Přednášky/semináře/diskuse 
 

Seminář NEWTON MEDIA SEARCH

Knihovna FSV UK vás zve na seminář / NEWTON MEDIA SEARCH / Naučte se pracovat s mediálními daty.

Odborník z firmy Newton Media Petr Jantač vás v praktickém semináři naučí, jak efektivně využívat mediální archiv Newton Media Search. Archiv je dlouhodobě předplacený pro studenty a zaměstnance FSV.

KDY:  3. prosince 2013 / 15:30-16:30

KDE:  HOLLAR / učebna H108

Více informací: seminář: NEWTON MEDIA SEARCH

Vzhledem k omezené kapacitě učebny je třeba se na seminář přihlásit přihlašovacím formulářem  nebo na e-mailu soskova@fsv.cuni.cz, případně na facebooku.


Pozvánka na přednášku

Studentská samospráva IMS (SIMS) vás zve na první letošní přednášku: Pokud jste v posledních týdnech sledovali mezinárodní dění, nemohli jste si nevšimnout zvýšené pozornosti ohledně Iránského jaderného programu. Pokud máte chuť se dozvědět více o vztahu Spojených Států a Iránu, nebo o tom, jakým způsobem Izrael ovlivňuje politiku USA na Blízkém východě, přijďte 2. prosince 2013 v 17:00 do místnosti 1037 v Jinonicích.
Přednášejícími jsou Hannah Kaviani (Iránská novinářka Free Europe) a Břetislav Tureček (vedoucí Centra pro studium Blízkého Východu).
Přednáška a diskuze bude vedena v angličtině.


Semináře o studiu v zahraničí

*Možnosti studia v zemích Asie, Latinské Ameriky, v Austrálii a na Novém Zélandu   
4. 12. 2013, 9.00 – 12.00, Zelená posluchárna RUK 
*Možnosti studia v Itálii, Španělsku a Portugalsku 
10. 12. 2013, 9.30 – 12.00, Zelená posluchárna RUK 
*Možnosti studia v Německu, Rakousku a ve Švýcarsku 
10. 12. 2013, 13.00 – 15.30, Zelená posluchárna RUK  
Registrace: http://ipc.cuni.cz


Semináře na podporu rozvoje kariéry: 

Jak se prosadit v rozhovoru 
5. 12. 2013, 14.00 – 16.00, Zelená posluchárna RUK, více informací na             
Registrace: http://ipc.cuni.cz

 
  
 Pozvánka na slavnostní otevření Jean Monnet Centre of Excellence 
 

Katedra západoevropských studií IMS FSV UK Vás srdečně zve na slavnostní otevření Jean Monnet Centre of Excellence na Karlově univerzitě, projekt Bridge.

Projekt je veden katedrou západoevropských studií, profesorkou Lenkou Rovnou.

Slavnostní otevření proběhne 12. prosince 2013 ve Vlasteneckém sále Karolina, za účasti rektora prof. RNDr. Václava Hampla, DrSc. a francouzského velvyslance v ČR Jeho Excelence Jean-Pierra Asvazadouriana. Zahajující přednášku bude mít profesor Jacques Rupnik.

pozvánka: slavnostní otevření Jean Monnet Centre of Excellence

 
  
 Ocenění 
 

Zuzana Havránková získala Cenu ministra pro vynikající studenty a absolventy v roce 2013

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Dalibor Štys ocenil vynikající studenty bakalářského, magisterského nebo doktorského studijního programu za mimořádné výsledky ve studiu a ve vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí činnosti.

PhDr. Zuzana Havránková, doktorandka IES FSV UK, byla mezi oceněnými jedinou zástupkyní Univerzity Karlovy v Praze. Návrhy na udělení Ceny podávají rektoři jednotlivých vysokých škol. V kalendářním roce může být uděleno nejvýše pět cen.

Více informací najdete zde.

Článek v univerzitním časopise iForum: PhDr. Zuzana Havránková, nositelka Ceny ministra školství pro vynikající studenty a absolventy ve studijním programu v roce 2013.


Ceny prof. Vencovského ovládla Barbara Pertold-Gebická

1. místo v soutěži o Cenu prof. Vencovského pro mladé ekonomy do 35 let získala Mgr. Barbara Pertold-Gebická, M.A., Ph.D. (IES FSV UK) za svou práci na téma „Job Market Polarization and Employment Protection in Europe“.  Stala se historicky první ženou, která soutěž vyhrála.

