Přednášky/semináře/diskuse 
 

Přednáška: The European Neighbourhood Policy: A French Perspective

Katedra Západoevropských studií IMS FSV UK si Vás dovoluje pozvat na přednášku Elsy Tulmets (College of Europe) na téma "The European Neighbourhood Policy: A French Perspective", která se bude konat ve středu 14. listopadu 2012 od 17:00 v místnosti J 2080. Přednáška proběhne v angličtině a bude po ní následovat diskuze k tématu.

Kontaktní osoba: Eliška Tomalová (eliska@tomalova.cz)


Alumni Talk: Studium a práce v zahraničí 

15. listopadu 2012 se v budově Opletalova od 18:30 uskuteční Alumni talk na téma "studium a práce v zahraničí".

Mluvčí: Milan Slezák (NL, Human Resources for People Place & Partners) a Mike-David Burkhard (CH, head of Marketing & PR of Carrarese Calcio).

Více: Alumni Talk: FSS CU invites domestic & international students for career talk


Romský týden (12. - 16. 11. 2012)

Pražská univerzitní skupina Amnesty International Vás zve na již druhý Romský týden (RT).

V rámci RT proběhnou na Fakultě sociálních věd UK, Pedagogické fakultě a ve studentském klubu K4 panelové diskuze, projekce filmů a dokumentů, výstavy komixů a fotografií, přehlídky současného romského video artu a v neposlední řadě koncert romské skupiny v klubu K4. Cílem RT je poukázat na nerovné šance ve vzdělání v ČR.

V budově FSV UK Hollar proběhne ve středu 14. listopadu 2012 od 17:00 debata na téma "Vliv médií na obraz Romů ve společnosti".

Hosty budou: Robert Čásenský (šéfredaktor MF Dnes); Martin Kovalčík (mediální koordinátor Programů sociální integrace Člověka v tísni), Saša Uhlová (novinářka deníku Referendum a romistka)

Před samotnou diskuzí bude promítnut dokument "Nepřizpůsobivá média".

program, pozvánka


Přednáška: Mayové: Pravda a Mýtus o Konci Světa

Univerzita Karlova připravila cyklus přednášek na téma "Mayové: Pravda a Mýtus o Konci Světa". Nejbližší přednáška se koná v Modré posluchárně v Celetné 19. listopadu 2012 od 18:00 na téma "Tajemství mayské civilizace: Vzestupy, pády a konec světa": plakát


Debata prezidentských kandidátů o zahraniční a bezpečnostní politice

Katedra mezinárodních vztahů IPS UK FSV a Prague Security Studies Institute si Vás dovolují pozvat na debatu prezidentských kandidátů o zahraniční a bezpečnostní politice.

Debata se bude konat 28. listopadu 2012 od 18:30 v Modré posluchárně Univerzity Karlovy, Celetná 20, Praha 1.

Účast v debatě potvrdili – v abecedním pořadí –  Jana Bobošíková, Jiří Dienstbier, Jan Fischer, Karel Schwarzenberg, Přemysl Sobotka a Miloš Zeman.

Vzhledem ke kapacitě posluchárny je počet účastníků omezen. Registrujte se laskavě na adrese konference.ips@fsv.cuni.cz.

 
  
 Konference 
 

2nd International Conference: Strategic & Geopolitical Issues in the Contemporary World

Institut politologických studií FSV UK Vás zve na výroční konferenci Strategic & Geopolitical Issues in the Contemporary World, která se uskteční 16. listopadu 2012 v Zelené posluchárně Karolina, Ovocný trh 5, Praha 1.


VIII. Pražská bezpečnostní konference

Středisko bezpečnostní politiky CESES FSV UK Vás zve na osmý ročník Pražské bezpečnostní konference, která se uskuteční v pátek 16. listopadu 2012.

Konference je letos věnována tématu Energie - voda - potraviny. Klíčové komodity bezpečnosti a prosperity pro Evropu a ČR ve 21. století.

Zájemci se mohou registrovat na email sbp@fsv.cuni.cz do pátku 9. listopadu 2012.


Výzvy a problémy transformace vysokých škol

Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci zve na konferenci, která se uskuteční ve dnech 15. – 16. listopadu 2012.

Mezi stěžejní témata bude patřit hodnocení vědeckých výstupů, financování vysokých škol v ČR i v zahraničí, kurikulární reforma, marketing vysokých škol a spolupráce s komerční sférou.  

Konference se bude konat v prostorách Uměleckého centra UP, je bezplatná a otevřená všem zástupcům akademické obce v ČR, především pak vedením fakult a kateder, řešitelům projektů a grantů, vědeckým tajemníkům. Na konferenci je nutné se zaregistrovat na webových stránkách, na kterých naleznete další podrobnosti.


Problémy demokracie v lokálním politickém prostoru

Katedra politologie IPS FSV UK pořádá již popáté konferenci, v níž se zaměřuje na lokální úroveň politických systémů. Tematicky chce reagovat na diskuse, které jsou aktuální, a to nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Datum konání: 30. listopadu 2012

Místo konání: Smetanovo nábřeží 6, Fakulta sociálních věd (Hollar), místnost 212

program konference

 
  
 Pozvánka k účasti v projektu DebatIES 
 

Zúčastni se zábavně-vzdělávacího víkendu DebatIES! Zlepši své prezentační a argumentační dovednosti! Stačí do 16. listopadu 2012 poslat email na debaties@seznam.cz. Více o projektu v článku DebatIES vám dá sebejistotu.

 
  
 Vyhlášení voleb zástupců FSV UK do AS UK 
 

Akademický senát FSV UK zve všechny členy akademické obce FSV k účasti ve volbách, v nichž budou zvoleni zástupci FSV UK do AS UK na období 2013–2016. FSV obsazuje v AS UK celkem čtyři mandáty (dva ve studentské a dva v pedagogické komoře). 

Volby se uskuteční ve dnech: středa 28. 11. 2012 (10:00–17:00), čtvrtek 29. 11. 2012 (10:00–17:00), pátek 30. 11. 2012 (10:00–14:00). Volební místnosti budou otevřeny v Hollaru, v Jinonicích a v Opletalově ulici.

Kandidáty je možno navrhovat do 15. listopadu 2012 do 12:00 hodin.

Více informací o vyhlášení voleb a pravidlech pro navrhování kandidátů se dozvíte zde: vyhlášení voleb, nominační listina; či u předsedy Dílčí volební komise Mgr. Radima Woláka (wolak@fsv.cuni.cz, 737 132 180).

 
  
 Soutěž o pozice stážistů ve státní správě 
 

Institut politologických studií ve spolupráci s Politologickým klubem FSV UK vyhlašují soutěž o pozice stážistů ve státní správě. Nenechte si ujít tuto vynikající příležitost a podívejte se na podrobnosti uveřejněné v příloze: stáže IPS.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.