Přednášky/semináře/konference 
 

Konference: Self-determination Processes in the European Union: The Catalan Case in Comparative Perspective

Institut mezinárodních studií FSV UK a Public Diplomatic Council of Catalonia si vás dovolují pozvat na konferenci „Self-determination Processes in the European Union: The Catalan Case in Comparative Perspective.

Konference proběhne 18. června 2015 v budově Hollar (Smetanovo nábř. 6, místnost č. 215).

Více informací naleznete na zes.fsv.cuni.cz. V případě zájmu se registrujte na zes@fsv.cuni.cz.

Program konference

Tisková zpráva


Pozvánka na workshop: Economic governance and regulation

Fakulta sociálních věd UK zve na workshop projektu BRIDGE Jean Monnet Centre of Excellence „Economic governance and regulation“, který se uskuteční v pondělí a úterý 29. a 30. června 2015 v Císařském sále historické budovy Karolina, Ovocný trh 3, Praha 1.

Prosíme o potvrzení účasti na adela.jiroudkova@ruk.cuni.cz do 25. 6. 2015.

pozvánka a předběžný program

 
  
 Věda a výzkum 
 

Informační den pro oblast programu H2020 „Věda se společností a pro společnost“

Dne 17.6.2015 od 10 h  v budově TC AV ČR se uskuteční  informační den pro oblast programu H2020 „Věda se společností a pro společnost“. Na semináři budou představeny možnosti, které tato oblast nabízí, bude představen portál SCIENTIX a aktuální i připravované výzvy oblasti „Věda se společností a pro společnost“.

Na akci je třeba se registrovat na http://geform.tc.cz/sc4society_2015/ do pondělí 15. června.

 
  
 Zahraniční styky 
 

Semestrální pobyty v Austrálii a na Novém Zélandu, únor – červen 2016

Na základě meziuniverzitních dohod s univerzitami v Austrálii a na Novém Zélandu nabízí OZS studentům možnost přihlásit se k výběrovému řízení na studijní pobyty v těchto zemích. Jedná se o vyslání na následující partnerské univerzity:

University of Otago (NZ)

Griffith University

University of Melbourne

University of Queensland

Macquarie University

více informací

 
  
 Externí nabídky 
 

Prague Pride  hledá fotografky a fotografy dobrovolníky

Prague Pride  hledá fotografky a fotografy dobrovolníky z řad studentů, kteří by pomohli s letošním festivalem Prague Pride, který proběhne mezi 10. - 16. 8. (průvod je 15.). Případní zájemci se mohou hlásit na: vitek@praguepride.com


E-skills For StartUps & Young People Workshop

Workshop se zaměřuje na vzdělávání mladých lidí v rámci digitálních znalostí: Chcete si vylepšit své digitální znalosti? Jaké e-skills jsou nejvíc trendy? Jaké jsou možnosti vzdělávání v e-skills pro mladé lidi po univerzitě? Cílem workshopu je zlepšit vytváření e-skills ve startupové komunitě a mezi mladými lidmi po škole a zprostředkovat diskuzi mezi vzdělávacími institucemi, začínajícími podnikateli a zaměstnavateli. 

Workshop se bude konat v pondělí 15. června 2015 v Impact Hub Praha . Vstup je po předchozí registraci zdarma.

registrace

 
  
 IPS FSV UK spouští nový web studujpolitiku.cz  
 

Institut politologických studií spouští nový web studujpolitiku.cz. Politika hýbe světem a IPS chce i pomocí nového webu vysvětlovat, proč má její studium smysl, a že je pro uchazeče o společenskovědní vzdělání tou správnou volbou.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.