Přednášky/semináře/diskuse 
 

Večery s absolventy IPS: Antonín Berdych: Česká evropská a zahraniční politika

Institut politologických studií zve nejen své studenty na další setkání z cyklu Večery s absolventy, které poskytují současným studentům IPS možnost diskutovat s úspěšnými absolventy o odborných i kariérních otázkách.

Hostem dalšího setkání bude Antonín Berdych, jenž bude se studenty diskutovat o svých bohatých zkušenostech, které získal na pozicích ředitele a předsedy správní rady Asociace pro mezinárodní otázky, ředitele kabinetu místopředsedy vlády pro evropské záležitosti a hlavního poradce zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Setkání se koná už tradičně ve středu, tj. 13. března 2013, v Jinonicích v místnosti  4019 od 17:00.


Seminář: Post-arabské jaro

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM si Vás dovoluje pozvat na další seminář Zastoupení Evropské komise a Informační kanceláře Evropského parlamentu v České republice. Diskutovaným tématem bude role EU a jejích členských států na Blízkém východě. Na semináři s názvem Post-arabské jaro vystoupí Petr Hladík, zástupce ředitele Odboru států Blízkého východu a severní Afriky Ministerstva zahraničních věcí ČR, a Lucia Najšlová, výzkumná pracovnice Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM.

Seminář se koná ve středu 13. března 2013, od 17:00 do 19:00 hodin v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1. Organizátorem je Institut pro evropskou politiku EUROPEUM. Účast prosíme indikativně potvrdit na: seminare@europeum.org nebo na telefonu 224 186 207.

Rádi bychom Vás upozornili, že semináře se natáčí. Budou přístupné k zhlédnutí na Youtube kanálu Zastoupení Evropské komise v ČR.


Uvedení románu Davida Jana Novotného GILGUL

Euromedia Group – Knižní klub Vás zve na uvedení knihy Davida Jana Novotného GILGUL, a to ve středu 3. dubna 2013 v 17 hodin v Paláci knih Luxor; za účasti scenáristy a spisovatele Marka Epsteina.

 
  
 Publikace 
 

Francouzi a Němci na cestě ke sblížení

Partnerství měst a obcí (1950-2000)

 

Lucie Filipová, Academia, 2013 

ISBN: 978-80-200-2217-2

 

 

 anotace a další informace 

 


Zveřejněné soukromí

Utváření obrazu soukromého života politiků v médiích

 

Denisa Kasl Kollmannová, CDK, 2013 

ISBN: 978-80-7325-294-6   

 

  

anotace a další informace 

 


Economic Capital and Risk Management

 

Teplý, Petr a kol. Karolinum, 2012 

ISBN: 978-80-246-2147-0   

 

 

 

anotace a další informace

 
  
 Den otevřených dveří pro uchazeče o doktorské studium na IPS 
 

Zajímáte se o politologii či mezinárodní vztahy? Uvažujete o doktorském studiu? Pak právě pro vás je tu Den otevřených dveří pro uchazeče o postgraduální studium na IPS, který pořádá Centrum doktorských studií. Akce proběhne v pátek 15. března 2013 od 10:30 v J1036 a dozvíte se zde nejen to, jak se stát doktorským studentem, ale zejména jaké možnosti se nabízejí mladým vědcům na IPS, co zajímavého lze v rámci doktorského studia dělat, jak může vypadat studijní plán doktoranda a mnoho dalšího.

 
  
 Galavečer FSV UK 
 

Srdečně Vás zveme na Galavečer FSV, s podtitulem Masquerade, který se uskuteční 14. března 2013 v Občanské plovárně.  

Na Galavečeru vystoupí: Jazzové trio Jazzillusion, EDDIE STOILOW; Afterparty zajistí DJ Adamos. 

KDY: 14. března 2013

KDE: Občanská plovárna

CENA: 150 Kč předprodej, 200 Kč na místě

Více informací o programu a předprodeji lístků se dozvíte na oficiální Facebook stránce.

 
  
 Stáže/projekty 
 

Pivovary Staropramen a.s. nabízí odborné stáže pro studenty vysokých škol

Pivovary Staropramen a.s. nabízí odborné stáže pro studenty vysokých škol. Uzávěrky: v případě stáží v personálním oddělení, oddělení vnějších vztahů a Trade Marketingu nejpozději do 24. března 2013; v případě stáže v oddělení financí nejpozději do 18. května 2013.


Praxe v bankovním sektoru

Citibank hledá studenta na pozici SME Administrator. Pracuj s finančními výkazy firem, vyzkoušej si přípravu podkladové dokumentace k otevírání účtů a pracuj přímo s týmem firemních bankéřů! Očekávaný nástup 1. 4. 2013 na poloviční úvazek. V případě zájmu zašli svůj životopis na lucie.chudobova@citi.com a do předmětu uveď "SME Administrator".


Internship in Carrarese Calcio football club – marketing and PR management

Our IEPS alumnus Mike-David Burkhard, head of the Marketing Department of the club, is offering on behalf of the club owners Alena Buffon-Šeredová and Gianluigi Buffon an attractive internship for 4-6 months. Due to their links with FSV and Charles University, the proponents would particularly welcome the applicants from the ranks of FSV students speaking English and Italian, even though the offer applies also to students from the whole Charles University. More information: Marketing & PR / Allrounder Student Programme


Asistent/asistentka vedoucího oddělení marketingu

TZÚS Praha, s.p. hledá pracovníka na pozici: Asistent / asistentka vedoucího oddělení marketingu


Organizace AIESEC zve na akci zaměřenou na leadership a umění zpětné vazby

Můžete se těšit na interaktivní trénink zaměřený na leadership a zpětnou vazbu od profesionálů z Prázdninové školy Lipnice, otestování znalostí v case study s manažery společnosti Telefónica, skvělý den ve VIP prostorách O2 areny. Pro každého účastníka je také připraven certifikát potvrzující účast.

Více informací


Evropská dobrovolná služba v Drážďanech

V rámci Evropské dobrovolné služby programu EU Mládež v akci jsou nabízeny dvě jednoleté zahraniční mobility v Německu od 1. června. Pobyty jsou hrazeny z grantových prostředků a jsou tak pro účastníky zdarma: Evropská dobrovolná služba v Drážďanech

 
  
 Stipendia na studium na prestižních univerzitách 
 

Nadační fond Martiny a Tomáše Krskových poskytuje českým studentům stipendia na jeden rok magisterského studia na nejlepších světových univerzitách jako University of Toronto, McGill University, Harvard, Oxford, Cambridge, Princeton, California Institute of Technology, Columbia University, UC Berkeley, Stanford University, Massachusetts Institute of Technology, The University of Chicago a další (více na www.krsekfoundation.cz). Nadační fond Krskových podporuje studenty technických oborů, přírodních věd, ekonomie, historie a politologie. Stipendium je zásadně poskytováno na jeden rok magisterského studia. Podávat přihlášky mohou studenti během celého roku.

Podmínkou udělení stipendia je potvrzení o přijetí k magisterskému studiu některé z výše uvedených škol. Součástí přihlášky je:

  • Životopis studenta v českém jazyce s informacemi o jeho dosavadním studiu a praxi.

  • Informace o škole, na kterou je uchazeč přijat.

  • Esej (3600 znaků) v českém jazyce popisující proč chce uchazeč jít studovat danou školu, co od toho očekává a co chce dělat po skončení.

  • Prokázání, že majetkové poměry uchazeče a jeho rodiny neumožňují financování studia (př. kopie daňového přiznání)

  • Potvrzení o tom, že student žádal o stipendium na vybrané škole, ale nebylo mu uděleno (nebo mu bylo poskytnuto pouze částečně).

 
  
 Nový díl magazínu Fleška 
 

Devátý díl magazínu Fleška, který připravují studenti televizní specializace žurnalistiky IKSŽ FSV UK, je dostupný na Youtube kanálu magazínu Fleška.

 
  
 Majáles se blíží a UK volí nového krále 
 

Majáles Univerzity Karlovy se blíží! Kdo se stane příštím králem UK a bude univerzitu reprezentovat na Pražském Majálesu 2013?

8. 3. 2013 se v klubu Radost FX uskuteční UK Majáles - Královská párty, kde se bude volit nový král Univerzity Karlovy.

tisková zpráva

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.