Přednášky/semináře/diskuse 
 

Přednáška: Federalism and Marijuana Legalization in the US

Institut politologických studií FSV UK vás srdečně zve na veřejnou přednášku prof. Johna Gilmoura „Federalism and Marijuana Legalization in the US“, která se uskuteční ve středu 12. března 2014 v 15:30 v Jinonicích v místnosti J1031. Přednáška bude probíhat v anglickém jazyce.

Více informací naleznete v pozvánce.

 
  
 Konference 
 

4. ročník Geopolitické konference (IPS FSV UK)

Institut politologických studií a Tchajpejská hospodářská a kulturní kancelář v Praze vás zvou na 4. ročník Geopolitické konference, kterou pořádají ve spolupráci s Anglo-American College, makedonskou a indickou amabasádou. Tématem letos bude Strategic and Geopolitical Issues in the Contemporary World:  Trends in Regional Conflicts and Cooperation. Konference, která proběhne 14. listopadu 2014 v Praze, je výsledkem projektu Prvouk č. 17 – Vědy o společnosti, politice a médiích ve výzvách doby.

více informací a program

 
  
 Publikace 
 

Perestrojka, pobaltské republiky a Československo 1988-1991

 

Švec, Luboš

 

Praha, Dokořán, 2013

391 s. ISBN 987-80-7363-564-0.

 

 

 více informací

 
  
 Zahraniční styky 
 

Studijní pobyty (mezifakultní dohody)

OZS informuje o možnostech semestrálních pobytů v zahraničí na univerzitách v USA (Le Moyne College), Koreji (Sogang University) a Hong Kongu (City University a Baptist University). Termín podání přihlášek je středa, 5. března 2014. Více informací najdete na webových stránkách OZS: http://intranet.fsv.cuni.cz/FSVINT-1335.html


Studijní pobyty v Číně pro studenty IES

OZS informuje o možnostech semestrálních pobytů v zahraničí na Peking University HSBC Business School v Šen-čen. Do výběru se mohou hlásit pouze studenti magisterských programů IES. Termín podání přihlášek je středa, 12. března 2014. Více informací najdete na webových stránkách OZS: http://intranet.fsv.cuni.cz/FSVINT-1335.html#3


Studijní pobyty v Rusku (mezifakultní dohody)

OZS informuje o možnostech semestrálních pobytů v zahraničí na univerzitách v Rusku (The New Economic School a National Research University Higher School of Economics). Termín podání přihlášek je středa, 19. března 2014. Více informací najdete na webových stránkách OZS: http://intranet.fsv.cuni.cz/FSVINT-1335.html#3


Fond mobility UK

OZS informuje  o možnost získání prostředků z Fondu mobility UK pro akademický rok 2014/2015. Více informací najdete na webových stránkách OZS: http://intranet.fsv.cuni.cz/FSVINT-1334.html

 
  
 Soutěže a ocenění 
 

New Economic Talent 2014

CERGE-EI společně s Nadací CERGE-EI vyhlašuje první ročník soutěže „New Economic Talent 2014“ s cílem podpořit zájem o ekonomický výzkum. Soutěž je mezinárodní, probíhá v anglickém jazyce a má velmi široké publikum (studenti bakalářského a magisterského studia různých oborů, nejen ekonomie). Nejdůležitější součástí výhry je příležitost získat zpětnou vazbu na přihlášenou práci a navázat kontakty, které mohou být rozhodující pro další výzkum.

více informací 

 
  
 Galavečer FSV UK 
 

Srdečně Vás zveme na druhý ročník Galavečeru FSV, který se uskuteční v pátek 28. března 2014 v Občanské plovárně. Letošní Galavečer FSV se ponese v duchu Burlesque.

