Přednášky/semináře/diskuse 
 

Dubnové Rozpravy na téma VIZE TELEVIZE

Další Rozpravy o českých médiích se konají 28. dubna 2016 od 17:30 hodin v budově FSV UK (Smetanovo nábřeží 6, Praha 1, místnost 215).

Jak se proměňuje televize v době konvergence médií? Kam zařadit Stream.cz a DVTV? A co O2TV a Netflix? Je televize tradičním, nebo novým médiem? Jak si vede televizní vysílání na internetu? Jak se mění naše sledovací zvyklosti? Jaké nové formáty a nové možnosti sledování televizních pořadů se v blízké budoucnosti plánují? A jaké změny přinese nová vlna digitalizace?

Na tyto a další otázky budou hledat odpovědi následující hosté: JAN MAXA, ředitel vývoje pořadů a nových programových formátů České televize, LUKÁŠ ZÁHOŘ, šéfproducent internetové televize Stream.cz, ŠTĚPÁN WOLDE, ředitel TV Óčko, MILAN KRUML, mediální analytik České televize.

Diskusi moderuje Alice Němcová Tejkalová z IKSŽ, který Rozpravy pořádá.

Mediálním partnerem akce jsou PRESSpektivy (Český rozhlas). Rozpravy jsou tu pro vás, proto budeme rádi, když se do diskuse také zapojíte.

Dotaz nebo komentář můžete přijít říct osobně do mikrofonu, nebo nám ho můžete poslat na e-mail rozpravyomediich@gmail.com.

událost na Facebooku


Přednáška Jaroslava Mihálika: Na vlně populizmu, radikalizmu a extrémizmu

Dovolujeme si vás pozvat na přednášku Jaroslava Mihálika: NA VLNĚ POPULIZMU, RADIKALIZMU A EXTRÉMIZMU: NOVÉ TRENDY POLITIKY V MODERNEJ EURÓPE, která se uskuteční v úterý 26. dubna 2016 v 11:00 v místnosti J1031 v areálu UK v Jinonicích.

více informací


Migration: an Opportunity, Not a Threat

V pondělí 25. dubna 2016 se v Karolinu uskuteční přednáška profesora Françoise Crépeaua na téma "Migration: an Opportunity, Not a Threat".

pozvánka

 
  
 Dětský den v Karolinu 
 

V návaznosti na oslavy 700 let výročí narození císaře Karla IV. na Univerzitě Karlově proběhne dětsky den, určen zejména dětem ve věku 3 - 15 let. V rámci programu se děti hravou formou dozví mnohé nejen o Karlu IV., ale především o době, ve které žil.

Kdy: sobota 21. 5.2016 od 10:00 do 18:00

Kde: Ovocný trh 3-5, Praha 1, Karolinum

plakát

 
  
 Novoměstské kostely Karla IV. 
 

Univerzita Karlova pod záštitou Arcibiskupství pražského a Městské části Praha 2 organizuje pro veřejnost komentované prohlídky. Prohlídky začínají vždy v celou hodinu a trvají cca 50 minut. Vstup do všech objektů je bezplatný, návštěvníci však mohou dobrovolně přispět na provoz chrámů.

Kdy: 14. a 15. května 2016

Vzhledem k omezené kapacitě prohlídek (20 osob na jednotlivou prohlídku) se předem registrujte na komentovane-prohlidky@cuni.cz.

brožura

 
  
 Věda a výzkum 
 

Výzva k podávání návrhů společných česko-francouzských výzkumných projektů s dobou řešení 2017-2018

MŠMT informuje o výzvě na podávání společných česko-francouzských výzkumných projektů podporující mobilitu v základním výzkumu. Projekty se podávají zvlášť na české straně a na francouzské straně, ale jejich zaměření musí být totožné. 

