Přednášky/semináře/diskuse 
 

Přednáška: Enlargement of the European Union - Lessons of the Past and Prospects for the Future

Dne 29. dubna 2014 od 10:30 se v Jinonicích v místnosti 3015 uskuteční přednáška pana Grahama Avery, s názvem „Enlargement of the European Union - Lessons of the Past and Prospects for the Future“.

Po přednášce bude následovat diskuse mimo jiné na téma "How far can the EU expand?"


Debata o česko-německé přeshraniční spolupráci

Katedra německých a rakouských studií IMS FSV UK zve na kulatý stůl na téma "Aussichten der deutsch-tschechischen grenzüberschreitenden Zusammenarbeit".

Debata se uskuteční 5. května 2014 v areálu UK v Jinonicích.

pozvánka


Debata: Student v roli žáka či kolegy?

Studentský spolek studentů Pedagogické fakulty UK Agora zve na debatu "Student v roli žáka či kolegy?", která se uskuteční v pondělí 28. dubna 2014 v Aule Pedagogické fakulty UK; M.D. Rettigové 4. Debaty se zúčastní také Petr Janský z Institutu ekonomických studií FSV UK.

 
  
 Publikace 
 

O komparativní politologii a současné české
politiceO komparativní politologii a současné české politice

Kubát, Michal - Lebeda, Tomáš a kol.   

Karolinum, 2014              

 

Kniha vychází u příležitosti životního jubilea profesora Nováka.

 

 

více informací

 
  
 Studenti Univerzity Karlovy spustili projekt na podporu dárcovství kostní dřeně 
 

Minulý týden oficiálně odstartovali studenti a zástupci Českého registru dárců krvetvorných buněk z pražského IKEMu kampaň na podporu dárcovství kostní dřeně “NA DŘEŇ“. Cílem kampaně je zvýšit povědomí o dárcovství kostní dřeně a získat nové dobrovolné dárce do databáze, a to především z řad studentů a mladých lidí.

https://www.facebook.com/projektnadren

 
  
 Studentský Majáles 
 

Přípravy druhého ročníku Studentského Majálesu se blíží ke konci a 1. května 2014 vypuknou v areálu Univerzity Karlovy v Celetné velkolepé oslavy toho studentského svátku.

Cílem akce je jednak prezentovat autentickou studentskou kulturu, ale také vytvořit prostor pro recesi, nadsázku, kritiku či reflexi. Studenti vždy byli hybnou silou společnosti, proto by se měli i nadále vyjadřovat k tématům, která je trápí. Jedná se o multižánrový studentský festival, na kterém vystupují studentské kapely, divadla, promítají se dokumentární filmy začínajících umělců, prezentují se studentské spolky a jejich činnost, a v neposlední řadě se studující seznamují s fungováním akademické obce.

Vše zahájí alegorický průvod, který vyjde 1. května v 11:00 z Kampy a historickým centrem se přesune až k budově Karolina, kde od 13:00 začne hudební, divadelní a další program.

www.majalesstudentu.cz

Iforum: Studenti pro studenty aneb Studentský Majáles

 
  
 Rektorský den: inline/cyklojízda  
 

V rámci rektorského dne se ve středu 14. května 2014 uskuteční pátý ročník cyklojízdy a inlinejízdy s vedením fakulty.

Účastníci se sejdou v 10,00 na Palackého náměstí před sochou (cyklisté), v 10,15 u dětského hřiště v Podolí (zast. tramvaje 3 a 17 „Podolská vodárna“, (bruslaři)).

Cyklisté, a od Podolí též in-line bruslaři, vyjedou společně po cyklostezce A2 (Vltava pravobřežní) směrem na jih z Prahy po trase Nové město-Podolí-Braník-Modřany-Komořany-Zbraslav. V průběhu akce budou zastávky (plánovaná místa: dětské hřiště Braník, břeh řeky Vltavy u stanice vlaku Modřany, případně restaurace u Modřanského biografu a Zbraslav u stánků na cyklostezce).

Registrace předem je nutná, max. počet účastníků: 100. registrační formulář

Rektorský den Univerzity Karlovy

 
  
 Externí nabídky 
 

Letní škola rozvojové spolupráce

Týdenní letní škola, která se již 17 rokem koná v Olomouci. Cílem letní školy je přiblížit účastníkům téma rozvojové spolupráce a humanitární pomoci (české i mezinárodní) prostřednictvím různých aktérů - neziskových organizací, státní správy, soukromých firem, mezinárodních organizací či Armády ČR. Program tvoří praktické workshopy a přednášky hostů – předních odborníků působících v této oblasti. Neziskové organizace pak ve čtvrtečním programu nabídnou účastníkům konkrétní zapojení v jejich činnosti.

Přírodovědecká fakulta v Olomouci – 31. srpna – 5. září 2014

webové stránky letní školy

Facebook stránka letní školy


Online pracovní stáž pro studenty jazykových oborů a marketingu

Tým redakce serveru Návštěvníci.eu hledá posily.

Více informací: Online pracovní stáž pro studenty jazykových oborů a marketingu

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.