Přednášky/semináře/diskuse 
 

Rozvoj obecných dovedností a informační podpora doktorandů a post-doktorandů na UK

Pro rok 2014 připravilo Informační, poradenské a sociální centrum UK (IPSC) nový projekt s názvem "Rozvoj obecných dovedností a informační podpora doktorandů a post-doktorandů na UK“.

V rámci tohoto projektu bude IPSC pokračovat v pořádání vzdělávacích akcí pro doktorandy a post-doktorandy na UK. První v nabídce jsou:

18. března 2014: Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy

19. března 2014: Transfer výsledků vědy do praxe

Registrce: http://ipc1.cuni.cz/reg/index.php

Kontaktní osoba pro doplňující dotazy: Mgr. Silvie Nedvědová (silvie.nedvedova@ruk.cuni.cz, tel. 224 491 816)

 
  
 Věda a výzkum 
 

Grantová soutěž Neuron

Nadační fond Neuron na podporu vědy vyhlásil 4. ročník grantové soutěže na podporu vědy a výzkumu pro mladé vědce do 40 let, a to pro obory fyzika, chemie, matematika, medicína a společenské vědy.  Je podpořen vždy jeden projekt z oboru až do výše 1 mil. Kč.

Informace k soutěži a formulář žádosti jsou zveřejněny na http://granty.nfkj.cz/.

Termín pro podání přihlášek, resp. jejich nahrání na webové rozhraní: 31. března 2014


 

VIDEO: O vědě a vědcích (Úhly pohledu)

Na FSV se natáčel pořad z cyklu O vědě a vědcích, tentokrát s názvem ÚHLY POHLEDU.

V tomto dílu o své práci hovoří: PhDr. Michael Romancov, Ph.D. z IPS, PhDr. Mgr. Jana Chvalkovská z IES, Mgr. Radim Wolák z IKSŽ, doc. PhDr. Michel Perottino, Ph.D. a Mgr. Tomáš Weiss, M.A., Ph.D. z IMS.

 
  
 Pozvánka na Den otevřených dveří k možnostem doktorského studia na IPS FSV UK 
 

Institut politologických studií FSV UK pořádá ve středu 19. března 2014 od 15 hodin v místnosti J2075 Den otevřených dveří k možnostem doktorského studia v oborech Politologie a Mezinárodní vztahy.

Na setkání, kterého se zúčastní i vedení IPS a zástupci Katedry politologie a Katedry mezinárodních vztahů, se dozvíte o podmínkách přijímacího řízení, požadavcích na studenty doktorského studia a výzkumných možnostech doktorandů (výzkumné pobyty, konference, granty a financování, apod.). Dále Vám bude prezentován ukázkový průběh doktorského studia a představeno výzkumné zaměření IPS.

S případnými dotazy ohledně Dne otevřených dveří či doktorského studia politologie a mezinárodních vztahů se obracejte na Mgr. Liudmilu Volakhavu (volakhava@fsv.cuni.cz) z Centra doktorských studií IPS.

 
  
 Nový díl magazínu Fleška 
 

19. vydání Flešky přináší reportáže o studentských divadelních spolcích, výstavě Czech Press Photo a poplatcích za studium.

Fleška magazín 19. díl

 
  
 Program Absolvent 2014 
 

Program Absolvent je tradiční akcí, kterou Univerzita Karlova připravuje pro své studenty - budoucí absolventy.
Jedná se o cyklus přednášek, kde mohou studenti získat znalosti a informace potřebné pro úspěšné nastartování profesní kariéry. Všechny přednášky jsou pro studenty zdarma, jen je nutné se předem zaregistrovat.

