Konference 
 

Pozvánka na konferenci: Regulace českých médií

Institut komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK ve spolupráci s Radou pro rozhlasové a televizní vysílání a Ministerstvem kultury ČR pořádá ve dnech 5. a 6. června 2014 v konferenčních prostorách IPSOS, s. r. o. (Národní 6, Praha 1) konferenci s názvem „Regulace českých médií“. Aktuální otázky mediální legislativy se budou rozebírat v šesti různých tematických blocích:

1. Současný stav české mediální legislativy.

2. Vlastnictví médií jako politický problém. Kde je hranice liberalizace mediálního trhu?

3. Komunitní média jako třetí pilíř mediálního systému?

4. Problémy médií veřejné služby v éře digitalizace.

5. Média a ochrana soukromí. Mají veřejné osoby právo na soukromí?

6. Hranice a regulace politické reklamy.

V případě zájmu je třeba se na konferenci registrovat. Veškeré další informace včetně programu najdete na webu Institutu komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK.

pozvánka a program

 
  
 Den otevřených dveří na IES 
 

Institut ekonomických studií zve všechny přijaté studenty i zájemce o studium ekonomie a financí na Den otevřených dveří IES FSV UK, který se uskuteční dne  6. června 2014 od 9 hodin. O užitečné informace, rady a tipy se podělí ředitel IES FSV UK dr. Martin Gregor, garant bakalářského programu doc. Tomáš Cahlík a koordinátor bakalářského programu v anglickém jazyce dr. Michal Červinka. Zástupci studentské organizace E-klub vám rovněž poskytnou neocenitelné rady a představí všechny akce, které připravili pro nadcházející akademický rok.

Celý den budou mít návštěvníci možnost prohlédnout si budovu IES FSV UK v Opletalově ulici 26, Praha 1.

Přijďte se zeptat na vše, co vás zajímá!

Podrobný program Dne otevřených dveří naleznete zde.

Užitečné informace o studiu na IES FSV UK naleznete také na webové stránce Zájemci o studium.

 
  
 Mezinárodní letní škola: 4th POL-LOC Summer School 
 

Institut politologických studií FSV UK vás spolu s Univerzitou Pardubice zve na čtvrtý ročník mezinárodní letní školy POLICY MAKING AND POLITICS AT THE LOCAL LEVEL (4th POL-LOC Summer School), která se tento rok bude zabývat tématem Social and Political Issues at the Regional and Local Levels of the V4 Countries. Letní škola se bude konat od 6. do 16. července 2014 v Praze. Deadline pro přihlášení je 31. 5. 2014.

www.polloc.org

leták

 
  
 Letní intenzivní kurz angličtiny 
 

Oddělení zahraničních styků upozorňuje na letní intenzivní kurz angličtiny s rodilým mluvčím pro studenty vysokých škol, který pořádá Ústav odborné a jazykové přípravy UK během července.

Více informací: Letní konverzace v angličtině s rodilým mluvčím

 
  
 Externí nabídky 
 

Seminář: Jaký dopad bude mít ukrajinská krize na proces evropské integrace?

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM zve na další seminář Zastoupení Evropské komise a Informační kanceláře Evropského parlamentu v České republice. Seminář se uskuteční na téma Jaký dopad bude mít ukrajinská krize na proces evropské integrace? Mezi vystupujícími budou Karel Svoboda z Institutu mezinárodních studií FSV UK a Václav Lídl z Asociace pro mezinárodní otázky. Moderovat celý seminář bude Radomír Špok z Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM. Seminář se uskuteční ve středu 4. 6. 2014 od 17:00 do 19:00 hodin v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1.

Účast potvrďte na: seminare@europeum.org nebo na telefonu 224 186 207.

Semináře se natáčí. Záznam bude přístupný na Youtube kanálu Zastoupení Evropské komise v ČR a Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM (EuropeumPrague).


První kulatý stůl diskusního klubu “ACADEMIA SOCRATES”

První kulatý stůl diskusního klubu “ACADEMIA SOCRATES” se bude konat dne 3. června 2014 v 18:00 v prostorách Restaurace COMO, v 1 patře.

Téma diskuse: „ÚZEMNÍ CELISTVOST A PRÁVO NA SEBEURČENÍ“ se zaměřením se na AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA JIHOVÝCHODĚ UKRAJINY.

Místo konání: Václavské náměstí 45, 110 00, Praha 1.

více informací

pozvánka


1. ročník mezinárodní konference a showcasového festivalu Czech Music Crossroads

Ve středu 16. července 2014 se v Ostravě uskuteční 1. ročník mezinárodní konference a showcasového festivalu Czech Music Crossroads. Snahou projektu je především prezentace kvalitní a přesahové české hudební tvorby před zahraničními odborníky, která by vedla k její následné širší propagaci a vývozu.

pozvánka

Cech Music Crossroads


Nabídky stáží v think-tanku Evropské hodnoty

Think-tank Evropské hodnoty hledá nové stážisty, a to do všech týmů (projektový, komunikační, finanční a analytický).

stážista specialista v analytickém týmu

stážista projektového týmu

stážista komunikačního týmu

stážista finančního oddělení

stážista v analytickém týmu


Patria Corporate Finance, a.s. hledá nového kolegu na pozici Analytik

Patria Corporate Finance, a.s. hledá nového kolegu na pozici Analytik - vhodné pro studenty čtvrtého či pátého ročníku ekonomie.


Konkurs na uplatnění v sekretariátu Odborné komise pro důchodovou reformu

Do konkursu na uplatnění v sekretariátu nově ustavované  Odborné komise pro důchodovou reformu, vedenou prof. Martinem Potůčkem,  se přihlásilo celkem 26 studentů FSV UK. V náročném výběrovém řízení nakonec nejlépe uspěli Bc. Markéta Ročejdlová, Mgr. Petra Alexandra Beránková, Bc. Radovan Svoboda a Bc. Markéta Havelková.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.