Přednášky/semináře/diskuse 
 

Přednáška: Foreign Policies of Eastern and Central European Countries in the Context of EU Integration

Katedra Západoevropských studií IMS FSV UK Vás srdečně zve na přednášku Elsy Tulmets (College of Europe) na téma Foreign Policies of Eastern and Central European Countries in the Context of EU Integration, která se bude konat v úterý 15. října 2013 v Rytířské 31 (2. patro, místnost č. 201). Dr. Tulmets představí svůj aktuální výzkum k danému tématu. Po přednášce bude následovat diskuze.

Kontakt: E. Tomalová (eliska@tomalova.cz)


Přednáška: A vision for post-crisis Europe: towards what kind of political union?

Katedra Západoevropských studií IMS FSV UK zve na přednášku prof. Dr. Wolfganga Wesselse "A vision for post-crisis Europe: towards what kind of political union?" 

Přednáška se uskuteční ve středu 16. října 2013 v 17:30.
Místo: budova Hollar, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1, místnost č. 212.
 
Svou účast potvrďte na kasakova@fsv.cuni.cz.

Workshop: Prosincový summit Evropské rady ke Společné bezpečnostní a obranné politice: Od evropské obrany k obraně Evropy?

Středisko bezpečnostní politiky CESES FSV UK, Velvyslanectví Francouzské republiky v Praze a Zastoupení Evropské komise v České republice si vás dovolují pozvat na workshop Prosincový summit Evropské rady ke Společné bezpečnostní a obranné politice: Od evropské obrany k obraně Evropy?

Datum: 17. října 2013, 14:30–18:00

Místo: Univerzita Karlova, Karolinum, Ovocný trh 3, Praha 1


Seminář: Networking: jak najít své povolání bez hromadného rozesílání životopisů

Dne 17. října 2013 od 14:00 pořádá Informační a poradenské centrum UK seminář Networking: jak najít své povolání bez hromadného rozesílání životopisů

Věděli jste, že nejvíce lidí získává práci skrze osobní kontakty? Jak tedy účinně rozvíjet vztahy okolo sebe, rozvíjet skrze ně vlastní podnikání, získávat nové kolegy, zákazníky, dodavatele, nebo poznat svého budoucího zaměstnavatele? Přijďte si vyzkoušet praktické postřehy k networkingu na interaktivní seminář!

Kde: Zelená posluchárna 1. patro, č. dv. 141, Celetná 20, Praha 1

Kontakt: Mgr. Lukáš Krupička lukas.krupicka@ruk.cuni.cz, tel. 224 491 774

 
  
 POST 
 
POST - Portál odborných studentských prací

V nedávné době byl spuštěn nový internetový magazín (nejen) pro studenty FSV UK - POST.

Portál je zaměřen na publikaci nejzajímavějších a nejoriginálnějších studentských prací - od recenzí a esejů až po seminární a závěrečné práce. "...protože nejkvalitnější práce by neměly končit v šuplíku!"

Navštivte POST na www.postnito.cz nebo na Facebooku.

 
  
 Iniciativa Oživme Hollar 
 

Hollar jako když tiskne

Studentská iniciativa Oživme Hollar pořádá v sobotu 12. října 2013 v rámci akce Nábřeží žije! akci s názvem "Hollar jako když tiskne". Kromě diskuse o vydávání vizuálních periodik bude ve vyklizených garážích nainstalována mj. výstava kreslíře Štěpána Adámka, na různých místech po budově i další interaktivní výstavy fotografických experimentů, po setmění proběhne na pavlači speciální projekce prvních českých dokumentárních filmů a pak začne hrát hudba... 

Program akce:

11:00 - vizuální čítárna, listárna&kavárna

17:00 - diskuze "Jak vydávat?" (Josef Jindrák (Polí5), Martin Hůla (Carton Clan), Jan Kloss (Pedal Projects/OKOLO) a Richard Bakeš (Rajón). Moderovat bude Michal Nanoru.

18:30 - vernisáž výstavy "Choďte na koncerty"

20:00 - projekce prvních českých dokumentárních filmů s hudebním doprovodem (NFA, Doc Alliance)  

20:30 - hudba: djs Tvrdý & Vzteklá

Více informací najdete na Facebooku nebo na webových stránkách hnutí Oživme Hollar.


Přijďte pomoci se studentskou místností
 
V budově Hollaru na Smetanově nábřeží brzy vznikne studentská místnost. Sdružení Oživme Hollar pořádá ve spolupráci s ateliérem paletky.cz od 21. 10. do 1. 11. workshop na výrobu nábytku do interiéru této místnosti. Přijďte pomoci a naučíte se, jak z cedrové palety udělat křeslo nebo stůl.

