Přednášky/semináře/konference 
 

Přednáška: Managing Global Security through a New Concert?

Výzkumné centrum Deutsch Security Square pořádá v úterý 13. října 2015 od 17:00 v Jinonicích (J1036) přednášku s významnými zahraničními hosty - profesorem Haraldem Müllerem z Peace Research Institute Frankfurt a profesorem Patrickem Morganem z University of California Irvine.

Tématem bude nový “koncert” jako instituce pro řešení globálních bezpečnostních otázek v 21. století na pozadí předpokládané proměně mocenské konstelace světové politiky. Více informací naleznete na www.deutschsquare.net


Přednáška "Perspektivy evropské integrace"

Univerzita Karlova v Praze si vás dovoluje pozvat na přednášku „Perspektivy evropské integrace“, kterou přednese primátor Hamburku Olaf Scholz v úterý 13. října 2015 v 9.00 hodin.

více informací a pozvánka


Konference Pražská agenda a sjezd Parlamentní sítě za nešíření a odstranění jaderných zbraní (PNND)

14. až 17. října 2015 se bude konat již pátý ročník mezinárodní konference Pražská agenda, letos navíc ve spolupráci se sjezdem PNND.

Bohatý program nabídne akademickou konferenci s experty na teorii jaderného odstrašování, konferenci Ministerstva zahraničních věcí a parlamentní konferenci na téma Eliminace rizik jaderných zbraní. 

více informací a registrace


Přednáška Stevena Pifera: Ruská agrese vůči Ukrajině a její důsledky pro transatlantickou bezpečnost

Katedra ruských a východoevropských studií IMS FSV UK si vás dovoluje pozvat na přednášku a následnou diskuzi s bývalým americkým velvyslancem na Urajině, Stevenem Piferem.

KDY: pondělí 19. října 2015, od 14:00 hodin

KDE: v areálu UK Jinonice, místnost J1031

Pracovním jazykem bude angličtina.

plakát a pozvánka na akci


Večery s absolventy aneb jak se uplatnit po studiu na IPS

Institut politologických studií FSV UK zve nejen své studenty na další setkání z cyklu Večery s absolventy, které poskytují současným studentům IPS možnost diskutovat s úspěšnými absolventy o odborných i kariérních otázkách.

Hostem prvního letošního setkání bude Monika Jandová, která pracuje na pozici Staffing Specialist – Recruiter  ve společnosti Honeywell.

Setkání se koná na Hollaru v místnosti 112 od 18:45 ve středu dne 21. října 2015. Více informací nejen o Večerech s absolventy naleznete na otevřené facebookové skupině: Alumni IPS FSV UK.


11. Pražská bezpečnostní konference

Středisko bezpečnostní politiky Institutu politologických studií FSV UK pořádá 11. Pražskou bezpečnostní konferenci „Evropská unie – Česko – Asie: Výzvy a příležitosti pro ekonomiku, obchod a bezpečnost", která se koná 6. listopadu 2015 v Národní technické knihovně (Technická 6, Praha 6) od 9:00 hodin. V případě vašeho zájmu se prosím registrujte na email: sbp@fsv.cuni.cz do 2. listopadu 2015. 

program konference

 
  
 Věda a výzkum 
 

Vyhlášení 13. kola Grantové agentury Univerzity Karlovy v Praze (rok 2016)

Grantová agentura UK vyhlásila soutěž na podávání projektů s počátkem řešení v roce 2016. Projekty na 1-3 roky si mohou podávat studenti magisterského a doktorského studia.

Podrobné informace pro žadatele, pravidla soutěže, vstup do aplikace.

Termín elektronického podání na odd. vědy: 6. listopadu 2015

 
  
 Publikace 
 

Marketingová komunikace a public relations

Výklad pojmů a teorie oboru

Halada, Jan (Ed.)    

 

 

 

      

Karolinum, 2015           

ISBN: 9788024630755

více informací


 

Undemokratische Regime: Theoretische Verortung und Fallbeispiele 

Balík, Stanislav – Kubát, Michal

 

 

 


Barbara Budrich, 2015

ISBN: 978-3847407287

více informací


 

Dias

Havel, Jan - Láb, Filip

 

 

 

 

 

 

Karolinum, 2015

ISBN: 9788024630175

více informací

 
  
 25 let FSV UK, 15 let CESES 
 

V letošním roce si Fakulta sociálních věd UK připomíná 25. výročí založení FSV UK a 15. výročí založení Centra pro sociální a ekonomické strategie FSV UK.

