Přednášky/semináře/konference 
 

Výzkumné semináře moderních a soudobých dějin v LS 2015

Institut mezinárodních studií FSV UK připravil spolu s Masarykovým ústavem a Archivem AV ČR, v.v.i. na letní semestr 2015 výzkumné semináře, věnované otázkám moderních a soudobých dějin.

Přednáška Jana Lomíčka (FSV UK, Praha) s názvem Problémy socialistické ekonomické spolupráce: Československo a integrační stavby v rámci RVHP v 70. a 80. letech 20. století se uskuteční v pondělí 27. dubna 2015 od 16 hod. v zasedací místnosti ÚČL (Na Florenci 3, vchod C, 3. patro).

úplný program seminářů


Diskuse: H.E. Andrew H. Schapiro: The Future of US-Czech Relations

Politologický klub FSV UK zve na diskuzi s americkým velvyslancem.

Kdy: 27. dubna 2015 od 17.00

Kde:  Areál UK Jinonice, J1034
více informací


Workshop - Visegrad Four Security: The prospects for common interests and policies

Středisko bezpečnostní politiky CESES FSV UK zve na workshop Visegrad Four Security: The prospects for common interests and policies

Kdy: 28. dubna 2015, 9:00 - 14:00

Kde: Karolinum, Ovocný trh, Praha 1

více informací


Diskuse s Lubomírem Zaorálkem: Koncepce zahraniční politiky v ČR

Institut mezinárodních studií FSV UK zve na mimořádnou diskusi s ministrem zahraničních věcí České republiky Lubomírem Zaorálkem na téma: „KONCEPCE ZAHRANIČNÍ POLITIKY ČR“.

Diskuse proběhne ve čtvrtek 7. května 2015 od 11:00 v místnosti J1034 (jinonická aula), U Kříže 8, Praha 5.

plakát


Semináře na podporu rozvoje kariéry

Informační, poradenské a sociální centrum Univerzity Karlovy zve na semináře na podporu rozvoje kariéry:

11. června 2015 1300 – 1600 Osobní marketing I. – Od sebereflexe k nabídce vlastních schopností

18. června 2015 1300 – 1600 Osobní marketing II. - Jak se „prodat“ na trhu práce

více informací, registrace


Možnosti studia v USA a Kanadě

Informační, poradenské a sociální centrum Univerzity Karlovy zve na seminář Možnosti studia v USA a Kanadě:

více informací, registrace


Setkání s Marikou Rakviashvili, náměstkyní ministra pro evropské záležitosti Gruzie

Institut mezinárodních studií FSV UK a Europeum srdečně zvou na setkání s setkání s náměstkyní ministra pro evropské záležitosti Gruzie paní Marikou Rakviashvili. 

Téma: Georgia. Progress and Challenges of European Path.
Čas a místo: 29. dubna 2015 v 17.00, Hollar místnost 112. 
Jazyk: angličtina


TEDxCharlesUniversity 2015: Nekonečný příběh

Nový ročník konference TEDxCharlesUniversity se uskuteční 25. června 2015 od 14:00 v budově FSV UK Opletalova.

web - TEDxCharlesUniversity

 
  
 Nový konverzační kurz angličtiny - English in the News 
 

Nový konverzační kurz angličtiny - English in the News

Kabinet jazykové přípravy FSV UK otevírá nový konverzační kurz angličtiny pro zaměstnance English in the News se zaměřením na porozumění mluvenému i psanému jazyku a témata aktuálních zpráv zahraničních i českých médií.

Pestrá komunikativní výuka + vlastní výběr témat + rozšiřování slovní zásoby = aktivní používání pokročilejší angličtiny.

1x týdně 90 minut od začátku října do konce května v budově FSV Opletalova, úroveň UPPER-INTERMEDIATE/ FCE (B2/C1), letos mimořádně plně hrazeno Kabinetem jazykové přípravy FSV.

Prosíme zájemce o rychlé sdělení časové preference: úterý 7.20 – 8.50, nebo úterý 11 – 12.30 na adresu alena.proskova@fsv.cuni.cz.

 
  
 Foto a videogalerie 
 

Creative Camp – unikátní marketingový projekt vznikl na Fakultě sociálních věd UK

Spojení reálných zadání od skutečných značek, kreativních workshopů, přednášek a především talentovaných studentů oboru Marketingová komunikace a PR na Univerzitě Karlově. První ročník projektu absolventů pro současné studenty proběhl 17. – 19. dubna 2015 a zdá se, že rozhodně nebyl poslední.

