Přednášky 
 

Přednáška: „BUDOUCNOST NATO“ s předsedou vojenského výboru NATO Petrem Pavlem

Univerzita Karlova Vás zve na přednášku generála Petra Pavla, předsedy Vojenského výboru NATO. Přednáška se bude týkat zejména současných hrozeb a reakcí NATO, summitu NATO ve Varšavě a NATO po varšavském summitu.

Kdy: pondělí 20. června 2016 od 11:00

Kde: Vlastenecký sál Karolina, Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1

V případě zájmu sdělte svou účast na email pr@cuni.cz, nebo na tel.: 224 491 248.

 
  
 Akademická angličtina pro pracovníky FSV UK 
 

Kabinet jazykové přípravy i v příštím roce otevírá kurz akademické angličtiny pro pracovníky FSV na úrovni C1. Kurz bude probíhat v zimním a letním semestru každý pátek od 9:15 do 10:45 v budově Hollar.

Kurzovné na celý akademický rok (21 týdnů) činí 2 750,- Kč, je možné využít příspěvku ze sociálního fondu. Výuku vede britský rodilý mluvčí. V případě dotazů či zájmu prosím kontaktujte Lucie Poslušnou (lucie.poslusna@fsv.cuni.cz).

 
  
 Týdenní intenzivní přípravné kurzy pro studenty FSV UK 
 

Kabinet jazykové přípravy FSV UK nabízí týdenní intenzivní přípravné kurzy francouzštiny a němčiny, ve kterých si můžete před začátkem akademického roku zopakovat a upevnit základy francouzského a německého jazyka, a lépe se tak připravit na vstupní test do kurzů obecné francouzštiny (JLB035) a obecné němčiny (JLB033). Úspěšné absolvování vstupního testu je podmínkou k zápisu do těchto předmětů.

Oba kurzy se budou konat v září před zahájením výuky od 19. do 23. září 2016 v Jinonicích v učebnách J3018 (francouzština) a J4018 (němčina) vždy od 8.30 do 13.00 h (v pátek do 12.00 h).

Kurzy hradí KJP, pro studenty jsou zdarma. Počet míst je omezen (min. 8, max. 25 studentů na kurz).

V případě zájmu se můžete přihlásit na adrese milena.dundrova@fsv.cuni.cz (zájemci o francouzštinu) a dagmar.krenkova@fsv.cuni.cz (zájemci o němčinu).

více informací:

Modul přípravného kurzu francouzštiny

Modul přípravného kurzu němčiny

 
  
 Festival Pavlač 
 

Le Pavlač 2016
Letošní ročník studentského festivalu Pavlač završí 24. června 2016 jarní semestr a na dvorku propukne letní atmosféra. Z Hollaru se stane malá Francouzská riviréra, tradičně budou otevřeny všechny pavlače a vystoupí fakultní kapely. Podávat se bude výborná zmrzlina, nebude chybět stánek s crêpes ani přímořská zóna s lehátky. K poslechu a tanci zahrají kapely J!Scream, Rest In Haste, NANO a teepee. Doražte oslavit závěr semestru – bude to Nice.

událost na Facebooku

 
  
 Videogalerie 
 

Mezinárodní den archivů v Archivu UK

Archiv Univerzity Karlovy se připojil k oslavě Mezinárodního dne archivů. V rámci Dne otevřených dveří vypsal archiv několik termínů prohlídek. Veřejnost si tak mohla prohlédnout například vlastnoruční zápis do studia nositele Nobelovy ceny Jaroslava Heyrovského nebo jeho dizertační práci. V digitální databázi si zase návštěvníci mohli sami zjistit, jestli jejich předek nezískal na univerzitě titul, nebo si prohlédli digitální kopie jinak nepřístupných středověkých listin.


Pražská muzejní noc v Karolinu

Karolinum se poprvé zapojilo do muzejní noci. Historické sídlo Univerzity Karlovy bylo v sobotu 11. června otevřeno všem, kdo se zúčastnili Pražské muzejní noci. Návštěvníci Karolina si tak mohli užít komentované prohlídky, přednášky, výstavy i prezentaci univerzitních žezel a talárů.


Podepsáno memorandum mezi UK a Ministerstvem obrany

Rektor Univerzity Karlovy prof. Tomáš Zima podepsal memorandum o spolupráci s ministrem obrany Martinem Stropnickým. Memorandum upravuje podmínky vzájemné spolupráce obou institucí v oblasti vzdělávání, výzkumu, vývoje a inovací. Konkrétně budou rozvíjeny např. programy kybernetické bezpečnosti a nových materiálů.

 
  
 Nové díly magazínu Fleška 
 

Fleška magazín 34. díl

34. vydání magazínu Fleška, který připravují studenti televizní specializace žurnalistiky FSV UK. Tématy tohoto vydání jsou: prodej budovy na Smetanově nábřeží mezi FSV a FAMU, možnosti kombinovaného studia na vysokých školách, vizitka studentky medicíny a konzervatoře.


