Přednášky/semináře/diskuse 
 

The U.S. as a Divided Nation: diskuse u příležitosti vydání nové knihy

Ve čtvrtek 19. června 2014 se v Americkém centru uskuteční prezentace nové knihy kolektivu Katedry amerických studií IMS FSV UK "The U.S. as a Divided Nation" s diskuzí o budoucnosti Spojených států v současném světě.

Kdy: 19. 6. 2014 - 17:30 - 19:00

Kde:  Americké centrum, Tržiště 13, Praha 1 – Malá Strana

více informací

pozvánka

 
  
 Profesor Lubomír Mlčoch převzal historickou pamětní medaili UK  
 

U příležitosti významného životního jubilea udělil rektor UK prof. Lubomíru Mlčochovi historickou pamětní medaili UK za zásluhy o rozvoj Fakulty sociálních věd a Univerzity Karlovy. „Profesor Mlčoch vnáší do pohledu na ekonomii prvky lidství, duchovna a tradičních křesťanských hodnot,“ prohlásil rektor UK Tomáš Zima a zároveň při této příležitosti jubilantovi popřál hodně zdraví, elánu a optimismu do dalšího působení na Univerzitě Karlově i se svými blízkými.

celý článek v univerzitním časopise Iforum

 
  
 Zahraniční styky 
 

Europaicum Summer School 2014

OZS upozorňuje na nabídku letní školy, kterou pořádá partnerská univerzita v Saarbrückenu v termínu 4. - 15. srpna 2014. FSV může jmenovat 1-2 kandidáty do výběru; dále proběhne výběrové řízení na RUK, které provede na základě přihlášek studentů prorektor pro zahraniční styky.

více informací


Studijní pobyty v Austrálii a na Novém Zélandu
OZS informuje o možnostech semestrálních pobytů v zahraničí na univerzitách v Austrálii a na Novém Zélandu v letním semestru 2015. Termín podání přihlášek je středa, 18. června 2014.

více informací

 
  
 Nové díly magazínu Fleška 
 

Magazín Fleška, který připravují studenti žurnalistiky na IKSŽ FSV UK, má čtyři nové díly. Najdete je na kanále Youtube „Fleška FSV UK“.

 
  
 Externí nabídky 
 

Pozvánka na konferenci Víte, kdo Vám doma uklízí?

Sdružení pro integraci a migraci, Člověk v tísni, o.p.s a Národohospodářský ústav Akademie věd – CERGE EI vás srdečně zvou na konferenci Víte, kdo Vám doma uklízí?, která se uskuteční 13. června 2014 v sídle CERGE-EI, Politických vězňů 7, Praha 1.

více informací

pozvánka


Pozvánka na konferenci TEDxPrague

21. června 2014 se koná TEDxPrague 2014, tentokrát na téma „Pod povrchem“. Mezi řečníky budou mezi jinými vědec a filozof Ivan Havel, archeolog Klaus Schmidt, lektorka intimity Denisa Říha Palečková a hokejový trenér Marian Jelínek.

Studenti FSV UK mohou využít partnerskou slevu (plná cena 1888,-/po slevě 1444,-) při použití slevového kódu „tedxprague2014-charlesuniversity“ – sleva je platná pro prvních 15 zájemců.

událost na Facebooku


Manažer obsahu (šéfredaktor)/ copywriter/redaktor portálu BEZKY.NET

více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.