Slovo děkana 
 

Vážené a milé, vážení a milí – studenti, zaměstnanci a přátelé Fakulty sociálních věd,

dovolte, abych vám poděkoval za všechnu náklonnost i dobrou vůli, které jste naší fakultě v uplynulém roce věnovali. Jejím jménem slibuji, že se vynasnažíme, aby si vaší pozornost a přívětivost zasloužila i v roce příštím. 
Vám nechť nadcházející svátky vánoční s sebou donesou klid, pohodu a spokojenost, i mnoho sil a příjemných zážitků.

S novým rokem ať vás pak provází jen radost a úspěchy.

Jakub Končelík

 
  
 Přednášky/semináře/diskuse 
 

Rozpravy o nových projektech v české žurnalistice

Přinášejí Reportér, Echo a Hlídací pes do české žurnalistiky něco nového? A co chystá sdružení Free Czech Media? Mohou tyto projekty představovat nový trend v české žurnalistice? Jaké mají jejich zakladatelé plány a ideály? Mají šanci uspět? Prosincové Rozpravy se zaměří na nové projekty v české žurnalistice, které se objevily během roku 2014. Konají se 18. 12. 2014 od 17:30 v učebně 215 (Hollar, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1).

Diskutovat budou: Robert Čásenský (Reportér), Dalibor Balšínek (Echo24), Pavel Šafr (Free Czech Media) a Ondřej Neumann (Hlídací pes). Diskusi moderuje Alice N. Tejkalová z IKSŽ FSV UK.

Opět bude pořízen videozáznam i fotografie, které budeme krátce po akci sdílet. Rozpravy o českých médiích pořádá Institut komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK, mediálním partnerem je Médiář.

plakát

událost na facebooku

 
  
 Předávání ocenění Zlatý kurz za LS 2013/2014 
 

Dne 2. prosince 2014 se při příležitosti zasedání Akademického senátu FSV UK uskutečnilo další předávání ocenění Zlatý kurz za vedení kurzů, které byly nejlépe hodnoceny při tradičním hodnocení kurzů.

Za letní semestr akademického roku 2013/2014 ocenění získali:

RNDr. Tomáš Bárta, Ph.D., PhDr. Petr Bednařík, Ph.D., Mgr. Ing. Magdalena Fiřtová, PhD., Mgr. Jakub Grygar, Ph.D., Mgr. Tomáš Hülle, doc. RNDr. Ondřej Kalenda, Ph.D., PhDr. Kryštof Kozák, Ph.D., RNDr. Ondřej Kurka, Ph.D., PhDr. Martin Lokšík, PhDr. Veronika Mistrová, Michal Parízek, Ph.D., Mgr. Martin Riegl, Ph.D.

Ocenění je spojeno s finanční odměnou, vedení fakulty je z ocenění včetně finanční odměny vyjmuto.

podklady za uplynulý semestr a pravidla pro udělování ocenění

fotogalerie

 
  
 Fotogalerie 
 

Mezinárodní konference pro doktorandy (Reichenau, AT)

Ve dnech 30. října až 2. listopadu 2014 se v rakouském Reichenau an der Rax uskutečnila mezinárodní konference pro doktorandy. Jejím cílem bylo umožnit setkání začínajících akademiků a poskytnout jim prostor pro diskusi nad tématy jejich disertačních prací. Ústředním bodem programu se stala problematika současného demokratického vládnutí a možností občanské participace. Na realizaci projektu, který byl uskutečněn za finanční spoluúčasti Česko-německého fondu budoucnosti, se vedle studentů a pedagogů Institutu mezinárodních studií FSV UK podíleli němečtí a rakouští akademici z Justus-Liebeg Universität Gießen a Universität Wien.

fotogalerie

 
  
 Provozní doba během vánočních prázdnin  
 

Ve dnech 22. prosince 2014 až 1. ledna 2015 budou budovy Hollar a Opletalova uzavřeny.

 
  
 Testování sítě eduroam – budovy Hollar a Opletalova 
 

V týdnu od 15. do 19. prosince 2014 bude v Hollaru a v Opletalově ulici vypnuta síť FSV Open. Cílem je otestovat za plného provozu funkčnost sítě eduroam, která by se měla v budoucnu stát jedinou bezdrátovou sítí, která bude v obou budovách standardně k dispozici. Přístup do sítě eduroam má k dispozici každý, kdo používá přihlašovací údaje a heslo do CAS, uživatelský návod pro nastavení loginu a hesla do eduroam je k dispozici na stránkách CIVT. Pokud byste v daném období zaznamenali v užívání eduroam jakékoliv potíže, obracejte se, prosím, na příslušné pracovníky CIVT, případně využijte helpdesk oddělení.

