Přednášky/semináře/diskuse 
 

Diskuse o současné situaci na Ukrajině

Institut mezinárodních studií FSV UK vás zve na veřejnou diskusi o současné situaci na Ukrajině a možnostech jejího budoucího vývoje pořádanou z iniciativy doc. Luboše Švece Katedrou ruských a východoevropských studií.

Téma uvede dr. Bohdan Zilynskyj, ruskou perspektivu problému představí dr. Karel Svoboda a své komentáře připojí moderátor diskuse dr. Jan Šír. O své bezprostřední zkušenosti s ukrajinskými událostmi posledních měsíců se rovněž podělí zástupce neziskové organizace Člověk v tísni.

Akce se uskuteční dne 23. dubna 2014 od 18:30 v Jinonicích v místnosti J1034.

událost na Facebooku


Rozpravy o českých médiích na téma Svět časopisů pro ženy a muže

Během dubnových Rozprav poodhalíme svět ženských a mužských časopisů. Budeme si povídat o jejich obsahu i provedení, např. o sexismu, mýtu krásy, ideálu ženy a ideálu muže, genderových stereotypech, kultu mládí, o manipulaci s fotografiemi v editačních programech atd. S hosty se zamyslíme např. i nad tím, jestli je pro čtenáře přitažlivější web, nebo tištěný časopis, co má větší budoucnost atd. Pozvání přijali: Lenka Tréglová (šéfredaktorka ONADNES), Jan Štěpánek (šéfredaktor MAXIM) a Lenka Vochocová (výzkumnice z IKSŽ FSV UK). 

Rozpravy se konají ve středu 23. dubna 2014 od 17:30 hod. v učebně 215 (budova Hollar, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1). Bude je jako tradičně moderovat Alice Němcová Tejkalová. Rozpravy o českých médiích pořádá pravidelně Institut komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK, mediálním partnerem diskuse je Médiář.

událost na Facebooku


VEČERY S ABSOLVENTY aneb jak se uplatnit po studiu na IPS

Kateřina Bocianová: Ministerstvo zahraničních věcí České republiky

Institut politologických studií FSV UK zve nejen své studenty na další setkání z cyklu Večery s absolventy, které poskytují současným studentům IPS možnost diskutovat s úspěšnými absolventy o odborných i kariérních otázkách.

Hostem dalšího letošního setkání bude Kateřina Bocianová, která je vedoucí kabinetu ministra zahraničních věcí.

Setkání se koná v Jinonicích od 18:30 ve středu dne 23. dubna 2014. Místnost bude upřesněna, sledujte internetové stránky a nástěnky. Více informací nejen o Večerech s absolventy naleznete na otevřené facebookové skupině: Alumni IPS FSV UK.


Přednášky Mariusze Szczygieła na IKSŽ 28. a 30. 4.

V posledním dubnovém týdnu proběhnou na IKSŽ dvě přednášky známého polského novináře Mariusze Szczygieła, jednoho z předních představitelů tzv. polské školy literární reportáže. Dlouholetý reportér deníku Gazeta Wyborcza a zakladatel Institutu reportáže ve Varšavě je v Česku známý především díky své knize Gottland, česky vyšly ale i další překlady souborů jeho novinářské tvorby (Udělej si ráj, Libůstka, Láska nebeská). O svém přístupu k reportáži bude mluvit v rámci dvou přednášek na IKSŽ: v pondělí 28. dubna 2014 od 15:30 do 17:00 v místnosti č. 215 (předmět JJB013 Žurnalistická tvorba II) a ve středu 30. dubna 2014 od 9:30 do 11:00 v místnosti č. 112 (předmět JJM112 Žurnalistická tvorba II). Přednášky jsou otevřeny i pro další zájemce (omezeno kapacitami učeben).


10 let členství České republiky v Evropské Unii: očekávání a vize

Univerzita Karlova v Praze si Vás dovoluje pozvat na panelovou diskuzi: 10 let členství České republiky v Evropské unii: očekávaní a vize, která se uskuteční v pondělí dne 5. května 2014 v 16.00 hodin v posluchárně Collegium Maximum, Právnická fakulta UK, náměstí Curieových 7, Praha 1.

Simultánní tlumočení do českého a anglického jazyka zajištěno.

Účast laskavě potvrďte na tel. 224491249-52 nebo e-mail: organiz@ruk.cuni.cz.

pozvánka 


Přednáška: Slovenská zahraniční politika a zkušenosti s členstvím v EU

Institut mezinárodních studií FSV UK zve všechny zájemce na mimořádnou přednášku velvyslance Slovenské republiky v Praze, PhDr. Petera Weisse, CSc.

