Přednášky/semináře/diskuse 
 

Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce – má to vůbec smysl?

Institut politologických studií FSV UK vás zve na přednášku a následnou diskusi s ředitelem společnosti Člověk v tísni, panem Šimonem Pánkem.

Přednáška a diskuse na téma "Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce – má to vůbec smysl? Aneb dvacet let práce v krizových a rozvojových zemích. Důvody, výzvy, rizika, a také vlády a jejich záměry" proběhne v úterý 13. května 2014 od 18.30 v místnosti J1031 v Jinonicích.

Jedná se o poslední hodinu kurzu JPB269 Současné problémy mezinárodních vztahů, ovšem všichni zájemci z řad studentů i vyučujících FSV UK jsou srdečně vítáni.

pozvánka


Přednášky zahraničních hostů: Emily Keightley, Ina Blom

Katedra mediálních studií IKSŽ FSV UK si vás dovoluje pozvat na přednášky:

*Emily Keightley (Department of Social Sciences, Loughborough University): Vernacular Memory: Photography, Phonography and the Mnemonic Imagination

- 13. května 2014, 14:00, FSV UK, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1, č. 14 

*Ina Blom (Institute of Philosophy, Classics, History of Art and Ideas, University of Oslo): The Autobiography of Video. The Life and Times of a Memory Technology

- 15. května 2014, 17:00, FSV UK, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1, č. 14

pozvánka


Pozvánka: beseda nad knihou DENÍK PARTYZÁNA DZŪKASE

V úterý 13. května 2014 od 15.30 se v učebně 4018 v areálu UK v Jinonicích uskuteční beseda nad knihou litevského partyzána Lionginase Baliukevičiuse „DENÍK PARTYZÁNA DZŪKASE“ .

Beseda se koná pod záštitou velvyslance Litevské republiky v České republice J. E. Aurimase Taurantase za účasti překladatele knihy Mgr. Jana Jíchy. Moderuje doc. PhDr. Luboš Švec, CSc., Institut mezinárodních studií FSV UK, Katedra ruských a východoevropských studií.

Účast potvrďte na e-mail: jicha.jan@seznam.cz.

pozvánka


Seminář: Možnosti studia v USA a Kanadě

OZS informuje o pořádaném semináři „Možnosti studia v USA a Kanadě“, který se uskuteční 13. května 2014 od 13:00 v Zelená posluchárně, Celetná 20, Praha 1.

Seminář je určen všem, kteří zvažují vyjet na studijní pobyt do jedné z uvedených zemí. V krátkém úvodu se účastníci semináře seznámí s typy programů, v rámci kterých je možné vycestovat, s příslušnými administrativními kroky a možnostmi financování. Jako host vystoupí Ing. Jakub Tesař, zástupce Fulbrightovy komise, která spravuje vládní stipendia a další programy pro studium, výzkum a výuku v USA. Dále budou mít účastníci možnost vyslechnout zážitky a zkušenosti tří studentů, kteří studijní pobyt v daných zemích absolvovali.

registrace na seminář

pozvánka

 
  
 Svět knihy: autogramiáda kolektivní monografie O komentáři, o komentátorech 
 

Nakladatelství Karolinum v rámci veletrhu Svět knihy dne 16. května 2014 od 13 hodin pořádá autogramiádu kolektivní monografie O komentáři, o komentátorech, kterou připravila doc. Osvaldová s kolektivem. Všichni jsou srdečně zváni.

20. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2014 se koná ve dnech 15. až 18. května 2014 na Výstavišti Praha – Holešovice.

 
  
 Fotografování zaměstnanců FSV UK 
 

V rámci zkvalitnění a sjednocení prezentace fakulty nabízíme zhotovení portrétů zaměstnanců děkanátu a dalších fakultních součástí profesionálním fotografem. Snímky budou následně umístěny do seznamu osob na webu FSV, zároveň ale samozřejmě budou každému zaměstnanci jeho portréty volně k užití.

Vzhledem k vytíženosti fotografa Jiřího Thýna nabízíme tyto termíny:
*pondělí 19. 5.  - budova Hollar
*úterý 20. 5. - budova Jinonice
*středa 21. 5.  - budova Opletalova

Pokud máte o zhotovení portrétů zájem, obracejte se, prosím, na skeretariát institutu/součásti nebo přímo na Oddělení pro vnější vztahy – Marianna Zapotilová, M.A., zapotilova@fsv.cuni.cz, 222 112 286.

 
  
 Rektorský den: inline/cyklojízda  
 

V rámci rektorského dne se ve středu 14. 5. 2014 uskuteční pátý ročník cyklojízdy a inlinejízdy s vedením fakulty.