Předem děkuji za pochopení a omlouvám se za případné komplikace.

Tomáš Karásek,

proděkan pro rozvoj

 
  
 Univerzitní maraton - Běh o pohár rektora UK 
 

V rámci velkého pražského maratonu proběhne v neděli 3. května 2015 Univerzitní maraton s podtitulem Běh o pohár rektora Univerzity Karlovy.

Univerzitní Maraton je jedinečnou sportovní příležitostí pro všechny studenty vysokých škol bez ohledu na jejich studijní zaměření!

více informací

 
  
 Externí nabídky 
 

Soutěž CERGE-EI „New Economic Talent 2015“

CERGE-EI společně s Nadací CERGE-EI vyhlašuje soutěž „New Economic Talent 2015“ jejímž cílem je podpořit zájem o ekonomický výzkum. Soutěž je mezinárodní a účastnit se mohou studenti bakalářského a magisterského studia a také čerství absolventi, do dvou let od ukončení studia. Deadline pro přihlášky do soutěže je 28. února 2015.

více informací


Seminář Kreativní Evropa v teorii a praxi

Odborníkům napříč obory i regiony je určeno pracovní setkání, které se koná ve středu 17. prosince 2014 na Ministerstvu kultury ČR. Tématem jsou žádosti o granty z programu Kreativní Evropa, příklady oceněných českých projektů, nominace památek na označení Evropské dědictví ad.

Program začíná registrací účastníků (9.45 až 10 hod.), plánovaný konec ve 12 hodin. program semináře

Účast potvrďte na adrese kreativnievropa@npu.cz.


Přednáška: Ekonomický vývoj v EU a USA – ztrácíme nebo doháníme Ameriku?

17. prosince 2014, od 17:00 se v Evropském domě uskuteční další ze série tradičních středečních seminářů, tentokrát na téma "Ekonomický vývoj v EU a USA – ztrácíme nebo doháníme Ameriku?".

Vystoupí na něm ekonom Jan Bureš a ekonom Miroslav Zámečník. Celý seminář bude moderovat Vladimír Bartovic, ředitel Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM.

Místo: Evropský dům, Jungmannova 24, Praha

Účast, prosím, potvrďte na adrese europeum@europeum.org.

Semináře jsou organizovány Zastoupením Evropské komise v ČR a Informační kanceláří Evropského parlamentu v ČR ve spolupráci s Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM.


SPECQUE: SIMULATION DU PARLEMENT EUROPÉEN - CANADA-QUÉBEC-EUROPE

Ovládáte dobře francouzský jazyk a zajímá Vás problematika EU? Láká Vás možnost, že právě Vámi schválený legislativní text bude předložen před skutečný Evropský parlament, a bude mít tedy reálnou šanci stát se platným zákonem? Chcete se zúčastnit světově nejvýznamnější frankofonní simulace Evropského parlamentu? Jste ochotni udělat kus práce v rámci přípravy české delegace?

Pokud ano, tak by Vás měla zajímat simulace SPECQUE, jejíž  18. ročník se bude konat 2. až 9. srpna 2015 v severofrancouzském městě Lille. Univerzita Karlova plánuje vyslat již svoji čtvrtou delegaci a Vy můžete být její součástí.

Pokud máte zájem, pošlete své CV a motivační dopis ve francouzštině na specque.prague@gmail.com. Požadované dokumenty zašlete do 19. prosince 2014.  Součástí přijímacího řízení bude také osobní pohovor.


Nabídka stáže a pracovní pozice na Honorárním konzulátu České Republiky v Peru

více informací


Obchodní oddělení Velvyslanectví USA hledá stážisty na období Jaro – Podzim 2015

více informací


Předvánoční kratochvíle Studentského Majálesu

Organizovali jste, organizujete nebo chcete organizovat Majáles? 18. 12. 2014 se uskuteční vánoční večírek, který má za cíl navázat kontakty s potenciálními novými členy organizačního týmu. 

událost na facebooku

 
  
 Rozesílání newsletteru ve zkouškovém období 
 

Během zkouškového období newsletter nerozesíláme, pro aktuální informace sledujte webové stránky fakulty nebo stránku FSV UK na facebooku. Další informace o přednáškách, konferencích, stážích, apod. najdete na intranetu v sekci "nabídky pro studenty".

Informace ke zveřejnění zasílejte na fiserova@fsv.cuni.cz.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.