Publikace 
 

The Individual Disengagement of Avengers, Nationalists, and Jihadists

Why Ex-Militants Choose to Abandon Violence in the North Caucasus

 

Emil A. Souleimanov, Huseyn Aliyev 

Palgrave Macmillan, 2014 

 

 

více informací

 
  
 Třetí setkání absolventů, studentů, pedagogů a přátel oborů „Veřejná a sociální politika“ a „Public and Social Policy“ 
 

Katedra veřejné a sociální politiky FSV UK si vás dovoluje pozvat na již tradiční setkání všech absolventů/ek, studentů/ek, pedagogů/žek i příznivců/kyň oborů "Veřejná a sociální politika" a "Public and Social Policy", které se uskuteční v pátek 21. listopadu 2014 v 19 hod ve Studentském klubu (Celetná 20, Praha 1 - sklepní prostor v budově FF UK).
Prosíme o potvrzení účasti do 1. 11. 2014 na email: absolventi.vsp@fsv.cuni.cz
Událost na FB: http://on.fb.me/1s48W6P

 
  
 FSV UK hledá heslo a motiv pro své žezlo 
 

FSV UK hledá motiv pro své žezlo – navrhněte ho!

FSV UK hledá své heslo – navrhněte ho!

INSIGNIE – soutěžte o 44 tisíc Kč

Předmětem soutěže jsou

*Návrh motivu žezla

*Návrh fakultního hesla

Cílem soutěže je pojmenovat jednotící rámec oborů pěstovaných na fakultě a nabídnout stručné, obecné a jednoduché vyjádření podstaty činnosti FSV UK, které získá svůj obraz ve fakultním žezlu. FSV UK se hlásí k vzdělávací i vědecké tradici Univerzity Karlovy – žezlo by mělo navazovat na soubor univerzitních insignií a zároveň vystihovat charakter Fakulty sociálních věd jako moderní, dynamické vzdělávací instituce a symbolizovat obory zde pěstované.

Podrobné informace o soutěži najdete na webových stránkách insignie.fsv.cuni.cz.

 
  
 Večery s absolventy 
 

VEČERY S ABSOLVENTY aneb jak se uplatnit po studiu na IPS: Hana Bambasová, Úřad vlády ČR

Institut politologických studií FSV UK zve nejen své studenty na další setkání z cyklu Večery s absolventy, které poskytují současným studentům IPS možnost diskutovat s úspěšnými absolventy o odborných i kariérních otázkách.

Hostem prvního letošního setkání bude Hana Bambasová, která od roku 2011 pracuje na Úřadu vlády na Odboru koncepčním a institucionálním, v Sekci pro evropské záležitosti.

Setkání se koná v Jinonicích v místnosti 4020 od 18:30 ve středu dne 5. listopadu 2014. Více informací nejen o Večerech s absolventy naleznete na otevřené facebookové skupině: Alumni IPS FSV UK.

 
  
 Stipendium na podporu ubytování pro studenty UK 
 

Konečný termín pro podávání žádostí o přiznání stipendia na výplatní období začínající měsícem říjen 2014 je 21. 11. 2014.

více informací

 
  
 Zúčastněte se studie trendence Graduate Barometer 2015 – Evropské vydaní 
 

Univerzita Karlova je jednou z více než 1000 evropských univerzit, které se každoročně na této studii podílí. Jedná se o největší výzkum v oblasti vzdělání a kariéry v Evropě. Otázky v dotazníku se zaměřují na to, jak jste spokojeni se svým studiem a co očekáváte od své budoucí kariéry. Průzkum shromažďuje názory studentů z celé Evropy a vyhodnocuje rozdíly a podobnosti mezi jednotlivými zeměmi.

Průzkum trendence Graduate Barometer 2015 – Evropské vydání je prováděn prostřednictvím online dotazníku, jehož vyplnění je rychlé a snadné. Průzkumu se můžete zúčastnit pohodlně a bezpečně také pomocí mobilních zařízení (mobilního telefonu, tabletu, apod.). Pro účast na studii klikněte zde: www.trendence-gradbarometer.eu

Po vyplnění dotazníku můžete porovnat své odpovědi s průměrnými výsledky ostatních studentů v Evropě. Mimoto získáte šanci vyhrát některou z následujících cen: 5 x dárkový poukaz od BestChoice Europe eShop v hodnotě 500 € a 10 x dárkový poukaz od BestChoice Europe eShop v hodnotě 200 €.

Tento průzkum je prováděn ve spolupráci s naším partnerem pro výzkum, kterým je trendence Institut v Berlíně. Vaše odpovědi jsou zcela anonymní a poskytnutá data jsou zákonně chráněna.

 
  
 Externí nabídky 
 

Seminář "Jak nastartovat kariéru v OECD"

Ministerstvo zahraničních věcí ČR ve spolupráci s Fakultou mezinárodních vztahů VŠE a se sekretariátem Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) dne 11. listopadu 2014 od 14.30 hod. ve Vencovského aule VŠE organizuje seminář "Jak nastartovat kariéru v OECD". Seminář je určen všem studentům a doktorandům českých univerzit.

pozvánka


Pozvánka: Konference ZA VAŠI A NAŠI SVOBODU

Společnost Člověk v tísni zve na mezinárodní konferenci „Za vaši a naši svobodu: čtvrtstoletí podpory disidentů a bojovníků za lidská práva“, kterou pořádá u příležitosti 25. výročí sametové revoluce.

Kdy: pátek 14. listopadu 2014, 9:00-16:30

Kde: Rektorát Univerzity Karlovy v Praze, Ovocný trh 3, Praha 1

Vystoupí světově známí disidenti a bojovníci za lidská práva, jejichž osudy nejsou lhostejné mnoha demokratickým zemím, včetně České republiky. Pozvání přijal například přední barmský opoziční aktivista a bývalý politický vězeň Min Ko Nain, ruská obhájkyně lidských práv Světlana Gannuškinová nebo Jiang Shao, studentský lídr demontrací na čínském náměstí Tchien-an-men v roce 1989.

Další informace a registraci najdete na www.zavasizanasi.cz.


TEDxYouth@Prague: Worlds Imagined

Konference TEDxYouth@Prague s podtitulem Worlds Imagined se koná 15. 11. 2014 od 17:00 v klubu Podnik, Bubenská 1. Registrace již byly spuštěny.
událost na facebooku


Pracovní stáž v Českém centru v Berlíně

České centrum v Berlíně hledá stážisty: více informací

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.