Přednáška se bude konat ve středu 7. května 2014 od 12:30 hodin v Jinonicích v místnosti č. 2080 a jejím tématem bude „Slovenská zahraniční politika a zkušenosti s členstvím v Evropské unii". Součástí přednášky bude i diskuze.

více informací

 
  
 Konference 
 

Evropská unie, Česko a Slovensko: společná bezpečnostní budoucnost

Středisko bezpečnostní politiky CESES FSV UK zve na konferenci "Evropská unie, Česko a Slovensko: společná bezpečnostní budoucnost", která se uskuteční u příležitosti 10. výročí vstupu České republiky a Slovenska do EU v pondělí 28. dubna 2014.

Místo: Poslanecká Sněmovna Parlamentu ČR, Sněmovní 1, místnost 205

pozvánka a program

Registrace je nutná, do 24. 4. 2014 na e-mail: sbp@fsv.cuni.cz.

 
  
 Zahraniční styky 
 

Meziuniverzitní výměnné pobyty
OZS informuje o možnostech semestrálních pobytů v zahraničí ve Francii, Lucembursku, USA, Kanadě a Latinské Americe v letním semestru 2014/2015 v rámci meziuniverzitních dohod.  Termín podání přihlášek je středa, 15. května 2014. Více informací najdete na webových stránkách OZS: http://intranet.fsv.cuni.cz/FSVINT-1335.html

 
  
 Fotogalerie 
 

Radio Free Europe/Radio Liberty – návštěvy budoucích žurnalistů

Oživme Hollar: Chill na Hollaru

 
  
 Běh o pohár rektora Univerzity Karlovy 
 

V neděli 11. května 2014 se v rámci Volkswagen Maratonského víkendu 2014 uskuteční Univerzitní Maraton s podtitulem „Běh o pohár rektora Univerzity Karlovy“. 
více informací

 
  
 Externí nabídky 
 

Člověk v tísni hledá konzultanta pro kvalitativní výzkum

Člověk v tísni hledá konzultanta pro kvalitativní výzkum o faktorech rozvoje občanské společnosti v České republice. Termín pro zaslání CV a dalších požadovaných dokumentů je 27. dubna 2014.

Konzultant pro kvalitativní výzkum


Ústav mezinárodních vztahů nabízí stáže na pozici asistent/-ka manažera sociálních médií

Ústav mezinárodních vztahů hledá stážisty/-ky na pozici asistenta/-ky manažera sociálních médií. Jedná o velmi kreativní a různorodou práci, ke které stačí zájem, talent a iniciativa, nikoli předchozí praxe!

více informací


Praxe pro studenty v marketingové agentuře 

Chcete psát o zajímavých marketingových kampaních pro Jägermeister, Red Bull, Staropramen, Gorila mobil a další klienty? Chcete pozorovat chod v marketingové agentuře a navrhovat nejlepší komunikační postupy pro zviditelnění kampaní? Chcete oslovovat redakce marketingových titulů a vymýšlet projekty, jak zviditelnit aktivity v médiích?

EverWhere nabízí praxi pro akční studenty, kteří vymýšlí a realizují projekty, o kterých se ostatní bojí i snít. Pište na: krystof@everwhere.cz / web: www.everwhere.cz


Přednáška: Akademické podnikání ve společenskovědních a humanitních oborech

Technologická agentura ČR a Fraunhoferův institut pro střední a východní Evropu (FI MOEZ) srdečně zvou na přednášku: Akademické podnikání ve společenskovědních a humanitních oborech.

Den: 22. dubna 2014

Čas: 13:00 - 14:30

Místo: Technologická agentura ČR, Evropská 1692/37, 160 00 Praha 6

více informací

Prosíme o potvrzení účasti do 18. 4. 2014 na emailovou adresu: nevidalova@tacr.cz


Přednáška o aktuální situaci v energetice

Mýlíme se v energetice my, nebo Německo? Jak bude vypadat energetika České republiky po zrušení tendru na JE Temelín? Ve čtvrtek 24. dubna 2014 bude o aktuální situaci v energetice mluvit pro Institut energetické ekonomie předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová. Přednáška se uskuteční od 18 hodin v místnosti RB212 Vysoké školy ekonomické.

více informací


Debata s kandidáty do Evropského parlamentu 

Dopravní federace o.s. ve spolupráci se Zeleným kruhem a Klimatickou koalicí pořádá panelovou debatu s kandidáty/kandidátkami do Evropského parlamentu. Debata se bude konat 23. dubna 2014 od 16:00 v Impact Hub Praha (Drtinova 10, Praha 5 - Smíchov).

událost na Facebooku.

Vzhledem k omezené kapacitě potvrďte svou účast na e-mail marketa.sugarkova@dopravnifederace.cz.


E.ON Energy Globe Award ČR

Soutěž v oblasti energetických úspor – E.ON Energy Globe Award ČR

leták

Projekty lze do soutěže přihlásit zdarma do 15. května 2014, nejlépe prostřednictvím on-line formuláře na webových stránkách www.energyglobe.cz, kde také naleznete podrobné informace o soutěži a jednotlivých kategoriích.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.