Více: http://ipc1.cuni.cz/absolvent/

 
  
 Zahraniční styky 
 

Mezinárodní letní škola v Praze

OZS informuje o možnosti účasti studentů FSV UK na letní škole americké nadace The Fund for American Studies, která se bude konat přes léto na půdě fakulty. Termín podání přihlášek je pátek, 4. dubna 2014. Více informací najdete na webových stránkách OZS: http://intranet.fsv.cuni.cz/FSVINT-1335.html


Letní školy nadace Leadership exCHANGE

OZS informuje o nabídce americké nadace Leadership exCHANGE (Global Leadership Program) pro studenty FSV. Jedná se o nabídky částečně hrazené účasti na letních školách nadace v ČR, Itálii a USA. Více informací najdete na webu OZS: http://intranet.fsv.cuni.cz/FSVINT-1335.html

 
  
 Rozehrajte Jinonice! 
 

V neděli 23. března 2014 od 13:00 do 20:00 hodin se budova UK v Jinonicích promění v pavilon divadelníků, hudebníků, filmových nadšenců, debatujících, poetů, zapálených hráčů, gurmánů, výtvarníků... Zkrátka v dějiště jedné z největších předmájových studentských akcí jara!

Aktuální informace najdete na facebookové události Rozehrajte Jinonice a facebookové stránce JJinak.

 
  
 Externí nabídky 
 

Konference: Evropa: Identita a integrace

Nadace Forum 2000 zve na výroční konferenci PIDEC s názvem „Evropa: Identita a integrace“, která se uskuteční v pátek 21. března 2014 v Richtrově domě (Malé náměstí 11, Praha 1). Akci pořádá Nadace Forum 2000 a Pražský institut pro demokracii, ekonomii a kulturu (PIDEC) New York University.

Máte-li zájem se konference zúčastnit, vyplňte prosím online registrační formulář.
Podrobný program konference naleznete zde.


Prezentace knihy „Islám versus modernizace? Náboženství, sekularismus a rozvoj v Turecku

Ústav mezinárodních vztahů zve na představení nové knihy Erika Seigla Islám versus modernizace? Náboženství, sekularismus a rozvoj v Turecku. Kromě autora bude diskutovat i Petr Kučera z Ústavu Blízkého východu a Afriky (Filozofická fakulta Univerzity Karlovy), moderovat bude Vít Beneš z ÚMV.

Kde: Ústav mezinárodních vztahů, Nerudova 3, Praha 1

Kdy: 18. 3. 2014, 16:30

více informací a registrace, facebook event


Soutěž o nejlepší strategii působení ČR v EU

Úřad vlády ČR ve spolupráci se Stálým zastoupením ČR při Evropské unii a Senátem Parlamentu, pořádá u příležitosti výročí deseti let od vstupu České republiky do Evropské unie soutěž o zpracování nejlepší strategie působení ČR v EU. Autor nejlepší strategie získá stáž na Stálém zastoupení ČR při Evropské unii v Bruselu.
více informací


8. česko-německé setkání: "Společnou cestou ke vzpomínkám“

Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem spadající pod MŠMT, ve spolupráci s Památníkem Terezín, připravuje pro mladé lidi ve věku do 26 let z Česka a Německa již 8. česko-německé setkání pod názvem "Společnou cestou ke vzpomínkám", a to v termínu 25. - 27. dubna 2014, které proběhne v areálu Památníku Terezín. Všichni studenti, mladí lidé a zájemci jsou srdečně zváni.

více informací a on-line přihláška


Jak nastartovat kariéru v OSN

Ministerstvo zahraničních věcí ČR ve spolupráci s Fakultou mezinárodních vztahů VŠE a s oddělením pro nábor a rozmísťování pracovníků Sekretariátu OSN v New Yorku Vás zve na seminář, Jak nastartovat kariéru v OSN, který se uskuteční v pondělí 7. dubna 2014 od 16,15 hod v posluchárně RB 209 Vysoké školy ekonomické v Praze, nám. W. Churchilla 4.

více informací


Lidovky.cz hledají začínající novináře

Zpravodajský server Lidových novin hledá do zpravodajského týmu formou brigády začínající novináře. Svá CV posílejte na e-mail vedoucího serveru Lidovky.cz Radka Kedroně: radek.kedron@lidovky.cz.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.