Více informací zde:
http://ozivmehollar.cz/workshop_paletky/

přihláška:
https://docs.google.com/forms/d/16rC_nMgfa61LU6sRg5-C26yifTAvQI0M9GjexDLdrw4/viewform
 
  
 Provoz - budova Hollar 
 

Zadní vstup do budovy Hollar na studentskou/zaměstnaneckou kartu

Zadním vstupem do budovy Hollar (z Divadelní ulice) lze vstupovat i odcházet za pomoci zaměstnanecké karty nebo studentské karty.
Zadní vchod lze používat pouze od 7:00 hodin do 20:00 hodin (v letních měsících do 19:00 hodin), jinak je vstup uzamčen.
Pokud se vyskytne problém se vstupem na Vaši zaměstnaneckou či studentskou kartu, kontaktujte pana Maye z oddělení CIVT.


Přebalovací pult

Ve 3. patře na WC pro invalidy byl instalován přebalovací pult.

 
  
 Zahr. styky 
 

Vládní stipendia pro akademický rok 2014/2015

Oddělení zahraničních styků informuje o možnosti stipendijních pobytů v zahraničí pro studenty a akademické pracovníky FSV v rámci mezivládních dohod (rozpisem kvót).

více informací


Semestrální pobyty v Izraeli

Oddělení zahraničních styků informuje o možnosti semestrálních výměnných pobytů v Izraeli pro studenty bakalářských programů FSV v letním semestru 2013/2014. Termín na odevzdání přihlášek je středa 16. října 2013.

více informací

 
  
 Externi nabidky 
 

Odkud a kam, 20 let samostatnosti a dnešek

Inštitút pre verejné otázky, vydavatelství Kalligram, Palác Lucerna, ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla, Vás zvou na prezentaci knihy Odkiaľ a Kam. 20 rokov samostatnosti spojenou s diskusí. Prezentace se koná 15. října 2013, od 18.00 hod. v Mramorovém sál Paláce Lucerna. Spoluautorem knihy je dr. Pavol Frič (CESES, ISS FSV UK).

pozvánka


Práva a povinnosti spojené s občanstvím Unie

Právnická fakulta Univerzity Karlovy a Úřad vlády České republiky zvou na mezinárodní vědeckou konferenci s názvem Práva a povinnosti spojené s občanstvím Unie. Konference se uskuteční dne 22. října 2013 v prostorách Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze (Nám. Curieových 7, Praha 1).

Účast na konferenci je bezplatná.

Svoji účast potvrďte, do 18. října 2013 na adrese konference@vlada.cz. Zároveň napište, kterého z odpoledních panelů máte zájem se zúčastnit:

I. odpolední panel: Volný pohyb občanů Unie,

II. odpolední panel: Pracovněpr ávní a sociální aspekty občanství Unie,

III. odpolední panel: Mezinárodn í a lidskoprávní aspekty občanství Unie.


České VŠ – ve stejné lize jako Oxford a Sorbonna?

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM si Vás dovoluje pozvat na další seminář Zastoupení Evropské komise a Informační kanceláře Evropského parlamentu v České republice.

Na semináři s názvem České VŠ – ve stejné lize jako Oxford a Sorbonna? vystoupí Zdeněk Čech, ekonomický poradce Zastoupení Evropské komise v České republice, Lukáš Teplý z odboru strategie a evropských záležitostí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Daniel Münich z CERGE-EI.

Seminář se uskuteční ve středu 16. října 2013 od 17:00 do 19:00 hodin v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1.

Účast prosíme indikativně potvrdit na: seminare@europeum.org nebo na telefonu 224 186 207.

Rádi bychom Vás upozornili, že semináře se natáčí. Záznam bude přístupný na Youtube kanálu Zastoupení Evropské komise v ČR a Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM (EuropeumPrague).


Výměnný pobytu v Maďarsku 20. – 26. 10. 2013

Občanské sdružení OMGen nabízí možnost účasti na výměnném pobytu v Maďarsku v termínu 20. - 26. 10. 2013 Jedná se o účast na projektu Common Sense. Účastníci v průběhu setkání navštíví několik organizací, které pracují s lidmi s postižením jako například Rolling dance group, Parafonia či Invisible Exibition a spoustu dalších.

více informací o projektu

Účastníci projektu mají hrazenou účast na setkání, stravu, ubytování a 70% cestovních nákladů.

Zájemci mohou zaslat své CV do 14. 10. 2013 na email: monika.kolomaznikova@omgen.cz.


Projekt Bestidea

Bestidea.cz je webová služba, prostřednictvím které mohou zadavatelé vypisovat soutěže o nejlepší řešení nějakého problému. Projekt Bestidea je určen pro podnikavé a kreativní studenty, pro nejlepšího je nachystána odměna 20 000 Kč (více na www.bestidea.cz).


Program Flat Buddy

CIEE - nabídka ubytování pro studenty UK zdarma

leták

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.