Přednášky/semináře/diskuze 
 

Přednášky programu IEPS

International Economic and Political Studies (IEPS) Vás zve na přednášky významných odborníků v oblasti politické ekonomie:

19. dubna 2013, 12:30 – 15:20: PhDr. Zdeněk Kudrna, PhD (University of Vienna): Regulation of the Globalised World Financial System. EU regulatory system. Political economy of exchange rates.

26. dubna 2013, 12:30 – 13:50, Prof. Manfred Holler, PhD (University of Hamburg): Conflict Resolution in the Globalised World

Přednášky probíhají v budově IES FSV UK, Opletalova 26, místnost 206; podrobnosti


Přednášky Katedry amerických studií IMS FSV UK

22. dubna 2013, 9:00 – 11:00, J3093, Jinonice: Dr. Saje Mathieu (Yale - University of Minnesota - Heidelberg Center for American Studies): The Glory of Their Deeds: A Global History of Black Soldiers in the Great War Era

25. dubna 2013, 14:00 – 15:30, J1035, Jinonice: Jens Althoff (The University of Iowa - TU Dortmund University - Ruhr University Bochum, Germany): Power to the People and the Beats”: Hip Hop as a Global Phenomenon


Rozpravy o televizi

U příležitosti výročí 60 let televizního vysílání v ČR pořádá IKSŽ FSV UK spolu s ČRo Plus a portálem Česká média Rozpravy o českých médiích zaměřené na televizi.

Od vzniku televize se přes její vývoj a fungování dostaneme i k její roli v české společnosti v současnosti. Akce se koná 24. dubna 2013 od 17:30 h v učebně 215 na FSV UK (Hollar).

Mezi diskutujícími bude Milan Fridrich, ředitel programových okruhů ČT, Otakar Černý, bývalý šéfredaktor sportovní redakce ČT, Jiří Závozda, člen Rady ČT, Martin Štoll, rektor Literární akademie, a Petr Bednařík, vedoucí Katedry mediálních studií IKSŽ FSV UK.

Diskusi moderuje Radko Kubičko z ČRo Plus.

facebook event


Možnosti studia ve Skandinávii

25. dubna 2013 od 10:00 do 13:00

Program:

1) Úvod – IPC UK

2) Zástupkyně Dánského velvyslanectví

3) Studentky a studenti UK, kteří navštívili univerzitu ve Švédku, Finsku a na Islandu

registrace


Možnosti studia ve Francii 

25. dubna 2013 od 14:00 do 16:00

Program:

1) Úvod – IPC UK

2) Zástupkyně Campus France v ČR

3) Studentky, které navštívily univerzitu v Paříži a v Montpellier

registrace


Povolební vývoj v Gruzii: Perspektivy evropské a euroatlantické integrace

Ústav mezinárodních vztahů si Vás dovoluje pozvat na přednášku Aleksi Petriashviliho (Státní ministr pro evropskou a euroatlantickou integraci, Gruzie) na téma „Povolební vývoj v Gruzii: Perspektivy evropské a euroatlantické integrace“.

Moderátor: Petr Kratochvíl, zástupce ředitele Ústavu mezinárodních vztahů.

Přednáška s následnou diskuzí se bude konat ve čtvrtek 25. dubna 2013 od 14:00.

Místem konání bude Ústav mezinárodních vztahů, Nerudova 3, Praha 1.

Pracovním jazykem bude angličtina.

Prosíme o potvrzení Vaší účasti e-mailem (registrace@iir.cz nebo on-line) nejpozději do středy 24. dubna.

Pozvánka

 
  
 Věda a výzkum 
 

Swiss National Science Foundation vyhlásila programy grantů na spolupráci mezi Švýcarskou konfederací a státy bývalého východního bloku.

Zájemci z České republiky musí mít švýcarského partnera, který bude koordinátorem projektu.

V projektu se vypisuje několik forem financovaní:

1. Conference Grants

2. Joint Research Projects

3. Institutional Partnerships

4. Preparatory Grants

5. Valorisation Grants

Různé formy financovaní v tomto programu mají různá data uzávěrek.

Prosíme případné zájemce, aby odevzdávali přihlášky na fakultní oddělení vědy nejpozději jeden pracovní týden před uzávěrkou vyhlášenou Swiss National Foundation.

Podrobné informace

 
  
 Festival Pavlač 
 

Ve čtvrtek 25. dubna 2013 se v budově Hollar na Smetanově nábřeží uskuteční multižánrový festival Pavlač.

