Přednášky/semináře/diskuze 
 

Přednáška: Conflict Model and Cultures of Migration profesora Dr. Ibrahima Sirkeciho

V pondělí 11. listopadu 2013, 12:30 - 14:00, se v budově Institutu ekonomických studií FSV UK, Opletalova 26, místnost č. 206 uskuteční přednáška "Conflict Model and Cultures of Migration" profesora Dr. Ibrahima Sirkeciho (Regent's University London).

Přednáška se uskuteční v rámci předmětu JEM081 Advanced Economics of European Integration - Microeconomic Aspects a je otevřena všem studentům a přednášejícím na FSV. Registrace na e-mailu strielkowski@fsv.cuni.cz.

pozvánka a více informací


Přednáška s debatou: Nezávislá média v Bělorusku

Katedra ruských a východoevropských studií IMS FSV UK a Mezinárodní sdružení Občanské Bělorusko Vás zvou na přednášku spojenou s debatou Nezávislá média v Bělorusku.

Čas a místo konání: úterý 12. listopadu 2013 od 17:00 v Jinonicích, učebna J3014.

Vystoupí zástupci Evropského rádia pro Bělorusko (ERB): Dmitrij Novikau, ředitel ERB, Vital Zybljuk, šéfredaktor redakce v Minsku.


Přednáška a workshop Dr. Scotta Manninga Stevense

Katedra amerických studií IMS FSV UK zve na přednášku Dr. Scotta Manninga Stevense „Border Insecurity: American Indians and Nation State Boundaries” (pondělí 11. listopadu 2013, 18:00 – 20:00, učebna č. 201, Rytířska 31) a workshop "How to Apply (and Win!) Research Grants in the United States" (úterý 12. listopadu 2013, 17:00, místnost č. 201, Rytířská 31).
V případě zájmu o účast napište Viktorii Mertové: viki.mandari@gmail.com.


Semináře: Možnosti studia ve VB, USA, Kanadě a Irsku

Dne 12. listopadu 2013 pořádá Informačně-poradenské centrum Univerzity Karlovy v Zelené posluchárně (1. patro, Celetná 20, Praha 1) semináře MOŽNOSTI STUDIA VE VELKÉ BRITÁNII A IRSKU (9:30-12:00) a MOŽNOSTI STUDIA V USA A KANADĚ (13:00-15:30) určené všem studentům UK. Na seminářích vystoupí zástupci velvyslanectví a studenti, kteří absolvovali studijní pobyt v uvedených zemích.

Registrace: http://ipc1.cuni.cz/reg/ 

Informační leták


Večery s absolventy aneb jak se uplatnit po studiu na IPS: Ondřej Houda, Anna Fanturová: Práce na českých ministerstvech

Institut politologických studií FSV UK zve nejen své studenty na další setkání z cyklu Večery s absolventy, které poskytují současným studentům IPS možnost diskutovat s úspěšnými absolventy o odborných i kariérních otázkách.
Hosty druhého letošního setkání budou Ondřej Houda, který pracuje na Ministerstvu vnitra ČR v Oddělení pro fondy EU v oblasti vnitřních věcí a Anna Fanturová, která pracuje na Ministerstvu zdravotnictví v Odboru mezinárodních věcí a Evropské unie.
Setkání se koná v Jinonicích v místnosti 4019 od 18:30 dne 13. listopadu 2013. Po příspěvku a diskuzi se předpokládá přesunutí do neformálnějších prostor. Více informací nejen o Večerech s absolventy naleznete na otevřené facebookové skupině: Alumni IPS FSV UK.


Aktuální informace o financování výzkumu, vývoje a inovací v novém programovacím období 2014-2020

Centrum pro přenos poznatků a technologií UK, Asociace institucí a odborníků transferu znalostí o.s. aInnovation Leadership Agency, s.r.o. zvou na seminář s názvem "Aktuální informace o financování výzkumu, vývoje a inovací v novém programovacím období  2014-2020", který se bude konat dne 13. listopadu 2013 od 9:00 do 13:00 hodin v Modré posluchárně budovy Univerzity Karlovy v Praze, Celetná 20, Praha 1 (2. patro, místnost 140).

více informací: http://www.cuni.cz/UK-5068.html?event=3154


Projekce filmu a debata: Běloruský sen

Člověk v tísni a Fakulta sociálních věd UK Vás srdečně zvou na projekci filmu a debatu s mladými aktivisty z Běloruska, která se uskuteční 20. listopadu 2013 od 18:30 v budově FSV UK, Hollar, místnost 215, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1.

pozvánka

facebook event

 
  
 Konference 
 

3. ročník geopolitické konference

Institut politologických studií FSV UK, ve spolupráci s Tchajpejskou hospodářskou a kulturní kanceláří v Praze, zve na 3. ročník geopolitické konfrence, která se uskuteční 15. listopadu 2013 v Praze v Karolinu.

Registrace: https://docs.google.com/forms/d/1VWiKCZ5-mUg72H2bpOFz2JSSgpURuYnmQqCrg_oe0aY/viewform

Program


Doktorandská konference k 20. výročí založení Grantové agentury UK

Dne 27. listopadu 2013 se bude od 13 hodin konat v Modré posluchárně č. 140 v areálu Karolina doktorandská konference, která je součástí oslav 20. výročí založení Grantové agentury UK. Na konferenci budou prezentovány výsledky řešitelů projektů GA UK, jejichž projekty byly hodnoceny jako mimořádně dobré.

