Přednášky/semináře/diskuse 
 

Rozpravy SPECIÁL o zpravodajství České televize

Speciální dubnové Rozpravy o českých médiích na téma „Zpravodajství ČT pod palbou" se konají ve čtvrtek 9. dubna 2015 od 16:00 do 18:00 hodin v učebně č. 215 v budově Hollar (Smetanovo nábřeží 6, Praha 1).

Diskutovat přijde Petr Mrzena (šéfredaktor zpravodajství ČT), Michal Kubal (vedoucí zahraniční redakce ČT), Čestmír Franěk (řízení aktuálních diskusních-analytických pořadů) a Pavel Herot (ředitel Media Tenor). Moderuje Alice Němcová Tejkalová z IKSŽ FSV UK.

Rozpravy pořádá Institut komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK, mediálními partnery akce jsou Médiář a PRESSpektivy. Více o Rozpravách na http://rozpravy.fsv.cuni.cz/ nebo v události na Facebooku. 


Politická ekonomie současné globální a evropské finanční regulace

Studijní program International Economic and Political Studies na FSV zve všechny zájemce na „Invited IEPS Lecture in Political Economy“.

Hostem bude Dr. Zdeněk Kudrna, PhD, z Vídeňské univerzity, Institute for European Integration Research.

Téma: „Political Economy of Global and European Financial Regulation“.

Datum a místo: pátek 10. dubna 2015 ve 12:30 – 15:20 na IES FSV UK (Opletalova 26), aula 206.

více informací


Přednáška velvyslance Itálie v České republice

Katedra západoevropských studií IMS FSV UK srdečně zve na přednášku velvyslance Itálie v České republice, J. E. Alda Amatiho na téma „Itálie a socio-ekonomické výzvy v současné Evropě“.

Přednáška se uskuteční v úterý 14. dubna 2015 od 14 hodin v Jinonicích v místnosti 2080. Po přednášce bude následovat volná diskuze. Přednáška i diskuze budou v anglickém jazyce.

pozvánka


Přednášky: Space Security in the 21st Century

Institut politologických studií FSV UK, Prague Security Studies Institute a Americké centrum zvou na přednášky na téma "Space Security".

více informací

 
  
 Věda a výzkum 
 

Technologická agentura ČR zveřejnila informaci, že třetí veřejná soutěž pro Program na podporu aplikovaného společenskovědního výzkumu a experimentálního vývoje "OMEGA" bude vyhlášena 14. května 2015.

Informace o programu OMEGA

 
  
 Den celoživotního vzdělávání & Festival absolventů na UK, Setkání Alumni FSV UK 
 

Univerzita Karlova v Praze zve na Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů, které se uskuteční v sobotu 11. dubna 2015 od 10 do 17h v prostorách Karolina.

Hlavní program sestává z nabídky fakult a kurzů celoživotního vzdělávání a také z přednášek v Císařském sále. Doprovodný program nabízí prohlídky Karolina, zábavnou vědu, přednášky a prezentace na nejrůznější témata.

Součástí doprovodného programu je možné navštívit i Albertov a budovu Hollar na Smetanově nábřeží – více informací také na www.festivalabsolventu.cuni.cz a www.denczv.cuni.cz.

Událost na Facebooku - Setkání Alumni FSV UK na Hollaru

 
  
 Externí nabídky 
 

Stipendia v rámci Národního stipendijního programu SR

V rámci Národního stipendijního programu Slovenské republiky byla vyhlášena nová výzva k podávání žádostí o stipendia na studijní, výzkumné a přednáškové pobyty v akademickém roce 2015/2016.

Stipendia jsou určena pro studenty druhého stupně vysokoškolského studia - magisterského a doktorského a pro akademické, výzkumné a umělecké pracovníky z České republiky. Stipendium pokrývá životní náklady na tento pobyt.

více informací


Kobe University Summer Program 2015 - Japonsko, 12. - 18. 7. 2015

Partnerská univerzita Kobe University, Japonsko nabízí v rámci meziuniverzitní dohody jedno stipendijní místo pro studenta UK.

Termín odevzdání přihlášek na OZS je středa, 8. dubna 2015.

více informací


Letní škola: Kosovo International Summer Academy 2015

Téma: “Peace building in post-conflict areas – Diplomacy, Leadership and Negotiations”

12. - 22. července 2015, Prishtina, Kosovo

*limitovaná nabídka stipendií

více informací


Euroarabský týden pro mladé vědce z oblasti sociálních věd, Manama, Bahrain 19. – 25. října 2015

více informací


Letní škola energetické bezpečnosti 2015

„The Energy Policy of the EU and its Position in Global Energy Environment”

* 2. - 9. srpna, univerzitní centrum Masarykovy univerzity v Telč

Další informace o programu a přihláškách jsou k dispozici na webu www.summer-school.cz.

Termín pro podání přihlášek je 31. května 2015.

plakát


Společnost GfK hledá brigádníka na pozici Podpora kvalitativního výzkumu

Společnost GfK, pobočka nadnárodní výzkumné agentury s dlouholetou tradicí a mezinárodním zázemím, hledá do svého týmu brigádníka na pozici PODPORA KVALITATIVNÍHO VÝZKUMU

více informací


Nabídka stáže - Alber&Geiger

Alber&Geiger (www.albergeiger.com) is looking for a Czech intern to work on a distance basis (from home) for 3 months starting immediately. Ideally the candidate would have a legal/politics/EU studies background. Work will entail monitoring, preparation of leave behind documents, press facilitation etc. The assignment focuses on the area of gambling. The internship may lead to a full time position in Brussels, but there is no guarantee for this.

V případě zájmu a pro bližší informace kontaktujte p. Albiho Allu na e-mail: alla@albergeiger.com


Společnost Lidl nabízí stáže pro studenty se znalostí němčiny

Společnost Lidl nabízí studentům se zájmem o obchod, marketing nebo reklamu, kteří mluví německy a chtějí nabrat první pracovní zkušenosti, odborné placené stáže na centrále v Praze.

Uzávěrka přihlášek je 30. dubna 2015.

Máte-li zájem, přihlaste se vyplněním on-line formuláře u příslušné pozice na kariérních stránkách.


Program Flat Buddy

CIEE - nabídka ubytování pro studenty UK zdarma

leták


Schwarzman Scholars  - informační schůzka ve studentském klubu Na Hollaru

Schwarzman Scholars (roční magisterské studium na Tsinghua univerzitě v Pekingu) - informační schůzka 9. 4. 2015 v 15 h. ve studentském klubu Na Hollaru.

Více informací o programu: http://schwarzmanscholars.org/

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.