Fleška magazín 35. díl

35. vydání magazínu Fleška a zároveň poslední v akademickém roce 2015/2016.
Toto vydání přibližuje problematiku hodnocení kurzů na FSV UK, zrekonstruované manželské koleje Hvězda a fenomén youtuberství.

 
  
 Externí nabídky 
 

Nový think tank - Institut pro sociální inkluzi

15. června 2016 zahájil činnost Institut pro sociální inkluzi. Institut hodlá být think-tankem, který přináší politikům a úředníkům zpětnou vazbu o účinnosti veřejných politik, ale také konstruktivní návrhy, opřené o dobré praxe v Česku i zahraničí.

Institut sdružuje osobnosti, které se dlouhodobě profesně věnují sociální inkluzi v zaměstnanosti, vzdělávání, službách, bydlení, bezpečnosti, regionálním rozvoji a dalších oblastech veřejného života.

web

facebook

Diskuse o novém Institutu pro sociální inkluzi a mapě hlavních událostí v sociálních politikách v Česku se uskuteční ve středu 22. června 2016 od 18 hodin do Café Therapy v Praze ve Školské ulici č. 1267/30. Potvrzení účasti e-mailem: martin.simacek@centrum.cz


Autorské čtení Inku

Jste zvědaví, co píšou studenti Univerzity Karlovy? Ty nejlepší básně a povídky studentů-spisovatelů najdete v novém časopise Ink. Ve středu 22. června 2016 si přijďte do Čítárny Unijazzu pro autentický zážitek z poslechu autorů, kteří budou obecenstvu předčítat své příspěvky z prvního Inku.

Kdy: středa 22. června 2016 od 19:30 do 22:00

Kde: Unijazz, Jindřišská 5, 11000 Praha

událost na Facebooku


Investiční pozice Japonska, Jižní Koreje a Tchaj-wanu v českém průmyslu

Pod záštitou poslance Ivana Gabala se bude konat seminář pro poslance, senátory a odbornou veřejnost na téma "Investiční pozice Japonska, Jižní Koreje a Tchaj-wanu v českém průmyslu".

Seminář bude probíhat v anglickém jazyce. Simultánní tlumočení zajištěno

Kdy: úterý 21. června 2016 od 15:30

Kde: v místnosti Státní akta Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Sněmovní 4, 118 26 Praha 1

Svou účast potvrďte do 19. června 2016 na ryzat@psp.cz nebo na 776089866.

pozvánka


Ústex 2016

Studenti Katedry politologie a filosofie UJEP v Ústí nad Labem Vás zvou na studentskou konferenci Ústex. Jste srdečně zváni k přednesení vlastního příspěvku, poslechu a diskusi s ostatními účastníky.

Kdy: čtvrtek 23. června 2016 od 9:00 do 19:00

Kde: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem - UJEP

událost na Facebooku


Nabídka stáže: Česko-korejská společnost

Česko-korejská společnost, která rozvíjí kulturní a obchodní vztahy mezi Českou republikou a Koreou, momentálně nabírá nové stážisty na léto.

více informací


Nabídka práce - CZ.NIC 

Nezisková organizace CZ.NIC nabízí pozici v PR oddělení.

více informací


Nabídka brigády / praxe - sdružení Okamžik 

V rámci projektu ,,Vidět tvýma očima – pomoc dětem se zrakovým postižením", hledá sdružení Okamžik nové pomocníky dětem se zrakovým postižením.

V případě zájmu pošlete stručný životopis na s.vojtiskova@okamzik.cz.

inzerát


Letní škola rozvojové spolupráce

Letní školu rozvojové spolupráce pořádá ve dnech 5. - 9. září 2016 Katedra rozvojových studií Univerzity Palackého v Olomouci.

Na Letní školu se lze přihlašovat pouze do 30. 6. 2016.

událost na Facebooku

Spanish courses in Spain 2016/2017

Pořádající instituce: Academia Iria Flavia

Termín konání: červen 2016 - prosinec 2017

Místo konání: Santiago de Compostela, Španělsko

informace o cenách

bližší informace


PGLI – LEADERSHIP SUMMER SCHOOL 2016

Pořádající instituce: Preparing Global Leaders Institute (PGLI) 

Termín konání: 11. - 22. srpna 2016

Místo konání: Struga a Skopje, Makedonie

Uzávěrka přihlášek: 26. června 2016

přihláška

více informací

 
  
 Mezinárodní konference ECPR - výpomoc 
 

Přihlaste se jako pomocník při organizaci mezinárodní konference ECPR, která se koná v Praze ve dnech 7.- 10. září 2016.

Nabízíme

  • finanční odměnu za pomoc s organizací kongresu
  • získání zkušeností s přípravou velkého kongresu
  • účast na kongresu ECPR

Požadujeme

  • výpomoc s pořádáním kongresu v termínu 30. 8. - 10. 9. 2016

V případě zájmu či dotazů kontaktujte ilona.kruntoradova@fsv.cuni.cz.

více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.