Přednášky a konference 
 

Dne 13. listopadu 2014 se v Praze koná pracovní konference Odborné komise pro důchodovou reformu, jedním z pořadatelů je CESES FSV UK. Všichni zájemci jsou srdečně zváni, registrace:  http://goo.gl/forms/FzV2lsGsKk.

Podrobný program


 

Seminář IPSC UK: Možnosti studia ve Velké Británii a Irsku

Kdy: 11. listopadu 2014, 13.00–15.30

Kde: Zelená posluchárna 1. patro, č. dv. 141, Celetná 20, Praha 1

Kontakt: stepanka.rauchova@ruk.cuni.cz

registrace a více informací

 
  
 Zahraniční styky 
 

Seminář ERASMUS+ studentské výměny

Oddělení zahraničních styků FSV UK pořádá ve čtvrtek, 11. prosince 2014 od 11.30 hodin v místnosti HOLLAR 215 seminář 'Studentské výměny v programu ERASMUS+ pro akademický rok 2015/16'. Seminář je určen všem studentům FSV, kteří by v průběhu akademického roku 2015/2016 rádi absolvovali studijní pobyt na zahraniční univerzitě prostřednictvím programu ERASMUS+. OZS přítomné seznámí nejen s aktuálními náležitostmi vlastních studijních pobytů (poradí jak se přihlásit, na koho se obracet, jak se připravit na výběrové řízení,atd.), ale dostatečný prostor bude zejména dán na odpovědi všech otázek studentů FSV. 
K účasti na semináři je volných 90 míst a je proto nutná registrace na e-mail: svoz@fsv.cuni.cz.


Letní škola ve Washingtonu, D.C. 2015

OZS informuje  o nabídce americké nadace The Fund for American Studies pro tři studenty FSV k účasti na letní škole ve Washingtonu, D.C. v termínu červen až červenec 2015. Termín uzávěrky přihlášek je středa, 12. listopadu. Více informací najdete na webových stránkách OZS: http://intranet.fsv.cuni.cz/FSVINT-1335.html


Praktické stáže v USA

Chcete absolvovat praktickou stáž (internship) ve Spojených státech nebo v Německu, a posílit tak svou budoucí profesionální kariéru? Americká organizace Cultural Vistas, která se organizací praktických stáží zabývá, plánuje informační seminář na půdě FSV ve čtvrtek, 4. prosince od 16 hodin v budově Hollar, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1. Během semináře vám vysvětlí vše, co potřebujete vědět k úspěšnému absolvování stáže:  jak najít stáž, jaké potřebujete vízum, a nabídku stáží pro studenty ve všech oblastech studia.

Cultural Vistas je nezisková organizace, více informací o jejich programech a službách se dozvíte na webové stránce www.culturalvistas.eu.

K účasti na semináři je nutná registrace, a to do pátku, 28. listopadu na e-mail: svoz@fsv.cuni.cz.

 
  
 Externí nabídky 
 

Autorská soutěž: Tak podobné, tak rozmanité, tak evropské

Generální ředitelství Evropské komise pro rozšíření vyhlašuje celoevropskou autorskou soutěž s názvem Tak podobné, tak rozmanité, tak evropské.

Soutěže se mohou účastnit osoby ve věku 18-25 let z 28 členských států EU a poběží od 5. listopadu 2014 do 27. února 2015 (poledne SEČ). Účastníci by měli vytvořit texty, v nichž si odpoví na jednu či obě následující otázky:

*Jaká je vaše zkušenost s rozšířenou Evropskou unií?

*Jak může rozšířená Evropská unie reagovat na výzvy budoucnosti?

V každé zúčastněné zemi zvítězí jeden účastník. Všichni národní vítězové absolvují třídenní studijní návštěvu v Bruselu. Jejich příspěvky budou zveřejněny na webu Evropské komise a přední sdělovací prostředky v jejich zemi dostanou možnost zveřejnit je také.

pravidla soutěže


Pracovní stáž v Českém centru v Mnichově

České centrum Mnichov hledá praktikanty pro rok 2015, kteří by v rámci své praxe podpořili kulturní činnost centra v Německu. Úkolem praktikantů je pomoc při organizování kulturních akcí, což zahrnuje jak přípravu při organizaci kulturních akcí, tak PR. Předpokladem pro praktikum jsou zájem o umění a kulturu, nadšení pro práci v internacionálním prostředí a velmi dobré znalosti němčiny.

více informací


Nabídka stáží v České televizi

Česká televize se otevírá mladým profesionálům: více informací


Přednáška IEE: Ropa a energetická bezpečnost ČR

Institut energetické ekonomie při Vysoké škole ekonomické v Praze pořádá přednášku na téma ropy jako strategické suroviny.

Přednáška se uskuteční ve čtvrtek 13. listopadu 2014 od 18 hodin v RB 212 Vysoké školy ekonomické v Praze.

více informací.


Divadlo Archa uvádí diskuze v rámci Mezinárodního festivalu dokumentárního divadla Akcent 2014:

Před válkou a po válce - diskuzní fórum 

Kdy: pátek 21. listopadu 2014, 20.30 
Kde: Divadlo Archa
Diskutovat budou: Lola Arias, Kim Hwang, Jens Dietrich, Tomáš Vrba a další. 
Vstupné zdarma / 90minut.

Manipulace v dokumentárním filmu/manipulace v dokumentárním divadle – diskusní kulatý stůl
Kdy: úterý 25. listopadu, 10.00 - 14.00
Kde: Divadlo Archa
Debata proběhne v češtině a v angličtině. 
Vstupné zdarma / 240 minut

Program celého festivalu: www.divadloarcha.cz/cs/program/akcent-fest


Nabídka členství: České společnost pro politické vědy

Využijte unikátní příležitosti stát se členem / členkou České společnosti pro politické vědy (ČSPV)!

Jedná se o dobrovolnou organizaci více než 500 výzkumníků, pedagogů a studentů se zájmem o politologii, mezinárodní vztahy, politickou geografii, bezpečnostní studia a příbuzné odbory.

Cílem ČSPV je podporovat výzkum a vzájemnou spolupráci svých členů a rozvíjet aktivity politologické komunity v České republice. Stejně tak podporuje mezinárodní spolupráci jako člen International Political Science Association a Central European Political Science Association.

Společnost zastřešuje odborné konference a semináře na prezentaci výzkumu svých členů, jako například Kongres ČSPV pořádaný pravidelně od roku 2000. Příští Kongres se bude konat v Praze v září 2015. Kromě toho členové ČSPV obdrží dva krát ročně nejnovější číslo časopisu Politologická revue. Roční členský příspěvek činí 300 Kč.

Online registrace nových členů

Kontakt:  Mgr. Katarína Svitková (hospodářka ČSPV), katarina.svitkova@fsv.cuni.cz, www.cspv.cz


Chcete pracovat pro Google? Prezentace a workshop 12. 11. 

Ve středu 12. listopadu 2014 od 17:20 se v místnosti č. 108 v budově FSV UK Hollar (Smetanovo nábřeží 6) uskuteční prezentace "Google Introduction" o možnostech zaměstnání u společnosti Google.

Na prezentaci bude navazovat workshop, na který se můžete přihlásit zde, kapacita workshopu je omezena, uzávěrka pro přihlášení je 9. listopadu (ve formuláři je uvedeno 7. listopadu, ale termín byl prodloužen).

více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.