Přednášky a konference 
 

Diskuse: Amerika po volbách: kontinuita ve změně?

Středisko bezpečnostní politiky CESES FSV UK ve spolupráci s Americkým centrem pořádá dne 8. listopadu 2012 diskusi o perspektivách vývoje v USA.

pozvánka


Přednáška: Taiwan, Mainland China, and Prospects for Peace and Stability in Asia-Pacific

Institut politologických studií FSV UK v rámci konference 2nd International Conference: Strategic and Geopolitical Issues in the Contemporary World pořádá přednášku hostujícího profesora Yech Chung Lu. Přednáška se uskuteční 14. listopadu 2012 v 15:30, v místnosti 2080 v Jinonicích.


VIII. Pražská bezpečnostní konference

Středisko bezpečnostní politiky CESES FSV UK Vás zve na osmý ročník Pražské bezpečnostní konference, která se uskuteční v pátek 16. listopadu 2012.

Konference je letos věnována tématu Energie - voda - potraviny. Klíčové komodity bezpečnosti a prosperity pro Evropu a ČR ve 21. století.

Zájemci se mohou registrovat na email sbp@fsv.cuni.cz do pátku 9. listopadu 2012.

 
  
 Grantová agentura ČR - hodnotící panely  
 

Grantová agentura ČR zveřejnila výzvu k podávání nominací na členy do hodnotících panelů. Délka členství v panelu je zpravidla 2 roky.

Informace o panelech, úplný text výzvy a formulář pro nominaci naleznete na http://intranet.fsv.cuni.cz/FSVINT-1403.html.

Termín elektronického zaslání na odd. vědy: 10. prosince 2012

 
  
 Fulbright-Masarykovo stipendium na akademický rok 2013/14 
 

Fulbrightova komise upozorňuje na termín podávání žádostí o  Fulbright-Masarykovo stipendium. Uzávěrka přihlášek je 1. prosince 2012.

více informací


Vyslanec Fulbrightova programu na FSV UK

Dne 18. září 2012 byl proděkan pro rozvoj Tomáš Karásek jmenován společným rozhodnutím amerického velvyslance Normana Eisena a ministra školství Petra Fialy 'Fulbright honorary ambassador' na Fakultě sociálních věd UK.

Jeho úkolem je zlepšit propagaci Fulbrightova programu na FSV, podpořit podávání kvalitních žádostí o jeho stipendia a působit jako prvotní kontakt pro zájemce z řad studentů i pedagogů.

 
  
 Stipendijní nabídka katolické nadace KAAD 
 

Katolické nadace KAAD (Katholischer Akademischer Ausländer-Dienst) poskytuje studijní a badatelská stipendia do Německa.

Informační leták k této stipendijní nabídce.

Uzávěrka pro další výběrové řízení: 15. ledna 2013.

 
  
 Soutěže a ocenění 
 

CENA MILOSLAVA PETRUSKA - studentská soutěž o nejlepší odborný článek ze sociologie

Řídící výbor Masarykovy české sociologické společnosti se na své schůzi 11. 10. 2012 rozhodl a jednohlasně schválil pojmenovat soutěž o nejlepší studentský článek ze sociologie jako „Cenu Miloslava Petruska“ na počest jednoho z nejvýznamnějších českých sociologů posledních desetiletí, který se zasloužil o rozvoj české sociologie i její výuky.

informace k vyhlášní Ceny


Soutěž Global Politics

Časopis Global Politics ve spolupráci s PMG-CEE pod záštitou Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně vyhlašují soutěž o nejlepší odborný studentský text na téma: VOLBY A POLITICKÝ MARKETING.


Ukaž, napiš, zpropaguj - soutěž pro studenty VŠ 8. 10. 2012 - 7. 1. 2013

Projekt vysokoškolské soutěže Centra současného umění DOX
a Marketingového institutu při VŠE k výstavě "Kartografie naděje: příběhy  sociální změny".
Znění zadání studentské soutěže ke stažení: Ukaž, napiš, zpropaguj

 
  
 Nový think-tank e-politics.cz 
 

16. října 2012 byl spuštěn nový internetový think-tank e-politics.cz, který je koncipován jako publikační platforma pro studenty FSV UK se specializací na témata e-democracy, e-governmentu a nových médií v politickém prostředí.

Platforma je otevřena všem, kteří se zajímají o výše uvedenou problematiku a chtějí publikovat své původní články, glosy nebo recenze na nové publikace.

K přístupu do redakčního systému je nutná pouze registrace, příspěvky nejsou honorovány ani recenzovány, pouze procházejí redakčním schvalováním.
 
  
 II. setkání absolventů oboru Veřejná a sociální politika FSV UK 
 

Akce se uskuteční v pátek 23. listopadu 2012 v 19:00 ve Studentském klubu K4 (Celetná 20, Praha 1).

pozvánka

 
  
 Informační den Univerzity Karlovy 
 

Již po desáté proběhne na pražském Albertově Informační den, určený zájemcům o studium na Univerzitě Karlově. V sobotu 10. listopadu 2012 můžete čekat představení se všech sedmnácti fakult, množství doprovodných přednášek a další program.

www.informacniden.cuni.cz

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.