Přednášky/semináře/diskuse 
 
Rozpravy o českých médiích

Ve středu 28. listopadu 2012 se v 17:00 v Hollaru v místnosti 215 v rámci cyklu Rozpravy o českých médiích uskuteční setkání s polským novinářem Włodzimierzem Nowakem, šéfem reportérské přílohy deníku Gazeta Wyborcza a laureátem několika novinářských cen. 
Tématem je polská literární reportáž a kniha Vodové barvy, kterou napsala Nowakova kolegyně Lidie Ostalowska a kterou Nowak představí.
 
Za IKSŽ se debaty zúčastní Barbora Osvaldová, diskutovat přijde také Judita Matyášová z Lidových novin. Rozpravy spolupořádá IKSŽ, portál Česká média a Český rozhlas 6, moderuje Radko Kubičko. Všichni jsou srdečně zváni k účasti.
událost na facebooku

Seminář: Konec prokrastinace. Začátek života!

Chcete toho stihnout více než doposud? Zajímá Vás, jak prioritizovat? Jak si uspořádat čas? Přijďte na seminář zaměřený na osobní efektivitu: ,,KONEC PROKRASTINACE. Začátek života!" od GrowJOB institute ve spolupráci s AIESEC.
Seminář se koná ve středu 5. prosince 2012 od 18:30 na IKSŽ FSV UK (budova Hollar, místnost č.215), registrace nutná (počet míst je omezen).
více informací (a přihlašovací formulář
 
  
 Vyhlášení voleb zástupců FSV UK do AS UK 
 

AS FSV UK zve všechny členy akademické obce FSV k účasti ve volbách, v nichž budou zvoleni zástupci FSV UK do AS UK na období 2013–2016. FSV obsazuje v AS UK celkem čtyři mandáty (dva ve studentské a dva v pedagogické komoře).

Volby se uskuteční ve dnech:

středa 28. 11. 2012 (10:00–17:00)

čtvrtek 29. 11. 2012 (10:00–17:00)

pátek 30. 11. 2012 (10:00–14:00)

Volební místnosti budou otevřeny v Hollaru, v Jinonicích a v Opletalově ulici.

Seznam kandidátů najdete zde: kandidátní listina.

Prezentace a volební programy kandidátů najdete na stránkách AS FSV UK.

Více informací o organizaci voleb se dozvíte ve volebním a jednacím řádu AS UK či u předsedy dílčí volební komise Mgr. Radima Woláka (wolak@fsv.cuni.cz, 737 132 180).

 
  
 Hyde Park: Setkání vedení fakulty s posluchači  
 

Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze zve všechny studentky a studenty na čtvrté otevřené setkání s děkanem a proděkany, tentokrát na téma: "studentská místnost v Hollaru".

Setkání se uskuteční ve středu 5. 12. 2012 od 16:00 v místnosti č. 212, v Hollaru.

plakát

událost na facebooku

 
  
 Nové vydání 5/12 Czech Journal of Economics and Finance 
 

Páté číslo (5/12) časopisu Czech Journal of Economics and Finance je již dostupné a přináší tyto články:

Do Confidence Indicators Help Predict Economic Activity? The Case of the Czech Republic Roman Horváth
Monetary Policy Implications of Financial Frictions in the Czech Republic Jakub RYŠÁNEK, Jaromír TONNER, Stanislav TVRZ, Osvald VAŠÍČEK
Nonparametric Verification of GARCH-Class Models for Selected Polish Exchange Rates and Stock Indices Piotr FISZEDER, Witold ORZESZKO
Time-Varying Risk Premium in the Czech Capital Market: Did the Market Experience a Structural Shock in 2008–2009? Vít POŠTA

 
  
 Nabídky stáží 
 

Nabidka studijních stáží v OECD v Paříži

Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj je unikátním fórum ("permanentní mezivládní konference"), kde nejvyspělejší země světa diskutují své postupy v celé řadě aspektů hospodářských politik (ekonomika, finance, obchod, vzdělávání, věda a technika, veřejná správa, zemědělství, životní prostředí a další). Aktuálně nabízí možnost participovat na výzkumných projektech a hospodářsko-politických materiálech. Více informací zde. Deadline pro přihlášky: 1.prosince 2012.


Nabídka stáže: PressEXPRESS.eu

Zpravodajský portál PressEXPRESS.eu, který se věnuje politicko-ekonomickým zprávám, nabízí praxi studentům.

 
  
 Soutěže a ocenění 
 

Diplomová práce roku 2013 - Cena ČEPS

Společnost ČEPS, a.s. vyhlašuje druhý ročník soutěže Diplomová práce roku – Cena ČEPS.

Soutěž je zaměřena na podporu vysokého školství, zvýšení atraktivity odvětví energetiky a elektroenergetických oborů a na podporu perspektivních studentů. Ocenění získá student s nejlépe vyhodnocenou diplomovou prací v každé kategorii. O vítězi rozhodne komise složená z odborníků ČEPS. Hodnotit se bude celková úroveň diplomové práce, originalita přístupu k řešení daného tématu, praktický přínos…
Kategorie a témata: Elektroenergetické zaměření a Ekonomické zaměření
Přihlášky: do 30. 11. 2012
Odměna pro vítěze z každé kategorie činí 15. 000,- Kč, slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhne 12. 9. 2013

 
  
 Možnosti získání stipendií 
 

Fulbright-Masarykovo stipendium na akademický rok 2013/14 - uzávěrka: 1. 12. 2012

Fulbrightova komise upozorňuje na termín podávání žádostí o  Fulbright-Masarykovo stipendium. Uzávěrka přihlášek je 1. prosince 2012.

více informací


The Paul Robitschek Scholarship for Study at the University of Nebraska

Možnost získání stipendia na roční pobyt v USA, na University of Nebraska: více informací

Uzávěrka přihlášek je 1. března 2013.

 
  
 Setkání Alumni IKSŽ 
 
Ve středu 28. listopadu 2012 od 18:30 proběhne v Galerii Louvre (Národní 22, Praha 1) setkání absolventů oborů Žurnalistika, Mediální studia a Marketingová komunikace a PR.
 
První setkání je v neformálním prostředí s občerstvením určeno všem, kdo mají zájem podělit se o své zkušenosti z praxe, setkat se s pedagogy, bývalými spolužáky i současnými studenty IKSŽ. Mezi průvodce večerem budou patřit Václav Moravec a Jan Pokorný.
 
Svou účast, prosíme, ohlaste u Jiřiny Mázlové na e-mailu mazlova@fsv.cuni.cz
 
  
 Foto a videogalerie 
 

Foto: IES FSV UK hostil debatu prezidentských kandidátů

8. listopadu 2012 uspořádal think-tank Evropské hodnoty na půdě IES FSV UK debatu šesti předních kandidátů na prezidenta České republiky. Jiří Dienstbier, Jan Fischer, Zuzana Roithová, Karel Schwarzenberg, Přemysl Sobotka a Miloš Zeman se střetli nad tématem, kudy by se měla Česká republika ubírat v rámci Evropy.

Debatu přímo v sále sledovalo 180 lidí, přímý přenos zajistil portál idnes.cz. Výsledky hlasování diváků o tom, který z kandidátů v debatě nejlépe obstál, jsou k dispozici zde a zde 

Galerie (Zdroj fotogalerie: idnes.cz) 

 
  
 Newsletter IES FSV UK pro akademický rok 2012/13 
 

Newsletter IES FSV UK 2012/13 je ke stažení zde.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.