Přednášky a konference 
 

Pozvánka na přednášku Carly Milar na téma „Reputation management

Katedra marketingové komunikace a PR IKSŽ FSV UK zve všechny studenty na přednášku přední dánské odbornice Carly Milar na téma Reputation management.

Přednáška se uskuteční v pondělí 19. května 2014 od 18.00 hod v místnosti 215, budova Hollar.

plakát


Doktorandská konference sociologie a příbuzných společenských věd

Institut sociologických studií FSV UK ve spolupráci s Katedrou sociologie FF UK a Sociologickým ústavem AV pořádají ve středu 21. května 2014 Doktorandskou konferenci sociologie a příbuzných společenských věd. Své příspěvky přednesou studenti a studentky z vysokých škol České republiky i zahraničí. Jako host vystoupí Zsuzsa Gille (University of Illinois, ISS FSV UK) s přednáškou Materiality in Sociology. Konference proběhne v budově FSV UK Hollar v místnosti 212. Účast není nijak zpoplatněna. Srdečně zváni jsou všichni zájemci.

plakát

program

 
  
 Zlatý kurz FSV UK 
 

Dne 6. května 2014 se při příležitosti zasedání Akademického senátu FSV UK uskutečnilo další předávání ocenění Zlatý kurz za vedení kurzů, které byly nejlépe hodnoceny při tradičním hodnocení kurzů.

Za zimní semestr akademického roku 2013/2014 ocenění získali:

Mgr. Tomáš Adam, Bc. Jan Auředník, PhDr. Jaromír Baxa, Ph.D., RNDr. Tomáš Bárta, Ph.D., Bc. David Daneš, Mgr. George Hays II, Mgr. Eva Hejzlarová, Ph.D., Mgr. Jan Klusáček, RNDr. Jan Kofroň, Ph.D., Mgr. Jan Kohoutek, Ph.D., Bc. Martina Kothajová, RNDr. Ondřej Kůrka, Ph.D., PhDr. Martin Lokšík, PhDr. Ludmila Mlýnková, Mgr. Bc. Magdalena Mouralová, Bc. Vít Musil, doc. PhDr. Emil Souleimanov, Ph.D., doc., PhDr., JUDr. Ivo Šlosarčík, LL.M., PhD., Mgr. Lukáš Vácha, Ph.D., doc. PhDr. Arnošt Veselý, Ph.D.

Ocenění je spojeno s finanční odměnou, vedení fakulty je z ocenění včetně finanční odměny vyjmuto.

podklady za uplynulý semestr a pravidla pro udělování ocenění

fotogalerie

 
  
 Fotogalerie 
 

Předávání ocenění Zlatý kurz za ZS 2013/2014

Rektorský den: inline/cyklojízda

Diskuse o současné situaci na Ukrajině

 
  
 Externí nabídky 
 

Promítání gruzínského dokumentárního filmu Verdikt srpnové války

V pátek 16. května 2014 se v centru Langhans (Vodičkova 37, Praha 1) od 18 hodin koná promítání gruzínského dokumentárního filmu Verdikt srpnové války o invazi Ruska do Gruzie v srpnu 2008. Následovat bude debata s autory filmu Mamukou Kuparadzem a Maiou Shoniou z nezávislé televizní společnosti Studio Re, která se věnuje konfliktním zónám na Kavkaze i současné krizi na Ukrajině.

pozvánka

událost na Facebooku


Diskuze: Plakát v dobách revoluce 1989 a obnovy autoritářství / Centrum současného umění DOX

KDY: pondělí 19. května 2014, 18:00

KDE: Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7

Uznávaný maďarský tvůrce plakátů, grafik a autor animovaných krátkých filmů Istvan Orosz (*1951) představí svou práci v rámci doprovodného programu k výstavě „Plakát v souboji ideologií 1914 – 2014“. Na výstavě je autor zastoupen politickými plakáty z konce 80. let, z nichž některé se staly symbolem nové éry po pádu komunismu v zemích střední a východní Evropy. Orosz je nositelem Kossuthovy ceny, která je v Maďarsku prestižním oceněním za tvůrčí přínos.

Diskuzi moderuje Marta Sylvestrová (Moravská galerie v Brně).

Diskuze je v angličtině, vstup zdarma

Rezervace: simona@dox.cz

více informací

událost na Facebooku


Zájem českých médií a veřejnosti o EU - jak moc nás vlastně zajímá?

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM zve na další seminář Zastoupení Evropské komise a Informační kanceláře Evropského parlamentu v České republice. Seminář na téma Zájem českých médií a veřejnosti o EU - jak moc nás vlastně zajímá? se uskuteční ve středu 21. května 2014 od 17:00 do 19:00 hodin v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1. ezi vystupujícími budou Michal Kolmaš z Lidových novin a Radko Hokovský z Evropských hodnot. Moderovat celý seminář bude Vladimír Bartovic z Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM.

Účast prosíme potvrdit na: seminare@europeum.org nebo na telefonu 224 186 207. Rádi bychom Vás upozornili, že semináře se natáčí. Záznam bude přístupný na Youtube kanálu Zastoupení Evropské komise v ČR a Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM (EuropeumPrague).


Květnový barcamp Otevírejme město!

Více než tři desítky řečníků vystoupí v sobotu 24. května 2014 na barcampu Otevírejme město!, který je zaměřen na tematiku dostupnosti a bezpečnosti veřejného prostoru. Barcamp pořádá nezisková organizace Otevřená společnost o.p.s. u příležitosti svých 15 let. Akce začíná v 10 hodin ve vile Grébovka v Havlíčkových sadech v Praze 2.

leták

tisková zpráva


Festival aktivního umění - dokumentární divadlo, odborná diskuze - sympózium / Divadlo Archa

KDY: 21. - 25. Května 2014

KDE: Divadlo Archa

Festival aktivního umění "Karaoke Evropa", zavede diváky do různých sociálních prostředí a představí projekty, které vedou ke zmenšování napětí mezi minoritami a většinovou společností. Představení vychází z autentických příběhů a výpovědí, reflektují aktuální společenské problémy. Na programu bude dokumentární divadlo, koncert i odborné sympózium pro umělce, neziskovky a další zájemce. 

více informací a program

událost na Facebooku


Diplomky na stojáka

Na podzim 2014 se opět uskuteční soutěž Diplomky na stojáka. Cílem projektu je umožnit studentům a čerstvým absolventům prezentovat inovativní vědecké práce s možností aplikace do praxe a naučit studenty a absolventy svou práci kvalitně prezentovat. Projekt je zdarma a zájemci se mohou registrovat na www.diplomkynastojaka.cz

informační letáček

Facebook stránka projektu

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.