Přednášky/semináře/konference 
 

Výzkumné semináře moderních a soudobých dějin v LS 2015

Institut mezinárodních studií FSV UK připravil spolu s Masarykovým ústavem a Archivem AV ČR, v.v.i. na letní semestr 2015 výzkumné semináře, věnované otázkám moderních a soudobých dějin.

13. dubna 2015, od 16:00 hod.: Bohumil Jiroušek (JČU, České Budějovice) - Historik Josef Kalousek a česká společnost 2. poloviny 19. století

úplný program seminářů


Seminář: New Leadership for the EU-China Relations

Institut politologických studií a Institut ekonomických studií FSV UK zvou všechny zájemce o vztahy mezi EU a Čínou na 2. Mezinárodní seminář programu IEPS „New Leadership for the EU-China Relations“, který se bude konat 20. dubna 2015 od 9:50 v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1.

Pozvánka s programem zahrnujícím osm přednášek na ekonomická a politologická témata


Poloprezidentské režimy: minulost, nebo budoucnost demokracie?

Institut politologických studií FSV UK spolu s Českou společností pro politické vědy si vás dovolují pozvat na konferenci "Poloprezidentské režimy: minulost, nebo budoucnost demokracie?", která se uskuteční 29. dubna 2015 v budově Fakulty sociálních věd UK Hollar (Smetanovo nábřeží 6, Praha 1). 

program


2015 Allen Ginsberg Memorial Freedom Festival

Katedra amerických studií IMS FSV UK pořádá festival k 50. výročí Ginsbergovy návštěvy Prahy:

29. dubna 2015, 17,00: Knihovna Václava Havla (Ostrovní)

1. května 2015, 11,00: Studentský Majáles 

5. května 2015, 16,00: Americké centrum Praha (Tržiště)

7. května 2015, 15,00: FF UK (Palachovo náměstí)

8. května 2015, 18:00: Kavárna Liberál

více informací: událost na Facebooku


Kurz IPSC UK: Specifika VŠ studia studentů se zdravotním postižením

Informační, poradenské a sociální centrum nabízí dvoudenní vzdělávací kurz zaměřený na osvojení základních znalostí a dovedností úzce spjatých se specifickými studijními a komunikačními nároky jednotlivých skupin studentů se zdravotním postižením. Tato vzdělávací akce je určena pro všechny pracovníky UK, kteří přicházejí do kontaktu se studenty.

Kdy: 4. a 5. května 2015

Kde: Velký sál Pedagogické fakulty UK M. D. Rettigové 47/4, Praha 2

registrace a více informací

 
  
 Soutěže a ocenění 
 

Cena Jaroslava Jandy pro Středisko bezpečnostní politiky CESES FSV UK

Bezpečnostní rada státu udělila Cenu Jaroslava Jandy za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky pro rok 2015 Středisku bezpečnostní politiky Centra pro sociální a ekonomické strategie Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze za dlouholetou aktivní činnost v oblasti bezpečnostní a obranné politiky v rámci České republiky i na mezinárodní úrovni, včetně aktivní činnosti v bezpečnostní komunitě.

 


Vyhlášení: 20. ročník Ceny Edvarda Beneše

Město Sezimovo Ústí vyhlašuje již 20. ročník Ceny Edvarda Beneše. Soutěž je určena pro studenty vysokých škol, kteří mají zpracované některé z témat oboru historie 20. století nebo oboru sociologie. Do soutěže se přihlašují autoři seminárních a diplomových prací sami. Podmínkou účasti v soutěži je přiložené doporučení vedoucího práce.
Studenti mohou své práce do soutěže přihlásit prostřednictvím webu http://www.sezimovo-usti.cz/_kultura/e_benes.php a předat na adresu Městský úřad Sezimovo Ústí, Dr. E. Beneše 21, 391 01 Sezimovo Ústí nejpozději do 10. července 2015.

 
  
 Setkání Alumni FSV UK 
 

V rámci akce Den CŽV & Festival absolventů, kterou organizuje Univerzita Karlova, se v budově Hollar na Smetanově nábřeží uskuteční setkání ALUMNI Fakulty sociálních věd.

Přijďte se v sobotu 11. dubna 2015 podívat, jak se fakulta od dob vašich studií proměnila, co je nového a co se chystá! Můžete se těšit na stánky všech pěti institutů, kde si můžete popovídat s jejich zástupci, několik zajímavých přednášek a diskuzí, promítání ročníkových a absolventských filmů, výstavu studentských tištěných médií, výbornou kávu a občerstvení ve studentském klubu Na Hollaru a další program!

Festival absolventů je zároveň jednou z prvních příležitostí k oslavě letošního výročí 25 let FSV UK.

Srdečně zváni jsou nejen absolventi, ale i stávající studenti a veřejnost.

událost na Facebooku

 
  
 Foto a videogalerie 
 

Crisis Games 2015

Institut politologických studií FSV UK uspořádal v březnu 2015 celovíkendovou herní simulaci mezinárodní krize v Pobaltí. Akce se uskutečnila na Patejdlově boudě v Krkonoších v rámci nového pravidelného kurzu Crisis Games, za finanční podpory NATO Public Diplomacy Division.

Videa a fotografie z letošního ročníku: https://www.facebook.com/crisisgamesips


Muzeum Univerzity Karlovy

U příležitosti 667. výročí založení univerzity byla ve sklepních prostorách Karolina otevřena nová stálá expozice mapující historii Univerzity Karlovy v Praze. Návštěvníci muzea si tak můžou prohlédnout zakládací listinu univerzity a kopie univerzitních pečetí a žezel. Expozice je rozdělena do několika částí mapujících vývoj univerzity – Univerzita utrakvistická, Univerzita Karlo-Ferdinandova a UK současná. Univerzitní muzeum bude pro veřejnost otevřené o víkendu za dobrovolné vstupné. Doprovodné texty u vystavovaných exponátů jsou v češtině a v angličtině.

Video: https://youtu.be/ano3UGPyU1s

 
  
 Externí nabídky 
 

Diskuze o seriálu JEDEN ROK S FULBRIGHTEM

Diskuze se bude konat ve spolupráci s Fulbrightovou komisí dne 22. dubna 2015 od 17:30 v Českém centru Praha, Rytířská 31. Vstup na akci je zdarma.

Více informací - událost na Facebooku


 

Současná bezpečností situace v Pobaltí

TOP tým si vás dovoluje pozvat na panelovou diskuzi na tema "Současná bezpečnostní situace v Pobaltí".

Datum: 20. dubna 2015

Čas: 15:00 - 17:00

Místo: Poslanecká sněmovna ČR, Sněmovní 4, Praha 1, Státní Akta

Panel bude moderovat Martin Churavý, M.Sc. a svojí účast na panelu přislíbili: J.E. Sten Schwede, velvyslanec Estonska; J.E. Edvilas Raudonikis, velvyslanec Litvy; J.E. Alberts Sarkanis, velvyslanec Lotyšska; Karel Schwarzenberg, předseda Zahraničního výboru PSP ČR; Mgr. Štefan Füle, bývalý eurokomisař, MZV ČR; doc. PhDr. Luboš Švec, CSc, IMS, FSV UK

pozvánka


Konference: Připravte se na Komplexní hospodářskou a obchodní dohodu mezi Evropskou unií a Kanadou (CETA)

Mezinárodní expertní konference organizovaná Asociací pro mezinárodní otázky (AMO), Velvyslanectvím Kanady v České republice, Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky a Zastoupením Evropské komise v České republice Středa, 22. duben 2015, 14:00 – 16:00 Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Na Františku 32, Praha 1

Program konference

registrační formulář 


PROPOJENÝ SVĚT - umění v technologiích, technologie v umění

Technologická agentura ČR ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR a Fakultou umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem vyhlašují v rámci Roku průmyslu a technického vzdělávání soutěž

„PROPOJENÝ SVĚT - umění v technologiích, technologie v umění“.

více informací

přihláška


NGO Market 2015 se blíží, Forum 2000 hledá dobrovolníky a recruitery

Dne 23. dubna 2015 se koná již 16. ročník NGO Marketu, největšího veletrhu neziskových organizací ve střední a východní Evropě.

Forum 2000 hledá dobrovolníky na výpomoc: více informací.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.