Přednášky/semináře/diskuse 
 

Koncipování budoucnosti v Evropě ´13

Zveme Vás na futurologické kolokvium na téma Koncipování budoucnosti v Evropě ´13, které pořádá Občanská futurologická společnost ve spolupráci s CESES FSV UK a dalšími partnery. Kolokvium se koná na VŠE ve dnech 21. - 22. listopadu 2013. K účasti je třeba se registrovat na e-mailu barbora@vse.cz.


Projekce filmu a debata: Běloruský sen

Člověk v tísni a Fakulta sociálních věd UK Vás srdečně zvou na projekci filmu a debatu s mladými aktivisty z Běloruska, která se uskuteční 20. listopadu 2013 od 18:30 v budově FSV UK, Hollar, místnost 215, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1.

pozvánka

facebook event


77. Sociologický večer

Přednáška PhDr. Hany Haškové, PhD. (Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.)

Práce a péče ve výzkumu životních drah

Ve čtvrtek 21. listopadu 2013 od 18:30 v budově FSV Hollar (Smetanovo nábř. 6, Praha 1), místnost č. 215.

Více na: sociologickevecery.fsv.cuni.cz


Přednáška velvyslance Italské republiky v Praze

Ve středu 27. listopadu 2013 ve 14:00 se v Jinonicích v místnosti J2066 uskuteční přednáška velvyslance Italské republiky v Praze, Jeho Excelence Pasqualeho D’Avina.

Tématem přednášky bude migrace do Evropy skrz oblast Středozemní moře a současná krizová situace na italském ostrově Lampedusa. Pan velvyslanec pohovoří také na téma postavení imigrantů v Itálii a potřeby společné evropské migrační politiky. Následovat bude volná diskuze. Přednáška i diskuze proběhnou v angličtině.

pozvánka

 
  
 Předávání pamětních medailí FSV UK a Ceny Josefa Vavrouška 
 

Dne 13. listopadu 2013 se při příležitosti jednání Vědecké rady Fakulty sociálních věd UK uskutečnilo každoroční předávání pamětních medailí za zásluhy o rozvoj fakulty a za dlouhodobou práci pro fakultu.

V roce 2013 byla medaile za zásluhy o rozvoj fakulty udělena prof. Ing. Lubomíru Mlčochovi, CSc. Za dlouhodobou práci pro fakultu byl oceněn Mgr.  Jaroslav Slanec.

Zároveň byla předána ocenění autorům vítězných prací soutěže o Cenu Josefa Vavrouška 2013.

fotogalerie

Iforum: Ceny Josefa Vavrouška ovládli studenti Univerzity Karlovy

 
  
 Ocenění Zlatý kurz za LS 2012/2013 
 

Dne 5. listopadu 2013 se při příležitosti zasedání Akademického senátu FSV UK uskutečnilo další předávání ocenění Zlatý kurz za vedení kurzů, které byly nejlépe hodnoceny při tradičním hodnocení kurzů.

Za letní semestr akademického roku 2012/2013 ocenění získali:

Mgr. Hana Bendová, PhDr. Jitka Gelnarová, Mgr. Roman Hájek, RNDr. Michal Johanis, Ph.D., Bc. Martina Kothajová, PhDr. Kryštof Kozák, Ph.D., doc. PhDr. Tomáš Lebeda, Ph.D., Ing. Aleš Maršál, Bc. Veronika Mičínová, Bc. Kateřina Michlová, PhDr. Veronika Mistrová, Mgr. Tomáš Mrkvička, Mgr. Vlastimil Nečas, Ph.D., Mgr. Hana Pacáková, Mgr. Jiří Remr, Ph.D., Mgr. Martin Rmoutil, Bc. Jan Rössler, Bc. Jakub Růžička, Bc. Pavel Sklenařík, Mgr. Michaela Srncová, Mgr. Radek Švec, Bc. Veronika Vichnarová, RNDr. Václav Vlasák, Ph.D., Bc. Lucie Vottová, doc. PhDr. Jiří Vykoukal, CSc.

Ocenění je spojeno s finanční odměnou, vedení fakulty je z ocenění včetně finanční odměny vyjmuto.

podklady za uplynulý semestr a pravidla pro udělování ocenění

fotogalerie

 
  
 Oživme Hollar - DNES 12:00 
 

Iniciativa Oživme Hollar zve na slavnostní zahájení přestavby nevyužitých garáží na dvorku budovy Hollar. 

Po měsících oživující snahy, schůzek, architektonických soutěžích, volání na památkovou péči a zejména po mnoha hodinách plánování, organizování a stavění nábytku konečně přichází první rána kladivem do zdiva - dnes v pravé poledne. Na dvorku bude připraven přípitek čajem a kávou.

Pro informace o budoucím fungování místnosti sledujte kanály iniciativy www.ozivmehollar.cz a www.facebook.com/ozivmehollar

 
  
 Nabídka lyžařských akcí KTV FF UK pro studenty FSV UK pro zimní sezonu 2014 
 

Patejdlova bouda I: https://ktv.ff.cuni.cz/is/kurz/kurz.php?kurz_id=1438
Patejdlova bouda II: https://ktv.ff.cuni.cz/is/kurz/kurz.php?kurz_id=1458
Italské Alpy: https://ktv.ff.cuni.cz/is/kurz/kurz.php?kurz_id=1456

 
  
 Externí nabídky 
 

Česká inovace zve na pátý Večer ČINu: Od nápadu do praxe

Na pátém Večeru ČINu s názvem Od nápadu do praxe se dozvíte spoustu zajímavých tipů a triků jak zrealizovat svůj nápad.

Přijďte se podívat v pondělí 18. listopadu 2013 do Era světa na Jungmannově náměstí v Praze.

Více se dočtete zde nebo v pozvánce. Registrujte se na jungmanak(at)erasvet.cz.


Středoevropská metropole ve 21. století

V pátek 22. listopadu 2013 proběhne v Praze unikátní konference: Středoevropská metropole ve 21. století, jejímž cílem je propojit odborníky na urbanismus, architekturu a rozvoj města těchto dvou evropských metropolí.

Konference představí rakouskou architekturu a městské plánování, jehož systém může být inspirativní i pro českou metropoli. Účast na fóru přijala místostarostka Vídně Maria Vassilakou, primátor hl. m. Prahy Tomáš Hudeček a zástupci z Institutu plánování a rozvoje Prahy. Program uzavře večerní přednáška renomovaného vídeňského atelieru Querkraft.

Na akci je nutné se registrovat na https://docs.google.com/forms/d/18ING5OrwFC3gEyyIMfC_vghEIFCr1IcF9_GK9LDnwzc/viewform?usp=sharing&edit_requested=true. Registrujte se do úterý 19.11.2013.

facebook event

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.