Přednášky/semináře/diskuse 
 

Pozvánka na workshop na téma Pasts and Societies in Central Europe: An Ethnography of the Production of Knowledge about the 'German Past'

Institut mezinárodních studií a Institut sociologických studií FSV UK si vás dovolují srdečně pozvat na workshop na téma Pasts and Societies in Central Europe: An Ethnography of the Production of Knowledge about the 'German Past', který se uskuteční na Katedře západoevropských studií FSV UK, v Rytířské ulici 31, 3. - 4. 7. 2014. Z důvodů limitovaného počtu míst, svou účast prosím potvrďte co nejdříve na adrese zes@fsv.cuni.cz.

více informací a program

 
  
 Interaktivní mapy oborů Sociologie a sociální politika a Sociologie a sociální antropologie 
 

Institut sociologických studií představuje projekt Mapování kurzů, jehož cílem bylo zpracovat analýzu přesahů mezi kurzy bakalářského cyklu sociologie. Z projektu vzešly interaktivní mapy oborů Sociologie a sociální politika a Sociologie a sociální antropologie:

Mapa oboru Sociologie a sociální politika

Mapa oboru Sociologie a sociální antropologie

 
  
 Zahraniční styky 
 

International Youth Meeting 2014

Malopolské vojvodství v Polsku si připomene v tomto roce 100 let od začátku 1. světové války. Součástí tohoto výročí bude setkání mladých lidí počátkem srpna 2014 (od 31. 7. - 10. 8.) v oblastech, kudy probíhala východní fronta první světové války. Na akci se podílí Jagellonská univerzita v Krakově, Pedagogická Univerzita v Krakově a Malopolské vojvodství v Krakově. Akce se může zúčastnit i 10 studentů a 1 akademik UK. FSV může nominovat do výběru 2-3 studenty, kteří se o problematiku 1. světové války zajímají. Více informací najdete na webu OZS: http://intranet.fsv.cuni.cz/FSVINT-1335.html


Soutěž Erasmus Label 2014

Dům zahraniční spolupráce jako koordinátor Programu celoživotního učení, jehož součástí je i program Erasmus, vyhlašuje šestý ročník soutěže Erasmus Label, tentokrát na téma „Co mi Erasmus dal a vzal". Cílem soutěže je ocenit zajímavě ztvárněné příběhy a zážitky účastníků programu Erasmus formou fejetonu. Soutěž je určena pro studenty, kteří absolvovali studijní pobyt/pracovní stáž v rámci programu Erasmus v období od akademického roku 2007/2008 do současnosti. Vítězové soutěže budou oceněni.

více informací a podmínky soutěže

 
  
 Upozornění - poslední vydání newsletteru 
 

Příští pátek, 20. června 2014, rozešleme poslední newsletter v tomto akademickém roce.

 
  
 Externí nabídky 
 

3. ročník Studentské soutěže Nakladatelství Academia

Nakladatelství Academia, Středisko společných činností AV ČR, v.v.i., vyhlašuje 3. ročník Studentské soutěže. Diplomové práce z kategorií Vědy o živé přírodě a chemické vědy, Vědy o neživé přírodě, Humanitní a společenské vědy, mohou vedoucí prací i kateder přihlašovat do 15. října 2014.

více informací


Pozvánka na seminář: Jak chápat výsledek voleb do Evropského parlamentu?

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM zve na seminář Zastoupení Evropské komise a Informační kanceláře Evropského parlamentu v České republice. Seminář na téma Jak chápat výsledek voleb do Evropského   parlamentu?" se uskuteční ve středu 18. 6. 2014 od 17:00 do 19:00 hodin v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1. Mezi vystupujícími budou Martin Mejstřík z Institutu mezinárodních studií FSV UK a Vít Dostál z Asociace pro mezinárodní otázky.  Moderovat celý seminář bude Radomír Špok z Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM.

Účast prosíme potvrdit na: seminare@europeum.org nebo na telefonu 224 186 207.

Semináře se natáčí. Záznam bude přístupný na Youtube kanálu Zastoupení Evropské komise v ČR a Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM (EuropeumPrague).


Pozvánka na závěrečný večer 3. ročníku večerů FRESH EYE

Závěrečný večer 3. ročníku večerů FRESH EYE představí 3 mladé talentované autory, jejichž práce vynikly v 1. výzvě Jeden pohled nestačí, s níž se na začátku roku 2014 obrátili organizátoři na studenty českých humanitních a uměleckých škol.

Událost na Facebooku


Schodiště, přednáší Jaroslav Plesl, šéfredaktor časopisu Týden

Konektor & PR.Konektor zvou všechny zájemce na další ze série přednášek "Schodiště" pro vysokoškolské studenty o lidské kreativitě.

Tentokrát bude hostem Jaroslav Plesl, šéfredaktor časopisu Týden.

Přednáška se uskuteční ve čtvrtek 19. června 2014 od 18:00 v prostorách agentur Konektor a PR.Konektor na náměstí Republiky.

Vstup je zdarma. Z důvodu omezené kapacity je však nutné předem vyplnit formulář s rezervací.


ALLMEDIA4U s.r.o. hledá kolegu/yni na pozici Trainee na letní brigádu v oblasti PR

Rozsah hodin 20 – 40 hodin týdně.

Požadavky: dobré komunikační schopnosti, výborný psaný projev, velmi dobrá znalost českého jazyka, vysoká motivovanost, flexibilita, ochota učit se novým věcem. Předchozí zkušenost s PR výhodou.
Nabízíme: profesionální avšak přátelské prostředí, práci s lidmi s minulostí z nadnárodních PR agentur, zajímavé klienty.
Životopisy  posílejte na tomas@allmedia4u.cz.

 
  
 Divadlo FSV: Akademický večer Teritoriálního tyjátru 17. a 19. června 2014 
 

Zveme vás na celovečerní zakončení divadelní sezóny aneb ZS/LS v podání studentů FSV.

Teritoriální tyjátr se cestou decentně didaktických představení pídí po dvou kupodivu polozapomenutých kapitolách z období první republiky: československé koloniální výpravě do Toga a kriminalistickém pátrání po pohřešovaném Stalinovi. Hledá se Stalin / Togo: 17. 6. od 19:30 v Divadle Na Prádle a 19. 6. od 19:30 v Divadle Kampa. Více na facebook.com/tyjatr

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.