Projekty MŠMT jsou zpravidla dvouleté. Maximální podpora na jeden rok je 64.000 Kč, na oba roky řešení projektu 128.000 Kč. Podporují se maximálně 2 cesty ročně na maximálně 20 dní, celkem za dva roky 4 cesty na maximálně 40 dní. MŠMT uhradí na 1 cestu jednoho českého řešitele maximálně 12.000 Kč a na jeden pobyt zahraničního výzkumníka 2000 Kč na den. Nepodporuje se účast výzkumníků na seminářích, konferencích a kongresech, pokud přímo nesouvisí s řešením projektu. 

Podrobné informace

Formuláře

Současně s kompletním výtiskem projektu se na oddělení vědy předkládají i podepsané formuláře  souhlasu se zpracováním osobních údajů všech členů týmu, profesní životopisy všech členů týmu a formulář obecných zásad osvědčených postupů.

Fakultní termín pro odevzdání projektu na oddělení vědy FSV: 22. červen 2016.


Výzva k podávání návrhů společných česko-německých výzkumných projektů s dobou řešení 2017-2018

MŠMT informuje o výzvě k podávání návrhů společných projektů česko-německé spolupráce pro období 2017-2018. Podporují se maximálně dvouleté projekty základního výzkumu ve všech oblastech společenských věd. Podpora je určena na financování cest a pobytových nákladů výzkumníků (vysílající strana hradí náklady na dopravu a přijímající strana náklady na pobyt). Nepodporuje se účast na seminářích, konferencích a kongresech, pokud přímo nesouvisí s řešením projektu. MŠMT projekt podpoří maximální částkou 100.000 Kč na rok a 200.000 Kč na dva roky. Podporují se krátkodobé cesty na 1-15 dní a dlouhodobé cesty na 1-3 měsíce.

Podrobné informace

Současně s kompletním výtiskem projektu se na oddělení vědy předkládají i podepsané formuláře o souhlasu se zpracováním osobních údajů všech členů týmu a profesní životopisy všech členů týmu.

Formuláře

Prohlášení o režijních nákladech

Termín pro odevzdání formulářů na oddělení vědy FSV: 25. květen 2016

 
  
 Rektorský den: inline/cyklojízda  
 

Inline/cyklojízda FSV UK

V rámci rektorského dne se ve středu 4. května 2016 uskuteční sedmý ročník cyklojízdy a inlinejízdy s vedením fakulty. Zveme všechny studenty a zaměstnance FSV UK i dalších součástí UK.

Účastníci se sejdou v 10:00 na Palackého náměstí před sochou (cyklisté), v 10:15 u dětského hřiště v Podolí (zast. tramvaje 3 a 17 „Podolská vodárna“, (bruslaři)).

Cyklisté, a od Podolí též in-line bruslaři, vyjedou společně po cyklostezce A2 (Vltava pravobřežní) směrem na jih z Prahy po trase Nové město-Podolí-Braník-Modřany-Komořany-Zbraslav. V průběhu akce budou zastávky (plánovaná místa: dětské hřiště Braník, břeh řeky Vltavy u stanice vlaku Modřany, případně restaurace u Modřanského biografu a Zbraslav u stánků na cyklostezce).

Registrace předem je nutná, max. počet účastníků: 100. registrační formulář

Jiné sporty

Výběr dalších sportů je velmi pestrý.  Na své si přijdou zájemci o atletiku, aerobik, basketbal, florbal, fotbal, volejbal, plavání, tenis, ale i o orientační běh, kanoistiku, rafting, lezení na umělé stěně atd. Více informací na stránce rektorského dne.

 
  
 Foto a videogalerie 
 

Reportáž ze Dne celoživotního vzdělávaní a Festivalu absolventů - sobota 16. dubna 2016

 
  
 Pracovní veletrh v univerzitním areálu Jinonice 
 

Institut politologických studií FSV UK pořádá 11. května 2016 areálu v Jinonicích pracovní veletrh. 
Můžete se těšit na celou řadu vystavovatelů ze soukromého i veřejného sektoru.

událost na Facebooku

 
  
 Externí nabídky 
 

Pozvánka na debatu Soumrak české zahraniční politiky?

Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) zve na debatu o české zahraniční politice s Václavem Láskou (Strana Zelených), Kristýnou Zelienkovou (ANO) a Markem Ženíškem (TOP 09) moderovanou Michaelem Rozsypalem (Český rozhlas), která se bude konat ve čtvrtek 28. dubna 2016 od 17:00 v Domě nadace ABF, Václavské náměstí 31, Praha.


Institut energetické ekonomie VŠE: "Najdi se v energetice"

Kdy: čtvrtek 28. dubna 2016 od 18:00

Kde: Rajská budova, areál VŠE Žižkov

pozvánka

plakát


Stáže - EUROPEUM

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM vypisuje výběrové řízení na stážistickou pozici na sekretariátu institutu s nástupem nejpozději na začátku května.

Pokud máte o stáž zájem, zašlete strukturovaný životopis spolu s krátkým motivačním dopisem na europeum@europeum.org nejpozději do 24. dubna 2016.

více informací o stáži


Sociální pracovník

Charitativní iniciativa NADĚJE vyhlašuje výběrové řízení na pozici - sociální pracovník. Nástup ihned.

V případě zájmu pište na asistent.litomerice@nadeje.cz.

více informací


Administrátor náboru na personálním oddělení

Společnost Sberbank (centrála v Jinonicích) hledá nové členy na pozici - Administrátor náboru na personálním oddělení, na částečný úvazek/brigádu.

V případě zájmu zasílejte životopis a motivační dopis na andrlova.pavlina@sberbankcz.cz.

více informací


GfK: Podpora oddělení Qualitative Services

Oddělení Qualitative Services společnosti GfK rozšiřuje svůj tým zabývající se kvalitativním výzkumem, prací s oční kamerou a neuromarketingem. Nástup ihned.

V případě zájmu zašlete svůj životopis na Hr.prijmeni@gfk.com.

více informací


AMO hledá specialisty na východní Evropu a bezpečnostní politiku

Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) hledá kolegy do Výzkumného centra. Hledáme spolupracovníky/spolupracovnice se specializací na bezpečnostní politiku a východní Evropu. Zájemci mohou posílat své strukturované CV spolu s příkladem publikační činnosti řediteli Výzkumného centra AMO Vítu Dostálovi na e-mail vit.dostal@amo.cz do 24. dubna 2016.


Možnost účasti na ekonomických experimentech v LEE

Laboratoře experimentální ekonomie nabízí studentům účast na výzkumných projektech - placené počítačové experimenty o lidském rozhodování. Průměrný výdělek je cca 250,- až 300,- Kč za hodinu experimentu. Experimenty probíhají v českém nebo anglickém jazyce a konají se v Laboratoři experimentální ekonomie

registrace


JIŘÍ ANDERLE - vernisáž

Sdružení českých umělců a grafiků, Hollar Vás zve na výstavu "Jiří ANDERLE, Expozice významného českého grafika k jeho 80. narozeninám".

Kdy: středa 27. dubna 2016 od 17 hod.

Kde: Galerie HOLLAR, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1

pozvánka


Summer Schools in Montpellier

Letní kurzy a aktivity, možnost získat širší povědomí nejen o kultuře a životě ve Francii.

Kdy: červen - srpen 2016

Kde: Montpellier, Francie

více informací


Schwarzman Scholars 2017

Pořádající instituce: Tsinghua University

Termín konání: léto 2017

Místo konání: Peking, Čína

Uzávěrka přihlášek: 15. září 2016

přihláška

více informací


Summer Course for German 2016

Pořádající instituce: University of Wuerzburg

Termín konání: 1. - 28. srpna 2016

Místo konání: Würzburg, Německo

Uzávěrka přihlášek: 20. června 2016

více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.