Přednášky/semináře/diskuse 
 

Rozpravy o českých médiích: Stůj, nebo to zveřejním!

Rozpravy o českých médiích se v březnu zaměří na žurnalistiku ve složitých podmínkách konfliktu nebo války. Budou se konat ve středu 26. března 2014 od 17:30 hodin v budově Hollar (FSV UK, Smetanovo nábř. 6, Praha 1).

Redaktora zahraniční redakce ČRo Roberta Mikoláše a novináře a fotografa Jana Rybáře se budeme ptát, jaké to je být zpravodajem z nebezpečných míst, jak se na to připravují, jak se vyrovnávají s cenzurou a propagandou, do jaké míry v tomto změnila jejich práci sociální média atd. Dvojici novinářů doplní akademička a předsedkyně Komise pro etiku Syndikátu novinářů ČR Barbora Osvaldová z Katedry žurnalistiky (IKSŽ FSV UK). Diskusi jako vždy moderuje Alice N. Tejkalová, která kromě hostů uděluje ráda slovo i divákům.

Rozpravy o českých médiích pravidelně pořádá IKSŽ FSV UK. Mediálním partnerem akce je Médiář.cz.

událost na Facebooku

plakát


Informační zdroje pro vědu v knihovnách UK – pro doktorandy a postdoktorandy

26. března 2014, 14.00–16.00, Zelená posluchárna, Celetná 20

Seminář je určen doktorandům UK, kteří chtějí podrobněji prozkoumat on-line elektronické informační zdroje (EIZ), dostupné na UK a bude zaměřen na praxi a okamžitý přínos pro posluchače.

informace a registrace


Pozvánka na seminář: Senzorický marketing

Seminář, zaměřený na využívání smyslového marketingu v místě prodeje, se bude konat 27. března 2014 od 16:00 do 20:00 v místnosti 215 v budově Hollar. Seminář bude věnovaný především dvěma nejdůležitějším složkám smyslového marketingu, kterými jsou vůně a zvuk. Pozvání přijali Jan Saidl (Air Creative), Henrich Sikela (Store Media) a Aleš Štibinger (GAIA).
Akci pořádá MKPR o.s. ve spolupráci s POPAI CE, pod záštitou Katedry marketingové komunikace IKSŽ FSV UK.
Seminář je určený pro studenty MKPR, ale i všechny ostatní studenty, kteří mají o dané téma zájem. Vstup je zdarma.
Více informací ve facebookové události.


Cross-Strait Relations under Ma-Xi Leadership: from economic interactions to political dialogue?

Politologický klub FSV UK zve na debatu s To-Hi Liou, která se uskuteční 7. dubna 2014 v místnosti J4020 v Jinonicích.

Více informací ve facebookové události.

 
  
 Institut komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK bude v r. 2016 pořádat konferenci ECREA 
 

Institut komunikačních studií a žurnalistiky uspěl v soutěži o pořádání největší evropské konference mediálních a komunikačních studií, European Communication Conference. V roce 2016 se tak v Praze pod záštitou evropské organizace ECREA uskuteční konference pro přibližně 1000 mediálních vědců na téma „Mediated (Dis)Continuities: Contesting Pasts, Presents and Futures". IKSŽ děkuje za stávající i budoucí podporu ze strany fakulty.

Facebook stránka konference

 
  
 Rozehrajte Jinonice! 
 

Kdy jste (si) naposledy hráli? Při jarním vydání festivalu JINOnice Jinak dostanete příležitostí víc než dost! Po úspěšném prvním ročníku akce JINOnice Jinak přichází jeho neméně živočišná verze s podtitulem Rozehrajte Jinonice!

Již v neděli 23. března 2014 od 13:00 do 20:00 hodin se budova UK v Jinonicích promění v pavilon divadelníků, hudebníků, filmových nadšenců, debatujících, poetů, zapálených hráčů, gurmánů, výtvarníků... Zkrátka v dějiště jedné z největších předmájových studentských akcí jara!

Aktuální informace najdete na facebookové události Rozehrajte Jinonice a facebookové stránce JJinak.

