Přednášky/semináře/diskuse 
 

Květnové Rozpravy na téma "Evropské volby v médiích a na sociálních sítích"

V rámci série Rozprav o českých médiích proběhne 28. května 2014 od 17:30 hod. v místnosti č. 215 v budově Hollar debata, která dobu posledních týdnů nasycenou předvolebními kampaněmi jednotlivých stran uzavře.

Zaměříme se na to, jak se kampaň do evropských i jiných voleb připravuje a jak k tomu jednotlivé politické strany používají nová média. Kromě toho okomentujeme i výsledky voleb, řekneme si něco blíže o tom, jak se předvolební kampaň zkoumá a co se takovým výzkumem dá zjistit.

Pozvání přijal politolog Michel Perottino z IPS FSV UK, mediální analytik Václav Štětka z IKSŽ FSV UK a zástupci štábů politických stran: Petr Ducháček (TOP 09), Petr Topinka (ANO), Petr Pachta (KDU-ČSL), Jana Leitnerová (SZ), Zdeněk Strnad (ČPS) a Petr Pořízek (Svobodní). Akci pořádá Institut komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK, mediálním partnerem je Médiář.cz

událost na Facebooku

plakát


Kreativita pro doktorandy II: Metaforické myšlení a obraznost

28. května 2014, 10.00–12.15
V návaznosti na svou přednášku Kreativita a sociální kreativita (2013) seznámí doc. PhDr. Jaroslav Vančát, Ph.D. posluchače s další úrovní rozvoje osobní tvořivosti - personální, která je podmíněna uvědomělým využíváním metaforického myšlení. Přednáška bude doplněna krátkým workshopem.

Přednáška Kreativita a sociální kreativita byla mezi nejlépe hodnocenými akcemi minulého cyklu. Účast na předchozí přednášce není podmínkou možné účasti na letošní akci.

registrace

další informace o projektu

 
  
 Konference 
 

Konference: „Between Politics and Culture: New Perspectives on the History of the Bohemian Lands and the First Czechoslovak Republic (1880s–1930s)“

Katedra německých a rakouských studií IMS FSV UK srdečně zve na konferenci Between Politics and Culture: New Perspectives on the History of the Bohemian Lands and the First Czechoslovak Republic (1880s–1930s.) Konference se koná 30. - 31. května 2014 v prostorách Akademie věd (Na Florenci 3, Praha 1).

plakát

program


Konference: Jews and Gentiles in East Central Europe in the 20th Century

Fakulta sociálních věd UK si vás dovoluje pozvat na mezinárodní konferenci Jews and Gentiles in East Central Europe in the 20th Century, která se uskuteční ve Vlasteneckém sále Karolina ve dnech 31. května a 1. června 2014. Podrobné informace včetně programu a registrace naleznete na www.prague2014conference.org.

Pracovním jazykem konference bude angličtina.


IV. ročník odborné konference "Kvalita evaluací a evaluační standardy v ČR"

Institut sociologických studií FSV UK a Česká evaluační společnost zvou na IV. ročník odborné konference "Kvalita evaluací a evaluační standardy v ČR.

Cílem letošní konference je představit zkušenosti z implementace evaluačních standardů v ČR a diskutovat doporučení pro další rozvoj evaluační kultury.
Konference se bude také věnovat evaluacím dopadu, což jsou velmi aktuální témata pro řadu programů financovaných z fondů EU nebo v rámci zahraniční rozvojové spolupráce (ZRS). Letošní ročník má mezinárodní rozměr - v rámci sítě RSA Research Network on EU COHESION POLICY se souběžně s konferencí uskuteční série workshopů za účasti českých a zahraničních odborníků.

Konference se koná dne 10. června 2014 v areálu UK v Jinonicích.
více informací a registrace


Call for papers: Mezinarodní konference Local Authorities at the Open Government Era

Institut politologických studií FSV UK a IMODEV si vás dovolují pozvat na 6. mezinárodní symposium na téma Local Authorities at the Open Government Era, které se bude konat v rámci letní školy POLLOC na Karlově Univerzitě 8. července 2014. Termín uzávěrky pro zaslání návrhů příspěvků byl posunut na 1. června 2014. Příspěvky zasílejte na adresu contact@imodev.org. S dotazy organizační povahy se můžete obrátit na PhDr. Petra Jüptnera, Ph.D. - juptner@fsv.cuni.cz.

více informací - Call for Sessions and Papers

 
  
 Vyhlášení devatenáctého ročníku soutěže o Cenu Josefa Vavrouška  
 

Děkan Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze vyhlašuje veřejnou soutěž o Cenu Josefa Vavrouška pro rok 2014.