KDY: pátek 28. 3. 2014

KDE: Občanská plovárna (U Plovárny 8, Praha 1, zastávka Čechův most)

CENA vstupenek: 200 Kč v předprodeji, 250 Kč na místě

oficiální facebooková stránka 

facebook event

 
  
 Externí nabídky 
 

Akce Ústavu mezinárodních vztahů - téma korupce a zkušeností z Jižní Koreje

Kde: Ústav mezinárodních vztahů, Nerudova 3, Praha 1

Kdy: 6. března 2014, 15:00 

bližší informace o akci a registrace

facebook event


Institut energetické ekonomie zve na přednášku

Institut energetické ekonomie si Vás dovoluje pozvat na první přednášku tohoto semestru pod názvem “Jak funguje virtuální elektrárna?” Chcete se dozvědět, co tento koncept přináší? Jaké jsou dosavadní výsledky?
Nejen na tyto ale i na mnoho dalších otázek ohledně unikátního projektu virtuální elektrárny Vám odpoví generální ředitel Amper Market a.s. pan Jan Palaščák.

Přednáška se uskuteční 4. března 2014 od 19:30 na VŠE, v místnosti RB 211.

více informací


 

Účast na výběrovém semestrálním projektu Akademie EU

Projekt Střediska mezinárodních studií Jana Masaryka „Akademie EU“ nabízí studentům možnost prohloubit znalost problematiky evropské integrace prostřednictvím odborných přednášek expertů z praxe a odborných exkurzí do institucí Evropské unie a na Ministerstvo zahraničních věcí ČR. Zahrnuje šest seminářů na půdě VŠE, šest seminářů v institucích EU rámci čtyřdenní odborné exkurze do Bruselu a jeden seminář v rámci odborné návštěvy Ministerstva zahraničních věcí ČR.?

Bližší informace o projektu jsou uvedeny v letáku. Kurz bude probíhat v letním semestru 2013/2014, termín pro podávání přihlášek je 15. 3. 2014 včetně.


PRAHA SNŮ film a debata

Asistence o.p.s. zve na akci Praha snů, která se uskuteční 6. března 2014 v 17.30 - 20.00 v kině OKO v Holešovicích.
Film Praha snů (TRAJLER) představí zkušenosti 12 žen, které v dobře známých kulisách veřejné dopravy v Praze využívají rekvizity v podobě vozíků, kočárků a holí...
Po projekci následuje debata s primátorem Tomášem Hudečkem (TOP09), ministryní Michaelou Marksovou-Tominovou (ČSSD), starostkou Janou Černochovou (ODS), zastupitelem Ondřejem Mirovským (SZ) a politikem Janem Čižinským (KDU-ČSL). Debatu moderuje Alice Němcová Tejkalová.
facebook event 

www.asistence.org


 

Stáže pro studenty a absolventy v ShopAlike.cz v Berlíně

Společnost ShopAlike.cz aktuálně nabízí stáže pro studenty a čerstvé absolventy v oboru online marketing v Berlíně. Jedná se o nákupní platformu ShopAlike.cz působící pod značkami ShopAlike a LadenZeile v 15 zemích Evropy a v Indii. ShopAlike.cz je součástí společnosti Visual Meta GmbH, dceřinné společnosti vydavatelství Axel Springer.

Každých 3-6 měsíců firma nabízí českým absolventům a studentům 4. a 5. ročníků z oboru marketing, média, management a IT možnost absolvovat placenou stáž přímo v centru Berlína. 

Studenty a absolventy FSV by mohla v současnosti zajímat nově otevřená pozice stážisty online marketingu. Nabídky stáží a dalších pracovních pozic aktualizuje společnost jednou za 3-6 měsíců v sekci Volná místa.


Think-tank Evropské hodnoty hledá korektora

Nevládní nezisková organizace a think-tank Evropské hodnoty hledá schopného jazykového korektora/korektorku, který by pomáhal s kontrolou gramatické i stylistické správnosti výstupů, jež se většinou týkají aktuálního dění z české či evropské politické scény (viz www.evropske-hodnoty.blog.ihned.cz).

Jedná se o specificky zaměřenou tříměsíční stáž. Více informací naleznete v letáku nebo na internetových stránkách think-tanku.


CV. Poutavě a jasně

Absolventka IMS Petra Chaloupková (DHL Supply Chain) ve spolupráci se studentskou samosprávou SIMS uspořádala dne 24. 2. 2014 seminář pro studenty, na němž získali základní rady pro psaní CV, orientaci na trhu práce a kontaktem s personalisty. Seminář se osvědčil a plánují se další. Další poznatky a nápady Petry Chaloupkové týkající se personalistiky naleznete na www.petraonwire.com.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.