Přednášky/semináře/diskuse 
 

Výzkumné semináře moderních a soudobých dějin v LS 2015

Institut mezinárodních studií FSV UK připravil spolu s Masarykovým ústavem a Archivem AV ČR, v.v.i. na letní semestr 2015 výzkumné semináře, věnované otázkám moderních a soudobých dějin.

V pondělí 11. května 2015 od 16 hod. proběhne další prezentace:

PHILIPP THER (Universität Wien) vystoupí s přednáškou: Nový pořádek na starém kontinentě: Historie neoliberální Evropy

více informacíúplný program seminářů


Pozvánka: Václav Havel a jeho domácí a zahraniční politika

Katedra německých a rakouských studií IMS FSV UK srdečně zve na kulatý stůl na téma VÁCLAV HAVEL A JEHO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ POLITIKA.

Kulatý stůl proběhne ve čtvrtek 14. května 2015 od 11.00 v univerzitním areálu v Jinonicích, v místnosti č. J1037.

plakát

 
  
 TEDxCharlesUniversity 2015: Nekonečný příběh 
 

Nový ročník konference TEDxCharlesUniversity se uskuteční 25. června 2015 od 14:00 v budově FSV UK Opletalova.

web - TEDxCharlesUniversity

Hledáme řečníky

Jste akademičtí pracovníci, doktorandi nebo studenti na Univerzitě Karlově a chcete se stát jedním z našich řečníků? Přihlaste sebe nebo nominujte někoho, kdo se chce se světem o své myšlenky podělit! Podmínky a přihlášku najdete zde.

 
  
 Studenti FSV UK 
 

Teritoriální tyjátr, divadelní spolek studentů Institutu mezinárodních studií FSV UK, byl po vítězství na krajské úrovni v Praze (Divadelní Tříska 2015) nominován na celostátní přehlídku amatérského činoherního a hudebního divadla v jihočeské Volyni. Tyjátr svůj teatrální akademismus představí v sobotu 9. května 2015 v 10:00 ve volyňském kině. I tentokrát uvede oceněnou hru Jiřího Voláka O Krakonošovi a disidentech - pohádku podle skutečné události z roku 1978.

více informací

 
  
 Rektorský den: inline/cyklojízda  
 

V rámci rektorského dne se ve středu 13. 5. 2015 uskuteční šestý ročník cyklojízdy a inlinejízdy s vedením fakulty.

Účastníci se sejdou v 10:00 na Palackého náměstí před sochou (cyklisté), v 10:15 u dětského hřiště v Podolí (zast. tramvaje 3 a 17 „Podolská vodárna“, (bruslaři)).

Cyklisté, a od Podolí též in-line bruslaři, vyjedou společně po cyklostezce A2 (Vltava pravobřežní) směrem na jih z Prahy po trase Nové město-Podolí-Braník-Modřany-Komořany-Zbraslav. V průběhu akce budou zastávky (plánovaná místa: dětské hřiště Braník, břeh řeky Vltavy u stanice vlaku Modřany, případně restaurace u Modřanského biografu a Zbraslav u stánků na cyklostezce).

Registrace předem je nutná, max. počet účastníků: 100. registrační formulář

Kromě výše uvedené hlavní trasy je možné si vybrat ze dvou dalších tras, na konci dne se všechny tři skupiny sejdou na afterparty v Hollaru. Zároveň akce bude probíhat ve spolupráci s organizací Auto*Mat. Více informací k rozšíření akce a novým trasám: událost na Facebooku.

 
  
 Externí nabídky 
 

Význam mládežnických politických organizací pro občanskou společnost

Mladí sociální demokraté pod záštitou předsedy PS PČR Jana Hamáčka v Poslanecké sněmovně PČR pořádají dne 15. května 2015 od 10:00 hodin mezinárodní konferenci na téma „Význam mládežnických politických organizací pro občanskou společnost“.

Úvodní slovo přednese premiér České republiky Bohuslav Sobotka.

Potvrzení účasti do 11. 5. 2015 na e-mail: msd@mladi.cz

více informací


Stáž v rámci přípravy mezinárodní sklářské výstavy Stanislav Libenský Award 2015

Pražská galerie českého skla hledá stážisty: Stáž v rámci přípravy mezinárodní sklářské výstavy Stanislav Libenský Award 2015 

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.