Výsledky již čtvrtého ročníku soutěže byly vyhlášeny na konferenci „Evropská ekonomika a její perspektivy“, která se 22. listopadu 2013 uskutečnila na Vysoké škole finanční a správní pod záštitou guvernéra ČNB. Do soutěže bylo přihlášeno 13 prací, oceněno jich bylo pět

Na 5. místě se umístil další zástupce IES Tomáš Klinger.

Soutěž je pojata jako bienále, příští vyhlášení se bude konat v roce 2015. Více informací najdete zde.


doc. PhDr. Jan Halada, CSc. obdržel Cenu Vojtecha Zamarovského

Klub spisovateĺov literatúry faktu, Asociácia organizácií spisovateĺov Slovenska a Klub autorů literatury faktu z České republiky pořádaly ve dnech 21. a 22. listopadu 2013 v Bojnicích konferenci a setkání slovenských a českých autorů na téma společenská odpovědnost literatury faktu.

Při příležitosti konání konference se udílely slovenské národne ceny za literaturu faktu. Cenu Vojtecha Zamarovského obdržel doc. PhDr. Jan Halada, CSc. (IKSŽ FSV UK)

 
  
 Foto a videogalerie 
 

15. října 2013 se na půdě IES FSV UK uskutečnil seminář „Finanční regulace v EU. Pomáhá, nebo překáží?", který podpořilo Zastoupení Evropské komise v ČR v rámci Evropského roku občanů 2013. O vývoji bankovní regulace a dohledu na finanční sektor v EU diskutovali odborníci z ČR, zemí eurozóny, ale i z USA. Diskuzi moderovala prof. Kateřina Šmídková, profesorka IES FSV UK a ředitelka ekonomického výzkumu v ČNB. 

Videozáznam ze semináře:

Seminář "Finanční regulace v EU. Pomáhá, nebo překáží? 1. část

Seminář "Finanční regulace v EU. Pomáhá, nebo překáží? 2. část

 
  
 Externí nabídky 
 

Diplomky na stojáka - Prezentace z ekonomických oborů

Ve středu 4. prosince 2013 od 18:00 se v Era světě (Jungmannovo náměstí 767/6, Praha 1) koná další prezentační večer Diplomky na stojáka, v rámci kterého představí čtyři studenti ekonomických oborů své vědecké práce.

V rámci večera bude odborná porota (Tomáš Sedláček, Michal Mejstřík, Julie Hrstková a další) i publikum hlasovat o nejlepší prezentaci.

Více informací: www.diplomkynastojaka.cz 


5. česká Wikikonference

Wikimedia Česká republika vás zve do Velké geologické posluchárny Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze, Albertov 6, kde se 30. listopadu 2013 uskuteční 5. česká Wikikonference. Od 9:30 do 17:15 hodin vás čekají tři bloky přednášek i několik workshopů.  

Podrobný program a odkaz na registrační formulář najdete na stránce Wikikonference 2013.


Pozvánka na konferenci "Vladař dnes: mezi utopií a realpolitikou" při příležitosti 500 let Machiavelliho Vladaře

Konference se koná dne 3. prosince 2013 od 15,30 do 20,00 v Italském kulturním institutu v ulici Šporkova 14, 118 00 Praha 1 - Malá Strana.

Pozvánku zúčastnit se konference jako řečníci přijali: Milan ZNOJ, ředitel ústavu politologie Univerzity Karlovy Jan BÍBA, politolog, Univerzita Karlova Petr ROBEJŠEK, politolog, ekonom, komentátor, publicista (živě z Hamburku)Jan SOKOL, filosof, pedagog, publicista, chartista, bývalý ministr školství Cyril SVOBODA, politik, diplomat, bývalý ministr pro místní rozvoj, vnitra a zahraničí, zakladatel Diplomatické Akademie v Praze Roman JOCH, politik, publicista, politický komentátor, překladatel

K registraci je nutno poslat email na prateleitalie@gmail.com se specifikaci, zda máte zájem o vědecký blok, o populární blok nebo o obojí.

pozvánka


Bezpečnostní diplomová práce

Soutěže pro studenty vysokých škol: Bezpečnostní diplomová práce

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.