Připravované akce k výročí:

21. října 2015 se ve Vlasteneckém sále historické budovy Karolina, Ovocný trh 3, Praha 1 uskuteční slavnostní setkání, na které naváže konference, kde vystoupí zástupci součástí FSV UK.

3. listopadu 2015 Centrum pro sociální a ekonomické strategie FSV UK v Praze pořádá kritickou rozpravu„Vize a skutečnost“ nad publikací CESES Vize rozvoje České republiky do roku 2015, vydanou v roce 2001, a dále vernisáž „15 let CESES FSV UK“pozvánka a program

4. listopadu 2015 pak Centrum pro sociální a ekonomické strategie FSV UK v Praze pořádá sympozium „Vize rozvoje České republiky do roku 2030“. Záměrem sympozia je oživit veřejnou rozpravu o vývojových ohroženích, rozvojových příležitostech, vizích a strategických volbách pro Českou republiku v příštích patnácti letech. pozvánka a program

 
  
 Předávání ocenění Zlatý kurz za ZS a LS 2014/2015 
 

Dne 6. října 2015 se při příležitosti zasedání Akademického senátu FSV UK uskutečnilo další předávání ocenění Zlatý kurz za vedení kurzů, které byly nejlépe hodnoceny při tradičním hodnocení kurzů.

Za zimní semestr akademického roku 2014/2015 ocenění získali:

PhDr. Jozef Baruník, Ph.D, RNDr. Tomáš Bárta, Ph.D., Mgr. Jakub Grygar, Ph.D., Mgr. George Hays II, Mgr. Miroslav Holík, prof. PhDr. Jan Jirák, Ph.D., RNDr. Ondřej Kurka, Ph.D., PhDr. Veronika Mistrová, PhDr. Václav Moravec, Ph.D., Mgr. Martin Riegl, Ph.D., Ing. Mgr. Jiří Remr, Ph.D., MBA, prof., PhDr., JUDr. Ivo Šlosarčík, LL.M., PhD., Mgr. Lukáš Vácha, Ph.D., RNDr. Václav Vlasák, Ph.D., Mgr. Tomáš Weiss, M.A., Ph.D.

Za letní semestr akademického roku 2014/2015 ocenění získali:

RNDr. Tomáš Bárta, Ph.D., Mgr. Barbara Pertold-Gebicka, M.A., Ph.D., Mgr. Jakub Grygar, Ph.D., Mgr. Miroslav Holík, prof. PhDr. Jan Jirák, Ph.D., doc. RNDr. Oldřich John, Ph.D., prof. Ing. Štěpán Jurajda, Ph.D., Mgr. Tomáš Kučera, Ph.D., RNDr. Ondřej Kurka, Ph.D., Francesca Mazzali, PhDr. Ludmila Mlýnková, Michal Parízek, Ph.D., Dagmar Rychnovská, LL.M., MA, PhDr. Michal Smetana, RNDr. Václav Vlasák, Ph.D., Mgr. Tomáš Weiss, M.A., Ph.D., Mgr. Robert Záruba

Ocenění je spojeno s finanční odměnou, vedení fakulty je z ocenění včetně finanční odměny vyjmuto.

více informací

fotogalerie

 
  
 Zahraniční styky 
 

Výběrová řízení - stipendia na semestrální pobyty na univerzitách v Číně, Rusku, Izraeli a Koreji, LS 2015/2016

East China University of Political Science and Law, Čína

Higher School of Economics, Moskva, Ruská federace

New Economic School, Moskva, Ruská federace - jen pro studenty IES

IDC Herzliya, Izrael

Sogang University, Seoul, Korea

 
  
 Studentské aktivity 
 

Vznikla Unie IKSŽ 

Institut komunikačních studií a žurnalistiky má konečně svoji funkční studentskou samosprávu. Unie IKSŽ letos spravuje kavárnu Na Hollaru, pořádá akce a debaty a lobbuje za zájmy studentů u vedení Institutu a Fakulty. Více informací o Unii i způsobu, jak se zapojit najdete na stránkách Unie: unie-iksz.cz a na facebooku: www.facebook.com/unie.iksz 

První veřejná schůze (Klatý stůl IKSŽ) proběhne 20. října v budově Hollar. 


HON Na Hollaru začíná již dnes!

