddělení komunikace BBC News.  Večerní program nabídne prezentace vysokoškolských studentů, hostů i školitelů. Účastníci Kreativní dílny, která je součástí PRESSpektiv, představí nové pořady a rubriky, které vymysleli pro konkrétní stanice Českého rozhlasu.

Celý prostor bude pro užití Českého rozhlasu vyhrazen už od 16. hodiny a můžete si s námi dát kávu, případně jiné občerstvení. V případě příznivého počasí bude možné užít si i přilehlé terasy.


Nový informační portál Clevents

Nezisková společnost Clevents, o.p.s. tento týden spustila nový informační portál CLEVENTS. Účelem tohoto portálu je poskytovat informace o pořádaných vzdělávacích a kulturních akcích.

http://www.clevents.cz


Lektorská akademie. Spojení teorie a praxe. Poznání sebe sama. Experti v oboru

Jules a Jim rozjíždí druhý běh Lektorské akademie, 230hodinového akreditovaného výcviku ve schopnosti rozumět a pracovat se skupinou dětí a mládeže a v lektorských dovednostech. Výcvik probíhá v komorní skupině 15 účastníků v Praze. Součástí 230 hodin výcviku je 60 hodin adaptačních kurzů v lektorských týmech se supervizí.

více informací


Pivovary Staropramen nabízí stáž v Ostravaru

Pivovary Staropramen, s.r.o. nabízí stáž v oblasti Brand managementu pro značku Ostravar a prémiové značky.

více informací


ASTOS Machinery a.s. hledá žurnalistu pro pravidelné psaní PR článků na web

Akciová společnost ASTOS MACHINERY hledá studenta vyššího ročníku žurnalistiky, který/á má zájem spolupracovat na prezentaci české společnosti tvorbou PR článků především na web.

více informací


Reklamní agentura LOOSERS hledá stážisty do trainee programu Loosers Farm

LOOSERS s. r. o. je pražská kreativní reklamní agentura, která dlouhodobě podporuje talentované studenty a poskytuje jim potřebnou praxi v oboru. V současnosti hledáme další mladé talenty do našeho trainee programu Loosers Farm. Studentům nabízíme možnost absolvovat prázdninovou stáž v reklamě.

Studentům bude umožněno poznat procesy fungování reklamní agentury, vyzkouší si práci skoro na všech pozicích a budou aktivně zapojeni do příprav aktuálních kampaní. Během stáže se o studenty starají zkušení mentoři. Stážisté tak díky nabytým zkušenostem zjistí, jaká pozice jim v reklamě nejvíce sedí.

Více informací o stáži na www.loosers-farm.cz.


Pozice pro výzkumníky ve Španělsku

Madridská univerzita Carlos III otevřela pozice pro 16 zahraničních výzkumníků v rámci projektu CONEX spolufinancovaného programem COFUND (akce Marie Curie, 7. RP). Nabízené pozice spadají do 3 oblastí:
    Technika, fyzika a matematika
    Právo a společenské vědy
    Humanitní vědy, knihovnictví a komunikace
Výzva je otevřena do 29. května.

více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.