Pavlač 2013 nabídne hudební program, divadlo, worshopy a promítání. Vystoupí kapely Volant, Cocoman, Vobezdud, DJ Electroswing - live saxophon a další. Představí se divadlo Vosto5, umělci slam poetry a další amatérská vystoupení. Novinář Miloš Čermák spolu s fotografem z Reflexu Tomášem Tesařem budou učit, jak vyfotit dobrou fotku pomocí mobilu. Zakladatel grafického centra Drawetc Vladimír Strejček povede komiksový workshop a ukáže, jak se tvoří superhrdina. Markething.cz v rámci svého představení promítne nejúspěšnější reklamy všech dob a povede s diváky diskuzi. Vše přímo v budově FSV na Smetanově nábřeží!

O občerstvení se postarají studentky FSV a pivovar Svijany. Program multižánrového festivalu jde skutečně skrz žánry a nabízí nevšední podívanou. Těšíme se na vás!

www.festivalpavlac.cz, facebook

tisková zpráva

 
  
 Oživme areál Jinonice 
 

Vážení uživatelé areálu Jinonice,

jste plně spokojeni s prostředím v areálu Jinonice? Nechybí vám něco? Překáží vám něco? Máte nápad, jak to tu vylepšit?

V tomto roce máme k dispozici 200 000 Kč, které poskytla Fakulta sociálních věd na zlepšení prostředí v Jinonicích. Zajímají nás tedy vaše podněty a nápady všeho druhu. Využijte této ojedinělé příležitosti a posílejte nám je na napady@fsv.cuni.cz nebo na Facebook do skupiny Oživme areál Jinonice, a to do pátku 19. 4. 2013.

Děkujeme za spolupráci!

Komise pro oživení Jinonic

 
  
 Projekty/konference/výzvy 
 

Politologický barcamp Praha 2013

Politologické sdružení POLIS zve na Politologický barcamp v Praze, který se koná 4. 5. 2013 na FF UK. Jedná se o neformální konferenci pro studenty politologie a politologické nadšence.

více informací

 
  
 Cyklojízda 
 

V rámci rektorského dne se ve čtvrtek 16. 5. 2013 uskuteční čtvrtý ročník cyklojízdy a inlinejízdy s vedením fakulty.

Účastníci se sejdou v 10,00 na Palackého náměstí před sochou (cyklisté), v 10,15 u dětského hřiště v Podolí (zast. tramvaje 3, 17, 21 „Podolská vodárna“, (bruslaři)).

Cyklisté, a od Podolí též in-line bruslaři, vyjedou společně po cyklostezce A2 (Vltava pravobřežní) směrem na jih z Prahy po trase Nové město-Podolí-Braník-Modřany-Komořany-Zbraslav. V průběhu akce budou zastávky (plánovaná místa: dětské hřiště Braník, břeh řeky Vltavy u stanice vlaku Modřany, případně restaurace u Modřanského biografu a Zbraslav u stánků na cyklostezce).

Registrace předem je nutná, max. počet účastníků: 100.

registrační formulář

 
  
  
 

Studentský Majáles

Studentský Majáles se po dlouhé době navrací k tradici legendárních majálesů z šedesátých let. Snaží se vytvořit ryze studentskou slavnost, která si klade za cíl seznámit studenty s jejich vlastní tvorbou a prezentovat ji.

Hlavní program proběhne 1. května 2013 v areálu UK v Celetné a ve studentském klubu K4, zahájen bude alegorickýcm průvodem, který vyjde v 10:00 z Kampy. Dále budou přímo v okolí historické budovy Karolina probíhat koncerty, divadelní představení, filmové projekce, autorská čtení, a další. Zároveň svůj prostor dostanou také studentské spolky a jiné studentské projekty.

Webová stránka k průvodu

Web Majáles studentů

facebook event

 
  
 Stáže 
 

UNI CHANCE – nabídka stáží

Roční program stáží UNI CHANCE, který spojuje 3 velké značky – KPMG Česká republika, Penta a LEO Express. Příležitost získat během jednoho školního roku praxi ve 3 elitních společnostech v ČR a nastartovat tak svou kariéru. Více informací

 
  
 Nové díly magazínu Fleška 
 
Další díl magazínu Fleška, který připravují studenti žurnalistiky - pozvánka na výstavu fotografií z Týdne neklidu, která trvá do 2. května 2013.
 
  
 Soutěže 
 
Soutěž Moje šance
 
Rada Studentské unie UK vyhlašuje na LS 2013 soutěž Moje šance. Soutěž je určena všem studentům Univerzity Karlovy. Jejím cílem je pomoci s realizací nejlepšího studentského projektu, a to jak finančními, tak propagačními popř. organizačními prostředky.
 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.