Účastníci se sejdou v 10:00 na Palackého náměstí před sochou (cyklisté), v 10:15 u dětského hřiště v Podolí (zast. tramvaje 3 a 17 „Podolská vodárna“, (bruslaři)).

Cyklisté, a od Podolí též in-line bruslaři, vyjedou společně po cyklostezce A2 (Vltava pravobřežní) směrem na jih z Prahy po trase Nové město-Podolí-Braník-Modřany-Komořany-Zbraslav. V průběhu akce budou zastávky (plánovaná místa: dětské hřiště Braník, břeh řeky Vltavy u stanice vlaku Modřany, případně restaurace u Modřanského biografu a Zbraslav u stánků na cyklostezce).

Registrace předem je nutná, max. počet účastníků: 100. registrační formulář

Rektorský den Univerzity Karlovy

 
  
 UK připravuje výstavu k výročí let 1939 a 1989 
 

Univerzita Karlova připravuje výstavu k 75. výročí 17. listopadu 1939 a 25. výročí listopadu 1989. V této souvislosti se obrací na veřejnost s prosbou o pomoc při shromažďování fotografií a dalších dobových dokumentů z listopadu 1939 a 1989, které se vztahují k Univerzitě Karlově.

TZ: Univerzita Karlova připravuje výstavu k výročí let 1939 a 1989. Prosí veřejnost o poskytnutí dobových dokumentů

plakát

 
  
 Party parník FSV 
 

Studenti FSV UK vás zvou na další Parník FSV. Akce se uskuteční v pátek 16. května 2014.

Čeká vás stylová hudba, dekadentní atmosféra a vybrané nápoje ve stylu Titanicu.
Lístky jsou k dostání na vrátnici Hollaru a v Opletalově za 150 Kč, na místě za 200 Kč.
událost Facebooku

 
  
 Foto a videogalerie 
 

Studentský Majáles 2014

Rozpravy 2014/04: Svět časopisů pro muže a ženy

 
  
 Externí nabídky 
 

PLAKÁT: masové médium nebo umění? / Centrum současného umění DOX

KDY: pondělí 12. května 2014, 18:00

KDE: Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7

Jak se proměnila role a funkce politického plakátu za posledních 40 let? Na toto téma přijedou do Centra DOX diskutovat přední autoři plakátů z Německa – Klaus Staeck a Sandy Kaltenborn – kteří  svou tvorbou zastupují dvě epochy a dvě generace používající plakát jako médium pro politická sdělení. Diskuze je součástí doprovodného programu k výstavě „Plakát v souboji ideologií 1914 – 2014“.

Diskuzi moderuje Jaroslav Anděl, umělecký ředitel Centra DOX.

Diskuze v angličtině, vstup zdarma.

Rezervace: simona@dox.cz

událost na Facebooku


Česká rozvojová agentura hledá nové stážisty

Česká rozvojová agentura nabízí studentům vysokých škol, kteří se zaměřují na oblast rozvojové spolupráce, možnost půlroční stáže na pracovišti v Praze (podle dohody může být i delší). Náplň práce zahrnuje především vyhledávání a zpracovávání informací v rámci rozvojové problematiky, informační aktivity a organizační pomoc na akcích ČRA. Stážisté neobdrží finanční odměnu, mají však příležitost získat cenné znalosti a zkušenosti v oblasti rozvojové spolupráce. Své přihlášky zasílejte nejpozději do pátku 6. 6. 2014.

více informací


Energy Economics Contest vol. 4

Institut energetické ekonomie Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze i letos na podzim vyhlásí soutěž o nejlepší práce z oblasti energetické ekonomie – Energy Economics Contest Vol. 4. Již teď ale můžete zasílat své příspěvky a zúčastnit se soutěže o atraktivní ceny v kategoriích nejlepší diplomová, bakalářská, nezařazená odborná práce a příspěvek na blogu. Další informace naleznete na webu http://www.institutee.cz/.


Kariérní dny: Najdi se v energetice

V úterý 13. května 2014 pořádá Institut energetické ekonomie (IEE) působící na Vysoké škole ekonomické akci s názvem „Najdi se v energetice“. Účastníci těchto malých „kariérních dnů“ představí mimo jiné svoji pracovní pozici, přiblíží, jaké schopnosti jsou pro výkon dané profese potřeba a z jaké části je možné získat tyto znalosti již při samotném studiu a co všechno je musel naučit až "život sám". Pozvání IEE přijali: Dina Lašová (PXE, a.s.), Tomáš Jícha (Euroenergy), Filip Jelínek (EY Česká republika) a v neposlední řadě Tomáš Zámorský (ČEZ Prodej). „Najdi se v energetice“ proběhne od 18:00 v Rajské budově Vysoké školy ekonomické v místnosti RB211. Následovat bude neformální diskuse se všemi vystupujícími hosty doprovázená občerstvením.

více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.