Přednášky/semináře/diskuse 
 

Pozvánka na workshop pro bloggery

Workshop pro doggery, v rámci kampaně No hate speech movement - Mladí proti nenávisti online, se bude konat v úterý 26. listopadu 2013 od 10:00 do 16:30 hodin v budově FSV UK, Hollar, místnost 115.

Seminář je koncipován pro mladé bloggery, kteří se zajímají o problematiku lidských práv v prostředí online.

pozvánka

registrace


Listopadové Rozpravy: Jaké má být zpravodajství veřejnoprávní televize?

Rozpravy o českých médiích budou tentokrát na aktuální téma:  Jaké má být zpravodajství veřejnoprávní televize. Ve středu 27. listopadu 2013 od 17:30 hodin v učebně 215 (Hollar) budou diskutovat: Jiří Závozda (Rada ČT), Pavlína Kvapilová (bývalá ředitelka divize ČT Nová média, v současnosti za iniciativu Vaše televize), Adam Černý (Syndikát novinářů ČR) a Milan Šmíd (IKSŽ FSV UK).

Diskusi bude moderovat Alice Němcová Tejkalová z IKSŽ FSV UK.

Rozpravy o českých médiích pořádá Institut komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK. Pro ty, kteří se nemohou zúčastnit, budeme opět zajišťovat videozáznam a fotodokumentaci.

Více se dočtete zde: https://www.facebook.com/Rozpravy. Přijďte se ptát, přijďte diskutovat!

facebook event

plakát


Seminář: Improvizace jako součást komunikace

Katedra marketingové komunikace a PR IKSŽ FSV UK zve na otevřený seminář pro studenty na téma Improvizace jako součást komunikace. Povede jej Martin Vasquez - trenér, improvizátor a motivační speaker. Seminář se bude konat ve čtvrtek 28. listopadu 2013 od 17.00 do 19.00 hod v místnosti H011.

 
  
 Ocenění 
 

Studentky FSV UK získaly Cenu Edvarda Beneše

Lucie Řezáčová získala Cenu Edvarda Beneše 1. stupně v oblasti sociologie za diplomovou práci Předluženost domácností v ČR: analýza problému a možná řešení, Lucie Kondrátová získala Cenu Edvarda Beneše 3. stupně v oblasti sociologie za práci Pojem tradice v kontextu teorie reflexivní modernizace a Kateřina Vondrášová získala za soutěžní práci Životní styl českých singles se zaměřením na stravování čestné uznání.

více informací

 
  
 Nové číslo univerzitního časopisu FORUM 
 

Vyšlo nové číslo univerzitního časopisu FORUM, tentokrát na téma: Doktorské studium na UK.

Ke stažení:  Forum 3/2013

 
  
 Zahraniční styky 
 

Bremen International Graduate School of Social Sciences PhD programme

Rádi bychom Vás pozvali na prezentaci doktorského programu (PhD) Bremen International Graduate School of Social Sciences (BIGSS). Pokud stále nevíte kam zamířit po zakončení studia na Karlově univerzitě, nabízíme Vám jednu z možností. Úspěšní žadatelé do programu BIGSS neplatí školné a obdrží stipendium ve výši 1300 EUR měsíčně.

Prezentaci povede Alan Law, současný doktorand v programu a po prezentaci, která se koná v pondělí, 2. prosince 2013 od 17 hodin v místnosti Hollar 212 bude prostor i pro Vaše otázky. 

V případě Vašeho zájmu o účast se prosím registrujte do pátku 29. listopadu 2013 na e-mail svoz@fsv.cuni.cz.

 
  
 Studie v oblasti vzdělání a kariéry: trendence Graduate Barometer 2014 
 

Pro účast na studii klikněte prosím na následující odkaz: www.trendence-gradbarometer.eu

Univerzita Karlova je jednou z více než 1000 evropských univerzit, které se každoročně na této studii podílí; Jedná se o největší výzkum v oblasti vzdělání a kariéry v Evropě. Otázky kladené touto studií zahrnují například to, jak jste spokojen/a se svým nynějším studiem a co očekáváte od své budoucí kariéry. Výzkum shromažďuje názory studentů z celé Evropy a zjišťuje rozdíly a podobnosti, které existují mezi jednotlivými státy.