 
  
 Hyde Park: Setkání vedení fakulty s posluchači  
 

Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze zve všechny studentky a studenty na páté otevřené setkání s děkanem a proděkany.

Setkání se uskuteční ve úterý 26. listopadu 2013 od 17:00 v místnosti č. 105, budova Opletalova.

facebook event

 
  
 Prezentace otevřených softwarových programů pro média 
 

Ve čtvrtek 21. listopadu 2013 se v RTL IKSŽ, Celená 20, uskuteční prezentace otevřených softwarových programů. Obecně prospěšné společnosti Sourcefabric zaměřených na podporu novinářů a nezávislých médií. Prezentaci povede ředitel pro inovace Douglas Arellanes.

Akce je určená především studentům a přednášejícím IKSŽ. Více informací viz www.sourcefabric.org

 
  
 Nový díl magazínu Fleška 
 

Nový díl Flešky: studenti 1. ročníku žurnalistiky se sešli na třídenním soustředění v Horním Poříčí:

Fleška magazín 17. díl - seznamovací soustředění Poříčí Journal 

YouTube kanál Magazínu Fleška

 
  
 Externí nabídky 
 

EU a Turecko – jaký signál vyslaly protesty v Istanbulu?

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM zve na další seminář Zastoupení Evropské komise a Informační kanceláře Evropského parlamentu v České republice.

Na semináři s názvem EU a Turecko – jaký signál vyslaly protesty v Istanbulu? vystoupí Lucia Najšlová, FSV UK/EUROPEUM a Erik Siegel, Ústav blízkého východu a Afriky, FF UK.

Seminář se uskuteční ve středu 13. listopadu 2013 od 17:00 do 19:00 hodin v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1.

Účast prosíme indikativně potvrdit na: seminare@europeum.org nebo na telefonu 224 186 207.


Schodiště, přednáší Jindřich Šídlo (novinář HN)

Konektor & PR.Konektor vás zvou na další ze série přednášek "Schodiště" pro vysokoškolské studenty o lidské kreativitě.

Vystoupí Jindřich Šídlo, novinář z Hospodářských novin.

Termín: čtvrtek 14. Listopadu 2013

Přihlašovací formulář: https://docs.google.com/forms/d/1ahcLVCDxMMkUaO2T0QFZwW7JIFoq61GdDXfko8tV0ec/viewform

Tématem přednášek "Schodiště" je: "Jak jsme to vyřešili." Každý přednášející ukáže řešení problému ze své praxe, který sám nebo se svými spolupracovníky vyřešil. 


Konference: Central European Energy Conference

Slovenská společnost pro zahraniční politiku pořádá 24. -26. listopadu 2013 mezinárodní konferenci Central European Energy Conference. Uskuteční se v prostorách bratislavského hotelu Double Tree a vystoupí na ni přednášející ze státního, akademického a soukromého sektoru.

Tématem konference je energetická politika EU, energetická bezpečnost střední Evropy a rozvoj regionálního trhu s energetickými komoditami se speciálním důrazem na severojižní propojení.  Registrovat se lze na http://ceec.sk/ do 15. Listopadu 2013.


Výběrové řízení na funkci ředitele/ředitelky Ústavu pro studium totalitních režimů

Rada Ústavu pro studium totalitních režimů vyhlašuje výběrové řízení pro obsazení pracovního místa ředitele/ředitelky Ústavu.

Podrobnosti: http://www.ustrcr.cz/cs/volne-pracovni-pozice

Uzávěrka přihlášek: 3. ledna 2014, 14.00 hodin.


Obchodní oddělení velvyslanectví USA nabízí stáže pro studenty

Obchodní oddělení velvyslanectví USA nabízí stáže pro studenty univerzit. Jedná se o neplacenou praxi na 15-20 hodin týdně s flexibilní pracovní dobou po dobu 6 měsíců.

Motivační dopis a životopis v angličtině zasílejte na personální oddělení – HROPrague@state.gov do 25. Listopadu 2013. Bližší informace jsou k dispozici na webově stránce: http://www.buyusa.gov/czechrepublic/stazeprostudenty/index.asp.


Alternativní hudební magazínu Nukain nabízí možnostzíslání praxe

Podrobnosti: http://www.nukain.cz/stan-se-nukain-redaktorem/


Projekt ČRo - PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky

Český rozhlas pořádá již potřetí projekt PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky. Projekt je určen pro studenty, které zajímá žurnalistika, nejen rozhlasová.

Termín a místo konání Kreativní dílny: 27. – 28. listopadu 2013, Praha

Studujete vysokou školu a chcete se zúčastnit? Zašlete příspěvek na téma: „Novinařina je díky sociálním médiím lepší/horší“. Nepotřebujete žádnou profesionální techniku. S pomocí těch nejdostupnějších prostředků nahrajte krátké video/audio, natočte rozhovor nebo udělejte minireportáž. To vše maximálně do 1 minuty. Nebo zpracujte dané téma v textu (max 1 normostrana A4). Nejpozději do 18. listopadu 2013 pošlete výsledek na emailovou adresu: presspektivy@rozhlas.cz. K emailu připojte také strukturovaný životopis a motivační dopis, ve kterém vysvětlíte, proč se Kreativní dílny chcete zúčastnit (max 1 normostrana A4).

více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.