Přednášky/semináře/konference 
 

Doktorandská konference Sociologie a příbuzných společenských věd 2015

Ve čtvrtek 28. května 2015 se v budově Hollar (místnost 212) koná další ročník Doktorandské konference sociologie a příbuzných společenských věd.

Všichni doktorandi FSV i ostatní zájemci z řad akademické obce jsou srdečně zváni.

Jako host tentokrát vystoupí Dino Numerato s přednášku na téma aktivismu fotbalových fanoušků.

Seznam přihlášených příspěvků s abstrakty


Pozvánka na přednášku Česko-německé literární prostředkování na přelomu 19. a 20. století: osobnosti a periodika

Institut mezinárodních studií FSV UK a Masarykův ústav a Archiv AV ČR srdečně zvou na přednášku Lucie Merhautové (MÚA, Praha) Česko-německé literární prostředkování na přelomu 19. a 20. století: osobnosti a periodika.

Přednáška se uskuteční 18. května 2015 od 14 hod. - zasedací místnost ÚČL AV ČR Na Florenci 3, Praha 1 (vchod C, 3. patro).

pozvánka

 
  
 Věda a výzkum 
 

Program na podporu aplikovaného společenskovědního výzkumu a experimentálního vývoje "OMEGA".

Technologická agentura ČR vyhlásila třetí veřejnou soutěž pro Program na podporu aplikovaného společenskovědního výzkumu a experimentálního vývoje "OMEGA".

Zadávací dokumentace a elektronická přihláška projektu

Popis programu OMEGA

Termín podání návrhů na oddělení vědy: 22. června 2015


Vyhlášení dvacátého ročníku soutěže o Cenu Josefa VAVROUŠKA

Děkan Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze vyhlašuje veřejnou soutěž o Cenu Josefa Vavrouška pro rok 2015.

Cena je vyhlašována každoročně a udělována studentům, doktorandům a pracovníkům českých vysokých škol a vědecko-výzkumných pracovišť do 35 let na základě předložených prací na téma „Lidské hodnoty a problémy rozvoje civilizace“.

Podrobnější informace

Uzávěrka přihlášek je stanovena na pátek 26. června 2015 do 12:00 hod.

 
  
 Externí nabídky 
 

Pozvánka: veřejný projev komisařky Malmström

Zastoupení Evropské komise v České republice ve spolupráci s Univerzitou Karlovou v Praze, Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky a Aspen Institute Prague si Vás dovolují pozvat na veřejné vystoupení Cecilie Malmströmové, evropské komisařky pro obchod, na téma Transatlantické obchodní a investiční partnerství (TTIP).

Kdy:     5. června 2015 (15:30–16:30)

Kde:     Vlastenecký sál, Karolinum (Ovocný trh 3-5, Praha 1), Univerzita Karlova v Praze 


Fresh Eye na Hollaru: Obraz vs. škola

19. května 2015 proběhne na Hollaru speciální edice komponovaných večerů věnovaných studiu vizuální kultury - Fresh Eye.

Tématem večera bude příznačně Obraz vs. škola, vzdělávání v obrazech a obrazy ve vzdělávání. Projekt Fresh Eye v rámci pravidelných měsíčních přednášek dává prostor mladým teoretikům, umělcům, kurátorům, žurnalistům a kreativcům. Po přednášce a projekci bude následovat afterparty.

událost na Facebooku 


Youthquake: Jan Mühlfeit - Jak uspět ve století technologických změn

V pondělí 25. 5. vystoupí na půdě Univerzity Karlovy bývalý ředitel Microsoftu a pravá ruka Billa Gatese, Jan Mühlfeit. 
AIESEC zve na jeho přednášku, skrze kterou se můžete dozvědět, jaké jsou klíče k úspěchu v 21. století a jak můžete nalézt a rozvíjet svůj jedinečný potenciál. Počet míst je omezený, proto se prosím nezapomeňte registrovat.

událost na Facebooku


Knihovna Fakulty sociálních věd UK hledá 2 pracovníky na digitalizaci – brigáda na DPČ

Knihovna Fakulty sociálních věd UK hledá 2 pracovníky na digitalizaci. Práce je vhodná pro studenty nebo jako přivýdělek.

Uzávěrka přihlášek je v pondělí 18. května.

více informací


Brigáda iDNES.cz

Zpravodajský portál iDNES.cz hledá studentku/studenta do redakce Zpráv na elévskou pozici. Náplní placené brigády je práce s agenturami a příprava jednoduchých textů. Počítá se s odsloužením cca 8 až 10 směn do měsíce. Jedná se primárně o ranní (od 7:00 do 15:30) a večerní služby (od 14:30 do 23:00), které se přibližně jednou měsíčně slouží i během víkendu. Praxe ve zpravodajství výhodou.

Životopisy posílejte na e-mail: jan.vaca2@idnes.cz


Občanské sdružení Smíšek hledá studenta, který by pomohl s texty

Občanské sdružení Smíšek, které provozuje Integrační školičky Smíšek pro děti ze znevýhodněného prostředí (děti z azylových domů, ubytoven, děti rodičů v tísni a podobně) hledá ochotného studenta, který by pomohl s texty.: „Vzhledem k tomu, že nemáme podporu ze státu, obracíme se na firemní či individuální dárce a potřebujeme někoho, kdo by byl ochotný nám pomoc s texty tak aby nebyly odborné a byly pro lidi „čitelnější“.  Jedná se nám o texty na web stránky, letáčky, texty do prezentací a podobně. V současné době je aktuální prezentace naší Benefiční módní přehlídky Děti v krásných šatech.“

Kontakt: Jana Karásková, jana.karaskova@volny.cz , www.os-smisek.cz


Nabídka stáže: Account Manager Assisstant

Tříměsíční bezplatá praxe v marketingové agentuře MarketUP


Česká rozvojová agentura nabízí půlroční stáže

Česká rozvojová agentura nabízí studentům vysokých škol, kteří se zaměřují na oblast rozvojové spolupráce, možnost půlroční stáže na pracovišti v Praze (podle dohody může být i delší). Náplň práce zahrnuje především vyhledávání a zpracovávání informací v rámci rozvojové problematiky, informační aktivity a organizační pomoc na akcích ČRA. Stážisté neobdrží finanční odměnu, mají však příležitost získat cenné znalosti a zkušenosti v oblasti rozvojové spolupráce.

Životopis v českém jazyce a motivační dopis v angličtině pošlete nejpozději do neděle 31.5.2015.

Stáž v ČRA není placená.

více informací


Nabídka stáže v Hispánsko-české obchodní komoře v Madridu

Hispánsko-česká obchodní komora nabízí bezplatnou zahraniční stáž pro studenty ve svém sídle v Madridu.

Zahraniční stáž v obchodní komoře zahrnuje široké spektrum činnosti, student se bude podílet na veškerých činnostech komory, ať už se jedná o běžné administrativní práce, překlady, správa webu a sociálních sítí, sepis dokumentů, analýzy trhu, tak i organizování událostí a akcí pořádaných či spolupořádaných komorou.

podmínky stáže

 
  
 Informace k rozesílání newsletteru FSV UK 
 

15. 5. 2015 byly do databáze kontaktů pro rozesílání přidány aktuální studentské a zaměstnanecké e-maily FSV UK. Může se tedy stát, že vám zpráva přijde na fakultní e-mail i původně registrovaný soukromý e-mail, v takovém případě se, prosím, u jedné z adres odhlaste.

Odhlášení odběru: Pokud nechcete dostávat zprávy z FSV UK, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz.

Newsletter rozesíláme zpravidla jednou týdně (nejčastěji v pátek) vždy během semestru.

Archiv starších vydání

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.