Po vyplnění dotazníku můžete porovnat  své odpovědi s průměrnými výsledky studentů v Evropě. Mimoto máte možnost vyhrát jednu z následujících cen:

5 x dárkový poukaz od Amazonu v hodnotě 500 euro

10 x dárkový poukaz od Amazonu v hodnotě 200 euro

Tento výzkum je prováděn ve spolupráci s naším partnerem, kterým je trendence Institut v Berlíně. Poskytnutá data jsou zcela anonymní a právně chráněná.

 
  
 IC CUNI: St. Nicholas Day & FAREWELL PARTY 
 

Chcete oslavit Mikuláše, nasát vánoční atmosféru či se pouze rozloučit se zahraničními studenty? Nezmeškejte proto St. Nicolaus Party pořádanou IC CUNI!

Přijďte se pobavit a zjistěte, proč je tak skvělé být Buddym!

facebook event

 
  
 Andělská party FSV UK 
 

Andělskou party pro Vás již tradičně připravují sami studenti FSV a můžete se těšit na skutečně nabitý program  - podrobnosti na facebookové stránce Andělské party.

KDY: čtvrtek 12. prosince 2013
KDE: klub Roxy, Dlouhá 33
facebook event

 
  
 Externí nabídky 
 

AIESEC : nabídka stáží

Mezinárodní organizace AIESEC nabízí studentům a absolventům možnost vycestovat do zahraničí na kulturní nebo odborné stáže: http://bit.ly/GCDP_fsv .


Pražská univerzitní skupina Amnesty International Vás zve na třetí ročník Romského týdne:

Pojďte s námi diskutovat, na výstavu, na koncert nebo dokonce i na výlet. Na FSV UK se bude například ve středu 27. 11. 2013 od 17 hodin debatovat nad otázkou zobrazování Romů v médiích se zástupci MF Dnes, dokumentaristkou Apolenou Rychlíkovou nebo zástupcem Rady ČT, RRTV nebo Syndikátu novinářů (bude upřesněno). Na Hollaru bude také od pátku výstava "Infor(o)mace = Manipulace", která ukazuje příklady mediální manipulace za poslední rok. Více informací naleznete na www.ipusa.cz nebo nebo faceboooku.


Diskusní seminář: Náboženské klima v Česku: jaké je, jak ho pozorujeme a hodnotíme?

Katedra sociální geografie a regionálního rozvoje PřF UKzve na diskusní seminář Náboženské klima v Česku: jaké je, jak ho pozorujeme a hodnotíme?

Seminář se koná v pátek 29. listopadu 2013 od 9:00 hod. v Mineralogické posluchárně, v budově Přírodovědecké fakulty UK v Praze, Albertov 6. Na semináři budou předneseny příspěvky k tématu současného religiózního klimatu v českém prostoru a jeho výzkumu a to z rozmanitých pohledů - geografického, sociologického a teologického. Diskutován bude vývoj náboženské struktury Česka a jeho odraz v krajině v kontextu globálních a evropských proměn.


Panelová diskuse: Česká televize dva roky po zavedení producentského systému

Český fimlový a televizní svaz (FITES) zve na 70. Čtvrtletník FITESu, tentokrát na téma Česká televize dva roky po zavedení producentského systému.

Hosty budou Petr Dvořák, Václav Myslík, Milan Fridrich, Jan Maxa, diskusi bude mederovat Barbora Tachecí.

Kdy: 28. listopadu 2013 od 17.00 hod. do 19.00 hod.

Kde: U Milosrdných 17, Praha 1, kostel sv. Františka - klášter sv. Anežky České, Národní galerie v Praze

Pozvánka

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.