Přednášky/semináře/diskuse 
 

Bulharský kulturní institut v Praze a IMS FSV UK si Vás dovolují pozvat na sérii přednášek, prezentací a jiných setkání v rámci projektu BKI Bulharsko na českých univerzitách, které představují současné Bulharsko posluchačům českých univerzit. Přednášky jsou veřejné, přístupné i nestudentům.

2. dubna 2012: Bulharská populární hudba tehdy a dnes, 12.30 hodin, Jinonice, učebna číslo J2083

Přednáška šéfredaktora časopisu Rock & Pop Ivana Ivanova, zaměřená na dějiny bulharského rocku a popu od poloviny 60. let až po současnost, nabízí hlubší pohled do světa této hudby i ze sociálně-společenských hledisek. Kromě představení protagonistů napříč mnoha žánrů a ukázek z jejich desek budou mít posluchači možnost shlédnout i úryvky z koncertů a různých festivalů.


Institut ekonomických studií ve spolupráci s poslancem Evropského parlamentu Jiřím Havlem Vás srdečně zve na odborný seminář Regulace finančních trhů – jak dál?, v rámci kterého vystoupí prof. Ing. Jaroslav Vostatek, CSc. (Vysoká škola finanční a správní), PhDr. Petr Teplý, Ph.D. (IES FSV UK) a Ing. Dušan Hradil (Ministerstvo financí).

Seminář se koná ve středu 4. dubna 2012 v 17:00 – 18:30 v místnosti 109, Opletalova 26. Po semináři bude následovat neformální diskuse s přednášejícími u malého občerstvení.


Středisko bezpečenostní politiky CESES FSV UK pořádá aktuální tematickou diskuzi na téma Nová americká obranná strategie 2012: Zachová si americká armáda čelní postavení ve světě?.

Termín: 4. dubna 2012 od 16.30 hodin

Místo: Americké centrum , Praha 1.


FSV UK zve společně s Úřadem vlády na panelovou debatu Dluhová krize a její řešení, která proběhne v pondělí 2. dubna 2012 od 17:00 na IES (Opletalova 26) v místnosti č. 314.


Bengt Kriström, profesor ekonomie bude mít přednášku na téma THE NEW ECONOMICS OF EVALUATING PROJECT: A REVIEW OF SOME OLD, SOME NEW AND SOME WILD IDEAS ABOUT COST-BENEFIT ANALYSIS, 3. dubna 2012 od 15:30 v místnosti 314, IES FSV UK, Opletalova 26, Praha 1.

 
  
 Představení nového webu studentů FSV UK - Markething.cz 
 

V pondělí 2. dubna 2012 bude oficiálně představen a spuštěn nový studentský portál MARKETHING.CZ, který vznikl při katedře marketingové komunikace a PR na FSV UK.

Cílem webu je sledovat hlavní informace, výzkumy a novinky v oboru marketingová komunikace a PR. Zároveň slouží také jako publikační a komunikační platforma pro studenty a absolventy, kde mohou komentovat dění v oboru.

O vzniku, vývoji a cílech portálu pohovoří jeho zakladatelé, editoři a redaktoři v pondělí v 18.30 v budově Hollar v místnosti č. 215.

 
  
 Konference Evaluace pro budoucnost 
 

Institut sociologických studií FSV UK spolu s Českou evaluační společností Vás srdečně zvou k účasti na II. ročníku odborné konference "Evaluace pro budoucnost".

Cílem konference je reflektovat budoucí výzvy a plány v oblasti evaluací, a to v kontextu směřování Strukturálních fondů EU a Zahraniční rozvojové spolupráce.  Cílem je definovat průřezová doporučení pro rychlejší a kvalitnější přenos zkušeností a inovativních nástrojů/postupů pro evaluační i rozvojovou praxi a mezi aktéry rozvoje navzájem.

Konference se koná dne 30. května 2012 v prostorách Fakulty sociálních věd UK v Praze 5 - Jinonicích. Pro informace o programu,  vložném, organizaci i pro on-line registraci navštivte stránky http://www.czecheval.cz/index.php?id=59.

 
  
 Ples Fakulty sociálních věd UK  
 

Fotografie z plesu najdete v albu na facebooku.

 
  
 Dubnový Asociál v prodeji 
 

Od pondělí 2. dubna 2012 bude k dostání nové číslo fakultního časopisu Asociál. Tentokrát se nese v aprílovém duchu a vážně nevážně si pohrává s různými kauzami na FSV. Těšit se můžete na módní policii z plesu FSV, Prostřeno z mensy, odhalení paralelní fakulty či na rozhovor s absolventem Oxfordu Petrem Janským a exministrem školství Josefem Dobešem. Za pouhých 20 korun ho seženete na vrátnici Hollaru a Opletalky a u stolečku v Jinonicích. Nenechte si Asociál ujít!

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz

Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz.