Přednášky/semináře/konference 
 

Přijďte diskutovat o důvěryhodnosti zdrojů ve zpravodajství

Rozpravy o českých médiích, které se konají ve čtvrtek 31. března 2016 od 17:30 na IKSŽ (místnost 215), se tentokrát zaměří na důvěryhodnost zdrojů ve zpravodajství.

Jaké zdroje informací mají v současnosti novináři k dispozici? Jak se pozná důvěryhodný zdroj? Jak s informacemi pracuje ČTK, jejíž zpravodajský servis využívá většina českých redakcí? Do jaké míry určují agentury agendu, o kterou se budou dále zajímat česká média? 

Diskutovat budou: Jan Vavrušák, šéfeditor České tiskové kanceláře, Janek Kroupa, redaktor Českého rozhlasu, a Vlastimil Nečas, odborný asistent Katedry mediálních studií IKSŽ FSV UK. Moderátorkou Rozprav je Alice N. Tejkalová z IKSŽ FSV UK. 

Pokud máte nějakou zajímavou otázku, můžete nám ji poslat už teď na e-mail rozpravyomediich@gmail.com. Ptát se ale samozřejmě můžete i v průběhu diskuse – jak na místě na vyzvání moderátorky, tak elektronicky kdykoliv (dotaz položíme za vás).

událost na Facebooku


 

Workshop: Variation in national parliamentary control and inter-parliamentary cooperation in EU affairs

Institut politologických studií a Institut mezinárodních studií FSV UK zvou na workshop Variation in national parliamentary control and inter-parliamentary cooperation in EU affairs, pořádaný v pátek 8. dubna 2016 v prostorách v Rytířské 31.

Workshop se koná v rámci Erasmus Academic Network „Pademia“, Parliamentary Democracy in Europe.

V případě zájmu se můžete registrovat na viera.knutelska@fsv.cuni.cz do 5. dubna 2016, počet míst je omezen.

program workshopu


 

SUPERDEBATA: Nové výzvy Evropské unie

Politologický klub FSV UK vás zve na přednášku SUPERDEBATA: Nové výzvy Evropské unie, která se koná ve středu 30. března 2016 od 17:00 v Modré posluchárně Univerzity Karlovy (prostory v Celetné ulici).

Potvrzenými hosty jsou pánové Tomáš Halík, Jiří Pospíšil, Ivo Šlosarčík, Tomáš Prouza a Václav Bělohradský.

událost na Facebooku


 

CfP: Prezidenti a strany: spoluhráči, nebo soupeři?

Katedra politologie IPS FSV UK v Praze vás zve na konferenci „Prezidenti a strany: spoluhráči, nebo soupeři?“, jejímž cílem je reflexe různých podob vztahů prezidentů a politických stran v evropských demokraciích.

Vítány jsou případové studie, srovnávací analýzy více případů i analýzy kontinuity a změn vzorců vztahů mezi prezidenty a stranami v čase. Vhodné jsou jak empirické analýzy, tak i normativně laděné příspěvky. Téma příspěvku se stručnou anotací zasílejte nejpozději do 15. dubna 2016 na e-mailovou adresu: milos.brunclik@fsv.cuni.cz.

Call for Papers

 
  
 Dny otevřených dveří doktorského studia 
 

Den otevřených dveří pro budoucí PhD studenty a studentky sociologie

Den otevřených dveří pro zájemce o doktorské studium sociologie proběhne ve čtvrtek 14. dubna 2016 od 11:00 do 13:00 hodin v Sociologickém ústavu AV ČR (Jilská 1, Praha 1) v zasedací místnosti 207.

Účastníci budou seznámeni se studiem, jeho organizací, přijímacími zkouškami, nabízenými výzkumnými tématy a možnostmi zahraničních studijních pobytů. Přítomní zástupci vyučujících i studentů zodpoví na dotazy.


Den otevřených dveří doktorského studia na Institutu komunikačních studií a žurnalistiky

Centrum doktorských studií IKSŽ FSV UK si vás dovoluje pozvat na Den otevřených dveří doktorského studia na IKSŽ, který se bude konat v úterý 5. dubna 2016 od 15:30 v budově Hollar (místnost č. 14).

plakát

 
  
 Stipendia pro sportovkyně a sportovce 
 

Univerzita Karlova zvažuje udělení mimořádných jednorázových stipendií pro sportovkyně a sportovce z řad studentů UK, jejichž sportovní výsledky jsou mimořádné a reprezentace UK byla ve všech ohledech bezchybná, a to v období leden 2015 - březen 2016.

Uchazeči o stipendium by měli uvést:
- jméno a příjmení, obor na FSV UK, sportovní disciplínu, přehled nejvýznamnějších ocenění, medailí, umístění

Informace zasílejte nejpozději do 10. 4. 2016 na adresu: dana.svobodova@fsv.cuni.cz

 
  
 Rektorský den: inline/cyklojízda  
 

Inline/cyklojízda FSV UK

V rámci rektorského dne se ve středu 4. 5. 2016 uskuteční sedmý ročník cyklojízdy a inlinejízdy s vedením fakulty. Zveme všechny studenty a zaměstnance FSV UK i dalších součástí UK.

Účastníci se sejdou v 10:00 na Palackého náměstí před sochou (cyklisté), v 10:15 u dětského hřiště v Podolí (zast. tramvaje 3 a 17 „Podolská vodárna“, (bruslaři)).

