Přednášky/semináře/diskuse 
 

Cyklus přednášek na téma Femmes et pouvoir

Katedra západoevropských studií IMS FSV UK Vás srdečně zve na cyklus přednášek na téma Femmes et pouvoir, v rámci kterého vystoupí hostující vyučující z Université Paris I – Panthéon Sorbonne. První část cyklu, nazvaná Femmes et conquête du pouvoir, přednese Sandrine Levêque.  Uskuteční se ve dnech 22. a 23. 10. 2014 v čase 9:30 – 12:20 v Rytířské 31, v místnosti 201. Druhá část – Femmes et exercice du pouvoir (Delphine Dulong) se bude konat 4. 12. 2014 (12:30 – 15:20) a 5. 12. 2014 (9:30 – 12:20,) na stejném místě. Přednášky i diskuze jsou součástí Francouzské specializace IMS a proběhnou ve francouzštině. 

Kontaktní osoba – Eliška Tomalová (eliska@tomalova.cz)


Diskuse: Art and Economy

3. listopadu 2014 v 17:00 proběhne v Hollaru v místnosti 212 pod záštitou programu IEPS (International Economic and Political Studies) veřejný seminář Chrise Herdela na téma „Art and Economy - Adversaries or Complements”? Chris Herdel je malíř a grafik, který působí v Česku, Německu a Francii. Je rovněž aktivním prosazovatelem politiky na podporu umění v evropské společnosti. Seminář bude spojen s diskusí o roli umění v ekonomice, etice a politice. Jazykem semináře bude angličtina.


Přednášky Davida Kinga Dunawaye

Pracoviště Orální historie a soudobých dějin FHS UK s podporou programu PRVOUK P20 a ve spolupráci s Institutem mezinárodních studií FSV UK si Vás dovoluje pozvat na dvě přednášky Davida Kinga Dunawaye, mezinárodně uznávaného odborníka v oblasti orální historie, profesora komunikace a anglického jazyka na University of New Mexico v Albuquerque (New Mexico, USA).

Přednášky se uskuteční 22. a 23. října 2014, podrobnosti v příloze: pozvánka: přednášky Davida Kinga Dunawaye.

 
  
 Konference 
 

10. Pražská bezpečnostní konference
Středisko bezpečnostní politiky CESES FSV UK pořádá  10. Pražskou bezpečnostní konferenci "Svět, Evropská unie, Česko: 1989-2014-2039. Pohled do příštího čtvrtstoletí 25 let po konci studené války“která proběhne v pátek 7. listopadu 2014 od 9 hodin v Národní technické knihovně v Praze 6.

V případě Vašeho zájmu svoji účast prosím potvrďte do pondělí 3. listopadu 2014 na e-mail sbp@fsv.cuni.cz.

program konference a další informace

 
  
 Děkanské volno 24. října 2014 
 

V pátek 24. října 2014 je děkanské volno a budova Hollar  bude uzavřena. Uzavřena bude také knihovna v budově Hollar. Budova Opletalova bude otevřena včetně knihovny.

 
  
 Zahraniční styky 
 

Studijní pobyty v zahraničí 

OZS informuje, že stále existuje možnosti studia na univerzitách v Číně a Rusku v nadcházejícím letním semestru. Jedná se o výjezdy v rámci mezi-fakultních dohod. Prodloužený termín podání přihlášek je středa, 22. října 2014. Více informací najdete na webových stránkách OZS: http://intranet.fsv.cuni.cz/FSVINT-1335.html#3

 
  
 Externí nabídky 
 

Prof. Jan Sokol: Křesťan a demokracie:

Přednáška s diskuzí s českým filosofem začíná ve středu 22. října 2014 v 18,30 na Fakultě elektrotechnické v posluchárně T2:D3-309 (Technická 2, Praha 6 - Dejvice).
Povídání s kandidátem na prezidenta o naší zemi, lidech v ní a o tom, co vše je potřeba k tomu, abychom mohli žít svobodně a spokojeně. Jakou roli v tom všem hraje státní zřízení a naše osobní hodnoty?
Pořádá Akademická duchovní správa ČVUT.


Přednáška: Plyn – strategická surovina v době krize?

Institut energetické ekonomie pořádá 21. října 2014 přednášku na téma trhu se zemním plynem v České republice. Kromě zhodnocení aktuální situace na trhu bude Jiří Mlynář, manažer EY ČR, mluvit i o možném budoucím vývoji situace, příležitostech a hrozbách. Akce se uskuteční od 18 hodin v SB335 Vysoké školy ekonomické v Praze.

více informací


Bardzo Fajný Festival

Kdy: 28.–29. listopadu 2014
Už potřetí pořádají absolventky FSV a FF UK v BioOko polský večírek, který v sobě snoubí současný polský film, živé umění a představení lokálních delikates.

Aby akce tentokrát mohla být dvoudenní, sbírají organizátorky příspěvky pomocí crowd fundingu přes hithit.

Facebook

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.