S cílem motivovat nové studenty oboru, objevit skryté talenty a přinést praktickou zkušenost z kreativní činnosti v marketingové praxi odstartovali absolventi oboru Honza Mikulka (Stream.cz), Jiří Štefek (Triad Advertising) a Ondřej Kolek (Markething.cz, Aqua Digital) projekt Creative Camp. Partnery prvního ročníku, kteří poskytli reálná zadání kampaní, byli značky Bombay Sapphire, Primeros a neziskové organizace Chcipomoci.info a Nadání a dovednosti. Záštitu nad celým projektem poté poskytla Fakulta sociálních věd.

Podívejte se na oficiální aftermovie z akce

fotogalerie z projektu


 

FESTIVAL ABSOLVENTŮ - Setkání Alumni FSV UK na Hollaru

V rámci akce "Den CŽV & Festival absolventů", kterou organizovala Univerzita Karlova, se v budově Hollar na Smetanově nábřeží uskutečnilo setkání všech ALUMNI Fakulty sociálních věd.
Setkání bylo jednou z prvních příležitostí k oslavě letošního výročí 25 let FSV UK.

fotogalerie

 
  
 Studentský Majáles 
 

Studentský majáles je nekomerční festival autentické studentské kultury, který organizují a vytvářejí výhradně studenti a studentky pražských vysokých škol.

V pátek 1. května 2015 proběhne již třetí ročník této přehlídky studentské tvorby a aktivity. Celodenní program zahájí alegorický průvod Prahou. Veškerý program je přístupný zdarma.

Tisková zpráva

www.majalesstudentu.cz

 
  
 Rektorský den: inline/cyklojízda  
 

V rámci rektorského dne se ve středu 13. 5. 2015 uskuteční šestý ročník cyklojízdy a inlinejízdy s vedením fakulty.

Účastníci se sejdou v 10:00 na Palackého náměstí před sochou (cyklisté), v 10:15 u dětského hřiště v Podolí (zast. tramvaje 3 a 17 „Podolská vodárna“, (bruslaři)).

Cyklisté, a od Podolí též in-line bruslaři, vyjedou společně po cyklostezce A2 (Vltava pravobřežní) směrem na jih z Prahy po trase Nové město-Podolí-Braník-Modřany-Komořany-Zbraslav. V průběhu akce budou zastávky (plánovaná místa: dětské hřiště Braník, břeh řeky Vltavy u stanice vlaku Modřany, případně restaurace u Modřanského biografu a Zbraslav u stánků na cyklostezce).

Registrace předem je nutná, max. počet účastníků: 100. registrační formulář

Kromě výše uvedené hlavní trasy je možné si vybrat ze dvou dalších tras, na konci dne se všechny tři skupiny sejdou na afterparty v Hollaru. Zároveň akce bude probíhat ve spolupráci s organizací Auto*Mat. Více informací k rozšíření akce a novým trasám: událost na Facebooku.

 
  
 Externí nabídky 
 

Nabídka pracovní pozice na Ministerstvu vnitra ČR

Ministerstvo vnitra ČR, Sekce pro řízení ekonomiky, strategií a evropských fondů, hledá do Samostatného oddělení strategií a koncepcí uchazeče na pracovní pozici referent (vrchní ministerský rada).

více informací


Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem hledá celkem tři zájemce o jednoleté zahraniční mobility Evropské dobrovolné služby v Německu od 1. září 2015

Pobyty jsou hrazeny z grantových prostředků a jsou tak pro účastníky zdarma. Nabídka je vhodná pro mladé lidi do 30 let s bydlištěm (nebo legálním pobytem) na území Česka.

více informací


Nabídka stáží pro studenty - think-tank Evropské hodnoty

Think-tank Evropské hodnoty hledá nové stážisty a stážistky do komunikačního, analytického, provozního a projektového týmu a také do realizačního týmu Iniciativy pro evropské hodnoty a finančně-právního oddělení.

více informací


German Language Summer Course 2015, University of Würzburg

více informací


OZS informuje o nabídce stipendií do Japonska

Oddělení zahraničních styků FSV UK informuje studenty o možnosti získání stipendia v letních kurzech cizích jazyků v rámci existujících mezivládních dohod:

*Postgraduální stipendia v délce 18-24 měsíců

*Stipendia k absolvování vysokoškolského studia v Japonsku

více informací


OZS informuje o nabídce stipendií Schwarzman Scholars

více informací


Stipendijní program mexické vlády

Excellence Scholarships Program for Foreign Students 2015 - více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.