Nová sezóna, noví strážci revíru a vítání hejna mladých bažantů! Na Hollaru začíná  již dnes HON, tedy zahajovací party semestru. Těšit se můžete na paroží, jehličí, zvěřinové hody, přednášku o posedologiii, borovičku, live koncerty i dj sety speciálních hostů - prostě na pořádnej mysliveckej bál. 

událost na Facebooku


Charlie – pozvánka na první setkání v novém akademickém roce

Charlie, queer spolek Univerzity Karlovy, si vás dovoluje pozvat na první z pravidelných úterních setkání nového akademického roku, které se koná dne 13. října 2015 od 20:00, tentokráte ve spodním patře Q-Café, Opatovická 12 Praha 1. Srdečně zveme prváky, prvačky, ale i všechny ostatní, kteří se chtějí přijít pobavit a seznámit. Těšit se můžete na skvělé duhové dorty. Rádi vás s ostatními seznámíme a řekneme vám, co od Charlie můžete čekat!

Charlie si klade za cíl nabídnout studentkám a studentům a akademickým pracovnicím a pracovníkům Univerzity Karlovy a jejich přátelům platformu pro seberealizaci, setkávání, zábavu a řešení společných problémů. Zaměřuje se především na gay, lesbické, bisexuální, asexuální a transgender jedince a jejich právo nebýt diskriminován na základě citové a sexuální orientace a identifikace. Posláním sdružení Charlie je zkvalitňování života nejen této skupiny, ale celé akademické obce a společnosti, prostřednictvím vzájemného respektu a přijmutím rozmanitosti.

Web: www.charlie.li


Psychologická laboratoř PLESS zve k účasti na výzkumech

Víte, jaký vliv má alkohol na rozhodování? Jaký je Váš kognitivní styl zpracovávání informací? Chtěli byste se zapojit do mezinárodní studie zkoumající partnerské vztahy? Experimentální laboratoř PLESS Vás zve k účasti na právě probíhajících výzkumech.

Nově spolupracujeme i s katedrou MKPR na FSV, máme již více než 1500 zapsaných zájemců a účastníkům výzkumů nabízíme nejen zajímavé zkušenosti, ale i finanční a věcné odměny.

Registrujte se na http://pless.cz/orsee/public/.


RAW TAGTOOL, Signal festival 2015 Na Hollaru 

V pátek 16. 10. 2015 se na Pavlačích Hollaru odehraje speciální audiovizuální performance RAW TAGTOOL v rámci Signal festivalu 2015. Skupina ilustrátorů ze studia DRAWetc. svede souboj v animaci na téma „Stínadla”. Raw Art Wrestling je živé kreslení – tvoření před zraky diváků za pomoci světla, tzv. TagTool. Jedna zeď, jeden projektor, 6 iPadů a 6 ilustrátorů, kteří kreslí a animují do společného plátna. Podívaná bude přístupná ze všech tří pavlačí každou hodinu od 19h do 22h, následují djs a afterparty. Více info brzy na facebooku kavárny Na Hollaru. (www.facebook.com/NaHollaru

 
  
 Externí nabídky 
 

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM hledá nové stážisty

více informací


MBAction: Volné místo redaktora pro lokalitu Praha

Prestižní magazín ze světa cyklistiky hledá do svého realizačního týmu redaktora – obchodníka se zájmem o tento obor. Požadavky: zkušenosti se získáváním inzerce, novinařinou a manažerskými schopnostmi. Možnost pro zdatné studenty či absolventy s výbornými publicistickými schopnostmi, precizností a pracovní spolehlivostí s orientací v cyklistické problematice.

Kontakt: adriana.kubrychtova@mbaction.cz


Nabídka pracovní pozice - odbor pro zahraniční vztahy UK: Referent pro Erasmus+

Univerzita Karlova v Praze – odbor pro zahraniční vztahy – přijme referenta na pozici evropských vzdělávacích programů Erasmus+
Požadavky:

aktivní znalost anglického jazyka slovem i písmem

znalost práce na PC

znalost dalších jazyků je výhodou

Platové podmínky se řídí vnitřním mzdovým předpisem UK. Možnost nástupu na plný pracovní úvazek je od 1. listopadu 2015. Životopis v českém nebo anglickém jazyce posílejte do 20. 10. 2015 na adresu: Univerzita Karlova v Praze, personální odbor, Ovocný trh 3, 116 36 Praha 1. Bližší informace získáte na tel. 224491310.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.