Přednášky/semináře/diskuse 
 

Výzkumné semináře moderních a soudobých dějin v LS 2015

Institut mezinárodních studií FSV UK připravil spolu s Masarykovým ústavem a Archivem AV ČR, v.v.i. na letní semestr 2015 výzkumné semináře, věnované otázkám moderních a soudobých dějin.

V pondělí 2. března 2015 od 16 hod. v zasedací místnosti ÚČL (Na Florenci 3, vchod C, 3. patro) vystoupí David Emler (FSV UK, Praha) na téma "Střední Evropa jako objekt diskursu francouzských diplomatů, učenců a literátů ve 20. století". Všichni zájemci jsou srdečně zváni.

pozvánka

úplný program seminářů


 

Islámský stát a nové výzvy západní politiky

Ve středu 4. března 2015 v 18:30 pořádá Politologický klub FSV UK debatu na téma: Islámský stát a nové výzvy západní politiky. Věnovat se bude současné situaci na Blízkém východě, zhodnocení aktuálního působení Islámského státu, problematice islámu v Evropě a bojovníkům IS, kteří se rekrutují z řad evropských občanů.

Pozvání přijali:  Prof. PhDr. Pavel Barša, M.A., Ph.D. z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, Ústav mezinárodních vztahů, Mgr. Tomáš Linder z týdeníku Respekt a PhDr. Mgr. Jan Kužvart z organizace AMO. 

více informací


 

Semináře Informačního, poradenského a sociálního centra Univerzity Karlovy 

Informační, poradenské a sociální centrum Univerzity Karlovy zve na semináře na podporu rozvoje kariéry. - registrujte se včas, kapacita je omezena.

*12. března 2015, 1400 - 1600 Hledám práci. Zn. efektivně

více informací

*26. března 2015 1400 - 1600 Jak zaujmout dobře napsaným životopisem

více informací

 
  
 Publikace 
 

Städtepartnerschaften als Instrument der deutsch-französischen Aussöhnung, 1950–2000

Filipová, Lucie   

 

 


Vandenhoeck & Ruprecht, 2015

ISBN: 978-3-525-10139-1

více informací

 
  
 Galavečer FSV 2015 
 

Přípravy Galavečera FSV jsou v plném proudu a organizátoři si pro vás připravili speciální akci k zahájení předprodeje! V úterý 3. března 2015 budete mít možnost koupit si lístky o 30 korun levněji. K dostání budou u prodejců v budovách FSV. Za klasickou předprodejovou cenu 200 Kč si pak další dny budete moci lístky kupovat na vrátnicích na Hollaru a v Opletalově ulici či v šatně v Jinonicích a v určené časy u prodejců.

více informací

 
  
 Externí nabídky 
 

Přednáška: trh s ropou a jejími deriváty

Jakou hodnotu má ropa? Kdo určuje její cenu a jak? Jak vysvětlit momentální propad ceny ropy? O černém zlatu, které hýbe světem, promluví pro Institut energetické ekonomie Vladimír Langhamer, absolvent Mezinárodního obchodu a CEMS na VŠE a v současnosti Managing Director v oblasti mezinárodního obchodování s ropou a ropnými produkty v centrále největší středoevropské oil & gas společnosti OMV. Přednáška se uskuteční v úterý 3. března 2015 od 18:00 učebně RB 209 Vysoké školy ekonomické v Praze.

více informací


Placené stáže pro studenta/studentku žurnalistiky – Peníze.cz, Finmag

Společnost Partners media, provozovatel portálu o osobních financích Peníze.cz a názorového magazínu o světě financí v širších souvislostech Finmag, nabízí možnost: Placené stáže pro studenta/studentku žurnalistiky.

více informací


Marketing communication trainee - Natek

Společnost Natek vypisuje výběrové řízení na trainee pozici v oblasti marketingu. Jedná se o práci určenou pro studenty převážně nižších ročníků, kteří mají zájem se vzdělat v oboru a zároveň disponují dobrou angličtinou.

více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.