Přednášky/semináře/diskuse 
 

Nobelova cena míru pro Evropskou unii: Jaké hodnoty EU představuje v časech krize?

Co Evropská unie znamená pro občany České republiky i pro všechny současné Evropany? Nahlíží na ni pouze z hlediska ekonomické prosperity? Jaké hodnoty EU představuje a nakolik jsou stále relevantní pro dnešek a pro budoucnost Evropy?

Tyto otázky jsou výzvou pro účastníky panelové diskuse Nobelova cena míru pro Evropskou unii: Jaké hodnoty EU představuje v časech krize?, kterou pořádá Zastoupení Evropské komise v České republice a Ústav mezinárodních vztahů, v. v. i., a která se uskuteční 10. prosince 2012 od 16:30 v budově CERGE-EI, Politických vězňů 7, Praha 1.


68. Sociologický večer

Umění a sociologie – spojenci, nepřátelé nebo zdvořilí sousedé?

Jako host vystoupí autor knihy "Nikdo se neodváží říci, že je to nudné", Mgr. Miroslav Paulíček(ISS FSV UK).

Setkání se koná v úterý 11. prosince 2012 od 18:30 (budova FSV Hollar - Smetanovo nábř. 6, Praha 1, místnost 112)


Večery s absolventy IPS: Karel Uhlík: Zkušenosti z ministerstva obrany

Dne 12. prosince 2012 se na Institutu politologických studií FSV UK uskuteční čtvrté setkání z cyklu Večery s absolventy, jež nabízejí studentům možnost diskuse o odborných i kariérních otázkách s úspěšnými absolventy IPS. Hostem čtvrtého setkání bude Karel Uhlík z Ministerstva obrany, který bude se studenty diskutovat o svých zkušenostech z práce v české státní správě.

Setkání se koná v Jinonicích v místnosti 4019 od 17:00.


Seminář: Studium v zahraničí – USA

Informačně-poradenské centrum UK zve na seminář Studium v zahraničí - USA, který se uskuteční ve čtvrtek 13. prosince 2012 od 14:00 v Zelené posluchárně, Celetná 20. Hostem bude člen Fulbrightovy komise a studenti UK, kteří absolvovali studijní pobyt ve Spojených státech.

 
  
 Výsledky voleb zástupců FSV UK do AS UK 
 

Protokol o výsledku voleb do Akademického senátu Univerzity Karlovy na FSV UK (pro volební období 2013-2016)

 
  
 5. ročník Andělské party FSV UK 
 

Zveme všechny studenty, absolventy a přednášející na již 5. ročník tradiční Andělské party FSV UK. Vše se uskuteční ve čtvrtek 13. prosince 2012 v pražském klubu Rock Café na Národní třídě.

Jedná se o akci pořádanou samotnými studenty, na které vystoupí skupiny Cartonnage, Prague Conspiracy a The Spankers.

Mimo hudebního programu se můžete těšit na doprovodné akce jako soutěže a například i chill-out zónu zprostředkovanou jedním z partnerů celé události. Akce se koná pod záštitou Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze.

 
  
 trendence Graduate Barometer Europe 2013 - studie v oblasti vzdělání a kariéry 
 

Univerzita Karlova je jednou z více než 1000 evropských univerzit, které se každoročně podílí na studii zvané trendence Graduate Barometer 2013 – Evropské vydání. Tato studie je prováděna prostřednictvím online dotazníku, jehož vyplnění je velmi rychlé a snadné.

Jedná se o největší výzkum v oblasti vzdělání a kariéry v Evropě. Otázky kladené touto studií zahrnují například to, jak jste spokojen/a se svým nynějším studiem a co očekáváte od své budoucí kariéry. Výzkum shromažďuje názory studentů z celé Evropy a zjišťuje rozdíly a podobnosti, které existují mezi jednotlivými státy.

Pro účast na studii klikněte na následující odkaz: www.trendence-gradbarometer.eu. Po vyplnění dotazníku můžete porovnat své odpovědi s průměrnými výsledky studentů v Evropě. Mimoto máte možnost vyhrát jednu z následujících cen:

5 x dárkový poukaz od Amazonu v hodnotě 500 €

10 x dárkový poukaz od Amazonu v hodnotě 200 €

 
  
 Charles University International Club (IC CUNI) 
 

Christmas Party

Kdy: Čtvrtek, 13. prosince 2012, od 21:00

Kde: Propaganda Bar (Michalská 12, Praha 1)

Vstup: 150,- Kč v předprodeji, 200,- Kč na místě

Více na www.ic-cuni.cz a facebooku.

 
  
 Arenberg-Coimbra Group Prize for Erasmus Students 2013 
 

Absolventi magisterských oborů, kteří se během studia účastnili Erasmus studijních pobytů v jedné z partnerských univerzit Coimbra Group se mohou přihlásit do soutěže Arenberg-Coimbra Group Prize for Erasmus Students 2013 o 5000 €.

statut Ceny a další informace

Termín uzávěrky byl prodloužen, přihlášky zasílejte na OZS FSV UK do 11. ledna 2013.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.