Přednášky/semináře/konference 
 

Konference: The Prague Agenda 2014

Institut politologických studií FSV UK, Ministerstvo zahraničních věcí ČR, Ústav mezinárodních vztahů a Metropolitní univerzita Praha pořádají každoročně konferenci s názvem „The Prague Agenda“. Tento rok akce proběhne 4.-5. prosince 2014 v Černínském paláci (Loretánské náměstí 5, Praha 1).

The aim of this conference has been to gather experts, scholars and policy-makers to report on the developments in nuclear disarmament, arms control, proliferation and security, and to discuss future challenges and opportunities.

The registration is possible via the e-mail address registrace@iir.cz by Friday 28th November at the latest. Please indicate which day you want to attend. Should you wish to make an interview with the conference speakers and participants, please contact Mr. Michal Smetana by this e-mail address: michal.smetana@fsv.cuni.cz.


Konference: Církevní komunikace: nové trendy ve vývoji religionistiky

Ve středu 3. prosince 2014 proběhne v budově Hollar (místnost 212) od 13:00 do cca 19:00 hodin druhý ročník konference Církevní komunikace: nové trendy ve vývoji religionistiky. Letos pozvání přijal Mons. Holub, zástupci Církve Ježíše Krista posledních svatých dnů a zástupci buddhistů. Kromě toho vystoupí odborníci z oblasti religionistiky s mnoha zajímavými příspěvky.

Konference je otevřena pro všechny zájemce z řad zaměstnanců i studentů. 

Pozvánka


Semináře Informačního, poradenského a sociálního centra UK:

Možnosti studia v USA a Kanadě

2. 12. 201413.00 – cca 15.30, Zelená posluchárna RUK

Možnosti studia v Itálii, Španělsku a Portugalsku

9. 12. 201413.00 – cca 15.30, Zelená posluchárna RUK

Začínáme s Prezi

11. 12. 2014, od 15.00, Informační, poradenské a sociální centrum UK přízemí

více informací o seminářích a registrace


Slavnostní setkání s laureáty Templetonovy ceny

Univerzita Karlova a Templetonova nadace pořádají slavnostní setkání s laureáty Templetonovy ceny v pondělí dne 8. prosince 2014 od 17.00 hodin ve Velké aule historické budovy Karolina. Simultánní tlumočení do českého a anglického jazyka zajištěno.

Účast laskavě potvrďte na email: organiz@ruk.cuni.cz nebo tel.: 224491251.

více informací

 
  
 Hyde Park: Setkání vedení fakulty s posluchači  
 

Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze zve všechny studentky a studenty na šesté otevřené setkání s děkanem a proděkany.

Setkání se uskuteční v úterý 2. prosince 2014 od 14:00 v místnosti č. 212 v Hollaru.

plakát

 
  
 Externí nabídky 
 

Praktické stáže v USA

Chcete absolvovat praktickou stáž (internship) ve Spojených státech nebo v Německu, a posílit tak svou budoucí profesionální kariéru? Americká organizace Cultural Vistas, která se organizací praktických stáží zabývá, plánuje informační seminář na půdě FSV ve čtvrtek, 4. prosince 2014 od 16 hodin v místnosti Hollar 215, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1. Během semináře vám vysvětlí vše, co potřebujete vědět k úspěšnému absolvování stáže:  jak najít stáž, jaké potřebujete vízum, a nabídku stáží pro studenty ve všech oblastech studia.

Cultural Vistas je nezisková organizace, více informací o jejich programech a službách se dozvíte na webové stránce www.culturalvistas.eu.

K účasti na semináři je nutná registrace na e-mail: svoz@fsv.cuni.cz.


Firma Corinth hledá do svého týmu PR asistenta/asistentku

Firma Corinth, český start-up zabývající se vývojem vzdělávacích 3D pomůcek Corinth Classroom, hledá do svého týmu posilu na částečný úvazek na pozici: PR asistent(ka)

Svá CV, motivační dopisy nebo dotazy týkající se vypsané pozice prosím zasílejte na e-mail: anna.brezinova@ecorinth.net do 20. 12. 2014.


Diskuze: Občanský protest – Kauza Činoherák Ústí

KDY: neděle 30. listopadu 2014, 16:00

KDE: Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7

Ústecké Činoherní studio patřilo 40 let k nejdůležitějším kulturním institucím v Ústí nad Labem, jeho tradice však byla přerušena nekompetentními rozhodnutími bývalých představitelů města... / Diskuze je součástí doprovodného programu k výstavě MODY DEMOKRACIE.

Hosté: Filip Nuckolls (Činoherák Ústí), Ondřej Císař (Sociologický ústav AV ČR)

Moderuje: Jaroslav Anděl (DOX)

Vstup ZDARMA, rezervace: stern@dox.cz.

více informací

událost na facebooku


Konference Energetika očima expertů a vyhlášení výsledků soutěže Energy Economics Contest Vol. 4

Institut energetické ekonomie při Fakultě financí a účetnictví pořádá konferenci Energetika očima expertů a vyhlášení výsledků soutěže Energy Economics Contest Vol. 4, která čtvrtým rokem odmění nejlepší práce z oblasti energetické ekonomie.

Konference se uskuteční 2. prosince 2014 od 18 hodin a své názory na rok 2014 v energetice představí David Kučera, generální sekretář PXE, Jiří Mlynář, manažer Risk Transformation EY Česká republika, Luboš Pavlas, generální ředitel Elektrárny Chvaletice a Michal Šnobr, investor a externí energetický poradce J&T banky.

více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.