Cena je vyhlašována každoročně a udělována studentům, doktorandům a pracovníkům českých vysokých škol a vědecko-výzkumných pracovišť do 35 let na základě předložených prací na téma „Lidské hodnoty a problémy rozvoje civilizace“.

Podrobnější informace: Vyhlášení osmnáctého ročníku soutěže o Cenu Josefa Vavrouška

Uzávěrka přihlášek je stanovena na pátek 27. 6. 2014 do 12:00 hod.

 
  
 Stipendia 
 

Fulbrightova nadace vyhlašuje program stipendií na akademický rok 2014-2015.

Lze žádat ve třech kategoriích stipendií:

1.Fulbright-Masarykovo stipendium (juniorská kategorie) – pro doktorandy

Termín: 1. prosinec 2014 u zadavatele

2. Fulbright-Masarykovo stipendium (postdoktorská a seniorská kategorie)

Termín: 1. prosinec 2014 u zadavatele

3. Stipendium pro vědce a přednášející

Termín: 1. říjen 2014 u zadavatele

 
  
 Největší událost našich dějin – založení Univerzity Karlovy 
 

V soutěži o největší událost našich dějin můžete hlasovat pro "Založení Univerzity Karlovy": http://www.nejvetsiudalost.cz/nejvetsi-udalost/historicka-udalost-4/volba/

 
  
 Fotogalerie 
 

FSV parník

 
  
 Externí nabídky 
 

Pozvánka na projekci dokumentárního filmu s debatou

Člověk v tísni zve na projekci dokumentárního filmu Dopisy psané sobě (Letters to Myself / Rusko / 2013 / 83´/ rusky s českými titulky), která se uskuteční v úterý 27. května 2014 od 19,00 v Centru Člověka v tísni Langhans, Vodičkova 37, Praha 1.

Režisérka filmu, Masha Noviková, a hlavní hrdina filmu, válečný fotograf Oleg Klimov, budou hosty debaty po filmu. Debata bude v ruštině, tlumočení do češtiny zajištěno.

více informací


Schodiště, přednáší Robert Chvátal a Václav Friedmann (Sazka)

Konektor & PR.Konektor zvou všechny zájemce na další ze série přednášek "Schodiště" pro vysokoškolské studenty o lidské kreativitě.

Tentokrát budou hosty Robert Chvátal, generální ředitel a člen představenstva Sazky a Václav Friedmann, ředitel externí a interní komunikace Sazky.

Přednáška se uskuteční ve čtvrtek 29. května 2014 od 18:00 v prostorách agentur Konektor a PR.Konektor.

Z důvodu omezené kapacity je nutné předem vyplnit formulář s rezervací, který najdete zde: http://bit.ly/SchodisteFriedmann


ART & MEDIA: Potřebují novináři tiskové zprávy o kulturním dění? (diskuze)

KDY: pondělí 26. května 2014, 19:00

KDE: Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7

Hosté: Jan Vitvar (RESPEKT), Jan Skřivánek (Art & Antiques), Silvie Šeborová (Artalk.cz), Mario Kubaš (publicista), Petr Hrubeš (Meetfactory), Michaela Šilpochová (DOX), Kristýna Kočová (GHMP), Michal Novotný (Futura), Moderuje: Judita Matyášová (Lidové noviny)

Rezervace: zuzana@dox.cz

více informací


Diskuze: ČÍNA?

KDY: čtvrtek 29. května 2014, 19:00

KDE: Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7

Panelová diskuze k aktuální otázce současného vývoje české zahraniční politiky vůči Čínské lidové republice a k otázce vztahu lidských práv a „ekonomické" diplomacie obecně se uskuteční jako součást doprovodného programu k výstavě Tichá síla Liu Xia zakázané čínské básnířky a fotografky.

Rezervace: stern@dox.cz

více informací


Kariérní seminář ve firmě Nestlé Česko

Server ProStředoškoláky.cz vás zve na kariérní seminář ve firmě Nestlé Česko, který se uskuteční 9. června 2014.

událost na Facebooku


Nabídka práce: Referent vymáhacího oddělení - Finanční úřad pro Kraj Vysočina

Vymáhací oddělení Finančního úřadu pro Kraj Vysočina, Územní pracoviště ve Žďáru nad Sázavou, obsazuje pozici Referenta vymáhacího oddělení.

podrobné informace

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.