 
  
 Galavečer FSV UK 
 

Srdečně vás zveme na druhý ročník Galavečeru FSV, který se uskuteční v pátek 28. března 2014 v Občanské plovárně. Letošní Galavečer FSV se ponese v duchu Burlesque. Stejně jako loni vás čeká pestrý program, tombola a akční ceny nápojů.

Kdy: 28. 3. 2014

Kde: Občanská plovárna (U Plovárny 8, Praha 1, zastávka Čechův most)

Cena vstupenek: 200 Kč v předprodeji, 250 Kč na místě

Další informace najdete na oficiální facebookové stránce a události na facebooku.

 
  
 Externí nabídky 
 

Nadace Telefónica hledá mediální nadšence

Nadace Telefónica hledá mediální nadšence, kteří pomohou mladým lidem z programu Think Big propagovat jejich projekty. Jedná se o přípravu PR materiálů (tiskové zprávy, rozhovory, reportáže, ..) a aktivní oslovování médií. Víc informací v informačním letáku.

Životopis a motivační dopis zasílejte do 30. března 2014.


Schodiště s Daliborm Balšínkem (Echo24.cz)

Konektor & PR.Konektor zvou všechny zájemce na další ze série přednášek "Schodiště" pro vysokoškolské studenty o lidské kreativitě.

Tentokrát bude hostem Dalibor Balšínek, šéfredaktor nového internetového deníku Echo24.cz. Přednáška se uskuteční ve čtvrtek 27. března 2014 od 18:00 v prostorách agentur Konektor a PR.Konektor na náměstí Republiky. Vstup je zdarma.

Z důvodu omezené kapacity je nutné předem vyplnit formulář s rezervací.


Debata think-tanku Evropské hodnoty „Vize lídrů: jak vidím EU za deset let?“

Think-tank Evropské hodnoty zve na předvolební debatu lídrů kandidátek do Evropského parlamentu na téma „Vize lídrů: jak vidím EU za deset let?“

Pozvání přijali: Petr Ježek (ANO), Kateřina Konečná (KSČM), Luděk Niedermayer (TOP 09), Jan Zahradil (ODS)  

Kdy: středa, 26. března 2014, 19:00 – 20:40 (registrace od 18:30)

Kde: Kaiserštejnský palác, 2. patro, Malostranské náměstí 23/37, Praha 1

pozvánka, registrace


ASEAN Toward 2015: One Vision, One Identity, One Community

Ústav jižní a centrální Asie FF UK ve spolupráci s Velvyslanectvím Indonéské republiky organizuje seminář s názvem ASEAN Toward 2015: One Vision, One Identity, One Community. Seminář se bude konat ve čtvrtek 27. března 2014 od 10 do 12 hodin v prostorách Zelené posluchárny RUK (Celetná 20, 1. patro).

Na semináři bude přítomno pět velvyslanců zemí ASEANu. Zájemci z řad učitelů a studentů všech oborů jsou zváni. Pracovním jazykem semináře bude anglický jazyk.

pozvánka, více informací


Erasmus+ - má nějaké skutečné plus?

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM zve na seminář Zastoupení Evropské komise a Informační kanceláře Evropského parlamentu v České republice. Na semináři s názvem „Erasmus+ - má nějaké skutečné plus?" - vystoupí Jan Chaluš, Národní agentura pro evropské vzdělávací programy, Zdeněk Cheteš a Irena Rudolfová, učitelé a koordinátoři projektů.

Seminář se uskuteční ve středu 26. března 2014 od 17:00 do 19:00 hodin v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1.


Fulbright Series: Bezpečnost ve střední Asii a odchod vojsk z Afghánistánu

Diskuse s absolventem Fulbrightova programu a pedagogem FSV UK dr. Slavomírem Horákem o bezpečnostní situaci ve střední Asii poté, co odejdou vojska NATO z Afghánistánu.

Kdy: čtvrtek, 27. března 2014 - 17:30 - 19:00

Kde: Americké centrum, Tržiště 13, Praha 1

Vstup: volný, registrace možná na webových stránkách Amerického centra.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.