Cyklisté, a od Podolí též in-line bruslaři, vyjedou společně po cyklostezce A2 (Vltava pravobřežní) směrem na jih z Prahy po trase Nové město-Podolí-Braník-Modřany-Komořany-Zbraslav. V průběhu akce budou zastávky (plánovaná místa: dětské hřiště Braník, břeh řeky Vltavy u stanice vlaku Modřany, případně restaurace u Modřanského biografu a Zbraslav u stánků na cyklostezce).

Registrace předem je nutná, max. počet účastníků: 100. registrační formulář


Další sporty

Výběr dalších sportů je velmi pestrý.  Na své si přijdou zájemci o atletiku, aerobik, basketbal, florbal, fotbal, volejbal, plavání, tenis, ale i o orientační běh, kanoistiku, rafting, lezení na umělé stěně atd. Více informací na stránce rektorského dne.

 
  
 Foto a videogalerie 
 

Galavečer FSV 2016

fotogalerie, video

 
  
 Externí nabídky 
 

Úvodní informační přednáška ke zkoušce IELTS

Dne 5. dubna 2016 se na Právnické fakultě UK bude konat úvodní informační přednáška pro zájemce o zkoušku IELTS. Na této fakultě se výuky pro složení zkoušky mohou účastnit všichni studenti UK.

propagační leták


Projekce a debata k filmu Korupční pozdravy z Ruska

Prague Civil Society Centre a Filozofická fakulta UK vás srdečně zvou na film a debatu v rámci PRAGUE TALKS - Korupční pozdravy z Ruska. Projekce a debata se uskuteční ve čtvrtek 31. března 2016 od 18:00 v Galerii Lucerna, Vodičkova 36 v Praze. Po projekci filmu z roku 2015 Korupční pozdravy z Ruska bude následovat debata s protagonistkou filmu, ukrajinskou investigativní novinářkou Nataliou Sedletskou.

událost na Facebooku

pozvánka


Debata: Idea univerzity

Filozofická fakulta UK a Filozofický ústav AV ČR si vás dovoluje pozvat na diskusi o ideji univerzity a nových knihách, které k tomuto tématu v nedávné době vyšly.

Diskutovat se bude o následujících titulech:

- K. Šima ‒ P. Pabian, Ztracený Humboldtův ráj (2013)

- J. H. Newman, Idea univerzity (2014)

- J. Jirsa (ed.), Idea university (2015)

- J. Chotaš – A. Prázný – T. Hejduk a kol., Moderní univerzita (2015)

- J. Hvorecký, Testament vedca (2015)

Kdy: pondělí 4. dubna 2016 od 16:00 hodin

Kde: Akademické konferenční centrum, Husova 4a, Praha 1


Pozvánka na diskuzi u příležitosti zahájení bruselské kanceláře

U příležitosti zahájení činnosti bruselské kanceláře Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM, jste zváni na veřejnou panelovou diskuzi s názvem: Aktivní a srozumitelná evropská politika ČR – vzájemné vnímání ČR a EU“.

Kdy: 31. března 2016 od 15:00 do 17:00

Kde: Knihovna Václava Havla (Ostrovní 13, Praha 1)

registrace na diskuzi

pozvánka


Soutěž Hvězda 3D reklamy s kategorií pro studenty

Letos se koná již 16. ročník prestižní soutěže nejlepších reklamních a dárkových předmětů Hvězda 3D reklamy. Do soutěže se posílají návrhy ve formě nákresů, projektů či maket nebo funkčních vzorů. Návrhy mohou být doplněny skicami, prostorovými pohledy a případnou počítačovou vizualizací.

Uzávěrka soutěže H3DR je 4. dubna 2016 v 15 hodin.

přihláška do soutěže

více informací


Recruitment of Teaching Assistants 2016-2017

The School of Business of HKBU hledá do svého "A-teamu" nové posily na pozici Teaching Assistant v rámci English Enhancement Programme. Práce je vhodná pro studenty, kteří absolvují studium v květnu roku 2016.

V případě zájmu pište na e-mail: heidywan@hkbu.edu.hk

více informací


Práce v nadačním fondu Nové Česko

Nadační fond Nové Česko nabízí studentům možnost zajímavé práce v rámci protidrogové prevence - v protidrogovém vlaku Revolution Train.

Požadavky

schopnost mluvit plynule německy, spolehlivost a flexibilita, praxe s dětmi a mládeží výhodou, týmový hráče se smyslem pro humor, ochota cestovat - průvodcování se odehrává ve vlaku v zastávce na nádražích příhraničních měst (Železná Ruda, Domažlice, Tachov, Aš, Cheb, Chomutov, Most, Ústí... ) 

více informací


Stáž pro studenty - zahraniční rozvojová spolupráce

České fórum pro rozvojovou spolupráci nabízí studentům zabývajícím se problematikou zahraniční rozvojové spolupráce možnost stáže. Zájemci o stáž se mohou hlásit do 4. dubna 2016.

více informací ke stáži


IMPACT (International Media, Political Action & Communication Technologies)

Pořádající instituce: Université Paris-Est Créteil

Termín konání: 4. - 22. července 2016

Místo konání: Paříž, Francie

Uzávěrka přihlášek: není, levnější sazba platí jen do 30. března 2016

více informací


Letní škola energetiky 2016

Pořádající instituce: Slovenské elektrárny ve spolupráci s GLOBSEC Academy

Termín konání: 26. června - 2. července 2016

Místo konání: Slovensko

Uzávěrka přihlášek: 18. května 2016

více informací


UAM Summer School of Economics and Business 2016

Pořádající instituce: Universidad Autónoma de Madrid’s Faculty of Economics and Business Studies

Termín konání: 6. června - 15. července 2016

Místo konání: Madrid, Španělsko

První kolo uzávěrky přihlášek: 6. dubna 2016

více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.