Slovo děkana 
 

Vážené a milé, vážení a milí – studenti, zaměstnanci a přátelé i příznivci Fakulty sociálních věd,

dovolte, abych vám upřímně poděkoval za všechnu náklonnost i dobrou vůli, které jste naší fakultě v uplynulém nelehkém roce věnovali. Jejím jménem slibuji, že se vynasnažíme, aby si vaší pozornost a přívětivost zasloužila i v roce příštím. 
Vám nechť nadcházející svátky vánoční s sebou donesou klid, pohodu a spokojenost, ale i sdostatek nových sil a příjemných zážitků.

S novým rokem ať vás pak provází jen radost a úspěchy.

Jakub Končelík

 
  
 Provozní doba během vánočních prázdnin  
 

Ve dnech 28. - 30. 12. 2015 bude budova Hollar otevřena od 7:00 do 18:00 hodin, ve čtvrtek 31. 12. 2015 od 7:00 do 15:00 hodin.

Budova Opletalova bude od 28. do 31. 12. 2015 uzavřena.

V knihovnách FSV (Hollar a Opletalova) bude od 23. 12. 2015 až do 3. 1. 2016 zavřeno. 22. 12. 2015 bude otevřeno jen do 16 hodin. Výpůjční lhůta se o tyto dny automaticky prodlužuje.

 
  
 Přednášky a konference 
 

Rozpravy o datové žurnalistice s vánočním punčem na závěr

Prosincové Rozpravy o českých médiích se konají ve čtvrtek 17. prosince 2015 od 17:30 v učebně 215 (budova Hollar, IKSŽ), tématem bude datová žurnalistika.

Diskutovat přijdou: Josef Šlerka, odborník na analýzu dat ze sociálních sítí (FF UK), Petr Kočí, datový žurnalista (Samizdat, externista ČRo), Michal Kubáň, koordinátor otevřených dat (Fond O. Motejla), Dominik Hrodek, duchovní otec projektu Česko v datech (Dark Side).

Moderátorkou bude Alice N. Tejkalová z IKSŽ.

plakát

událost na Facebooku


Konference ECREA 2016 Prague odstartovala 

V úterý 1. prosince byla spuštěna výzva k podávání příspěvků na konferenci European Communication Conference 2016, která proběhne 9. - 12. listopadu 2016 v Praze a kterou pořádá FSV UK ve spolupráci s evropskou asociací ECREA. Zpráva o konferenci a pořadatelské roli Univerzity Karlovy putovala na více než 5000 e-mailových adres. 

Novými informacemi byla také aktualizována webová stránka konference - výzvu i celý web si můžete prohlédnout zde. Srdečně zveme všechny k podávání přihlášek, s příspěvky je možné se hlásit až do 29. února 2016

http://www.ecrea2016prague.eu/

 
  
 Publikace 
 

Minderheiten im sozialistischen Jugoslawien

Brüderlichkeit und Eigenheit

Králová, Kateřina; Kocian, Jiří; Pikal, Kamil (Hrsg.)

 

 

 

 

Peter Lang Vlg., 2016

více informací

 


 

České děti jako čtenáři v roce 2013

Irena Prázová, Kateřina Homolová, Hana Landová, Vít Richter

 

 

 

Host, 2015

více informací

 
  
 Jmenovací řízení 
 

Ve čtvrtek 10. prosince 2015 pan doc. Arnošt Veselý (ISS a CESES FSV UK) přednesl na Vědecké radě UK svojí jmenovací přednášku. Vědecká rada UK návrh na jmenování doc. Veselého profesorem schválila a doporučila, aby byl dále postoupen prezidentovi České republiky. Blahopřejeme!

 
  
 Dny otevřených dveří 
 

Zveme všechny zájemce o studium na Fakultě sociálních věd UK na Dny otevřených dveří.

Dozvíte se podrobnosti o způsobu podávání přihlášek, přijímacím řízení, průběhu studia, uplatnění absolventů, výuce cizích jazyků, apod.

Přehled termínů najdete zde: Dny otevřených dveří na FSV UK

 
  
 Foto a videogalerie 
 

Mezinárodní konference Cultural Diversity and Value Pluralism in European and Global Politics

Institut politologických studií FSV UK minulý měsíc uspořádal ve spolupráci s Institutem mezinárodních studií FSV UK a Anglo-americkou vysokou školou (AAVŠ) mezinárodní konferenci Cultural Diversity and Value Pluralism in European and Global Politics. Konference se konala ve dnech 20. až 21. listopadu v sídle AAVŠ v Thurn-Taxisově paláci na Malé Straně. Jako hlavní řečníci vystoupili Göran Collste (Linköping University), Peter Jonkers (Tilburg University), Graham Parkes (University College Cork) a John Skorupski (University of St Andrews). Kromě nich své příspěvky předneslo čtyřicet převážně zahraničních účastníků z patnácti různých zemí. Vybrané konferenční příspěvky, které úspěšně projdou recenzním řízení, budou publikovány v Acta Politologica.

fotogalerie


Advent na UK

2. prosince 2015 se ve venkovních prostorách Karolina uskutečnilo předvánoční setkání, kde návštěvníci mohli potkat zástupce fakult, studentských i absolventských spolků a při kávě či svařeném vínu si užít další program. Ten nabídl i koncerty, workshopy pro děti i dospělé, soutěže, prohlídky historických prostor, prohlídky expozice univerzitního muzea a přednášky s vánoční tematikou. 
Fakultu sociálních věd zastupovaly studentské spolky Miroslava - Studentský spolek ISS a Politologický klub FSV UK.

videozáznam z akce

 
  
 Externí nabídky 
 

Stipendijní studium na École normale supérieure Paris

École normale supérieure Paris nabízí zahraničním studentům všech oborů dvou až tříleté studijní pobyty od ak. roku 2016/17 v rámci stipendijního programu Sélection international/International selection.

Bližší informace najdete v e-mailu níže.

Přihlášky je možno podávat do 1. února 2016.

více informací

přihlášky


Tříměsíční stáž pro studenty z ČR v Podunajském kontaktním bodu v Bruselu 

více informací


Stáž na Ministerstvu zahraničních věcí – pozice v Odboru institucí a obecných záležitostí EU

MZV ČR vyhlašuje výběrové řízení na stáž pro studenty vysokých škol bakalářského a magisterského studia se zaměřením na problematiku EU.

více informací


Mediální společnost AXOCOM hledá stážistu na pozici junior sales support

Mediální společnost AXOCOM zabývající se distribucí a marketingem televizních kanálů v České a Slovenské republice, Maďarsku a Bulharsku hledá do svého týmu stážistu na pozici junior sales support.

více informací


The 29th International Helsinki Days

International Helsinki Days 2016: Reinventing the Nordic business model – adapting to changes in international markets.

International Helsinki Days (IHD) is an international seminar organized by the Student Union of Hanken School of Economics. The IHD seminar will take place in Helsinki from the 31st of January to the 7th of February 2016.

jak se přihlásit

více informací


Nabídka pracovní pozice: TARGET ČR s.r.o.: Assistant/Junior Consultant

více informací


Autosevis 3H hledá brigádníka pro správu webu a tvorbu reklamy

Brigáda (i z domova kdekoliv v ČR ) pro správu webu a tvorbu reklamy za 130,-/hod. a nadstandardní cílové odměny, více informací.


Výběrové řízení do programu globálního vzdělávání GLEN - dotovaná tříměsíční stáž

- 3 měsíční stáž v partnerské organizaci v Etiopii, Gruzii, Barmě, Vietnamu, Keni či Srbsku

- 3 mezinárodní vzdělávací semináře zaměřené na inovativní globální vzdělávání

- realizace vlastního akčního projektu

Uzávěrka přihlášek pro ročník 2016: 10. 1. 2016

více informací


Fotografická výstava Můj svět bez domova

Nezisková organizace Jako doma, která spolupracuje se ženami bez domova, připravuje výstavu fotografií, které během tří let nafotily ženy bez domova o tom, jak vidí svůj svět. Pořádají sbírku na realizaci výstavy, přispět jim můžete na tento unikátní projekt na pomezí dokumentu, umění a výzkumu na Hithitu.

 
  
 Rozesílání newsletteru ve zkouškovém období 
 

Během zkouškového období newsletter nerozesíláme, pro aktuální informace sledujte webové stránky fakulty nebo stránku FSV UK na facebooku. Další informace o přednáškách, konferencích, stážích, apod. najdete na intranetu v sekci "nabídky pro studenty".

Informace ke zveřejnění zasílejte na sylvie.fserova@fsv.cuni.cz.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.