Přednášky/semináře/diskuse 
 

Přednáška: Výzkumné metody v instore marketingu

Katedra marketingové komunikace a PR pořádá odborné semináře, které jsou otevřeny pro všechny studenty FSV UK. V pondělí 16. dubna 2012 přijde přednášet Daniel Jesenský na téma Výzkumné metody v instore marketingu.


Přednáška: Bulharská menšina v kontextu česko-bulharských vzájemných vztahů

Bulharský kulturní institut v Praze a IMS FSV UK si Vás dovolují pozvat na sérii přednášek, prezentací a jiných setkání v rámci projektu BKI Bulharsko na českých univerzitách, které představují současné Bulharsko posluchačům českých univerzit. Přednášky jsou veřejné, přístupné i nestudentům.

V pondělí 16.dubna 2012 se od 12.30 hodin v učebně číslo J2083 v Jinonicích uskuteční promítání dokumentárního filmu s následnou diskusí na téma „Bulharská menšina v kontextu česko-bulharských vzájemných vztahů“. Lektorka Světlana Lazarová.


Seminář: Studentská mobilita

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM Vás zve na seminář Zastoupení Evropské komise a Informační kanceláře Evropského parlamentu v České republice. Na semináři s názvem Studentská mobilita vystoupí Barbora Veselá z Národní agentury pro evropské vzdělávací programy, Tomáš Karásek, proděkan pro zahraniční styky z FSV UK a moderovat bude Helena Schulzová, EUROPEUM.

Seminář se koná ve středu 18. dubna 2012, od 17:00 do 19:00 hodin v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1. Účast potvrďte na: seminare@europeum.org.


Přednáška: London Expats

Dne 20. dubna 2012 se v místnosti č. 109 (budova Opletalova) koná přednáška London Expats, přednášející: Jan Hlavsa, Jakub Miculka a Jan Zapal.


Přednáška kanadské velvyslankyně na FSV UK

Dne 23. dubna 2012 od 12.30 se v místnosti č. 2080 v Jinonicích uskuteční přednáška její Excelence Valerie Raymond, velvyslankyně Kanady v ČR. plakát


Diskuse: Proexportní politika ČR

Evropské hnutí v České republice a FONTES RERUM, družstvo pro ekonomická, politická a sociální studia si Vás dovolují pozvat na panelovou diskusi: Proexportní politika ČR (Jaké mají být prioritní země, obory? Jaké má být financování a pojištění? Jaká je úloha EU při exportu do EU a mimo EU?), která se bude konat v úterý 24. dubna 2012 v 17.00 hodin v místnosti č. 319 v Klubu techniků na Novotného lávce 5, Praha 1.

 
  
 Publikace 
 

Nesplacená minulost: Řecko-německé vztahy ve stínu nacismu

 

Králová Kateřina

 

 

 

 

Karolinum, 2012

ISBN: 978-80-246-2010-7

anotace

 
  
 Roman Horváth docentem ekonomie na UK 
 

Habilitační řízení našeho kmenového zaměstnance dr. Romana Horvátha bylo úspěšně dokončeno a od 1. května 2012 náleží Romanovi Horváthovi titul docent ekonomie. Roman Horváth je zástupce ředitele IES FSV UK pro vědu výzkum a co-editor impaktovaného časopisu Czech Journal of Economics and Finance. Zároveň je členem hodnotícího panelu GAČR, vicepresidentem České společnosti ekonomické a autorem cca 40 článků ve vědeckých, převážně zahraničních, časopisech. Blahopřejeme!

 
  
 Program Absolvent 2012 
 

Program Absolvent je tradiční akcí, kterou Univerzita Karlova připravuje pro své studenty - budoucí absolventy.
Jedná se o cyklus přednášek, kde mohou studenti získat znalosti a informace potřebné pro úspěšné nastartování profesní kariéry. Všechny přednášky jsou pro studenty zdarma, jen je nutné se předem zaregistrovat. Více: http://ipc1.cuni.cz/absolvent/.

 
  
 Nejvlivnějším ekonomem v Česku je absolvent IES FSV UK 
 

Týdeník Profit sestavil pořadí mediálně nejaktivnějších ekonomů v ČR. Nejvlivnějším ekonomem v Česku je podle mediální aktivity David Marek, hlavní ekonom Patria Finance a absolvent IES FSV UK.

Na předních místech se z vyučujících na IES FSV UK umisťují dále Miroslav Zámečník, prof. Michal Mejstřík, Vladimír Dlouhý, doc. Pavel Mertlík, doc. Ondřej Schneider a Tomáš Sedláček. 

kompletní znění článku

 
  
 Nové číslo časopisu Iforum 
 

 
Hlavním tématem je Univerzita Karlova a sport.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 Festival Pavlač 
 

Ve středu 25. dubna 2012 se v prostorách budovy Hollar koná šestnáctý ročník multižánrového festivalu Pavlač. www.festivalpavlac.cz

www.facebook.com/festivalpavlac

 
  
 Cyklojízda 
 

V rámci Rektorského dne, ve středu 16. 5. 2012, se uskuteční třetí ročník cyklojízdy a inlinejízdy s vedením fakulty.

Účastníci se sejdou v 10,00 na Palackého náměstí před sochou (cyklisté), v 10,15 u dětského hřiště v Podolí (zast. tramvaje 3, 17, 21 „Podolská vodárna“, (bruslaři)). Cyklisté, a od Podolí též in-line bruslaři, vyjedou společně po cyklostezce A2 (Vltava pravobřežní) směrem na jih z Prahy po trase Nové město-Podolí-Braník-Modřany-Komořany-Zbraslav. V průběhu akce budou zastávky (plánovaná místa: dětské hřiště Braník, břeh řeky Vltavy u stanice vlaku Modřany, případně restaurace u Modřanského biografu a Zbraslav u stánků na cyklostezce).

Registrace předem je nutná, max. počet účastníků: 100.
registrační formulář

 
  
 Promítání dokumentu Pátá čtvrť - zmizelé město pražské 
 

Dne 23. dubna 2012 od 18:00 se uskuteční promítání dokumentárního filmu "Pátá čtvrť – zmizelé město pražské" v Národním technickém muzeu v bývalém kinosále. Vstup volný. Promítat se bude nezkrácená devadesátiminutová verze, po které bude následovat krátká beseda s se spoluautorem, spisovatelem a vysokoškolským pedagogem davidem Janem Novotným.

Ve dnech 24. - 26. dubna 2012 se koná v kině Evald minipřehlídka dokumentárních filmů o Praze. V úterý 25. dubna před filmem Pátá čtvrť - zmizelé město pražské bude číst David Jan Novotný ze dvou knih o Praze: Sidra Noach a Gilgul.

 
  
 Soutěž o nejlepší FAKULTU akademického roku 2011/2012 
 

Hlasujte pro Fakultu sociálních věd UK v soutěži Fakulta roku zde: http://www.fakultaroku.cz/

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz

Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz.