Přednášky/semináře/konference 
 

Rozpravy o českých médiích: Jsou česká média svobodná?

Speciální červnové vydání Rozprav se zaměří na svobodu českých médií. S hosty budeme hledat odpovědi např. na tyto otázky: Jak zajistit svobodu a nezávislost českých médií? Měla by se změnit legislativa? Jaké návrhy se mezi odborníky a novináři diskutují? Jakou roli by měla média v české společnosti hrát?

Pozvání přijali: Hana Marvanová (Svobodu médiím), Kateřina Šafaříková (Lidové noviny) a Václav Štětka (IKSŽ FSV UK). Moderuje Roman Hájek z IKSŽ FSV UK.  

Rozpravy se konají tentokrát VE STŘEDU 24. června 2015 od 17:30 na IKSŽ FSV UK (Hollar, Smetanovo nábř. 6, Praha 1, uč. 215). Sledovat je opět můžete i živě na webu Rozprav,  Médiáře a PRESSpektiv (ČRo). Dotazy můžete posílat na rozpravyomediich@gmail.com, nebo se přijďte zeptat osobně. Mediálními partnery diskuse jsou Médiář a PRESSpektivy (Český rozhlas). Červnové Rozpravy pořádáme ve spolupráci s European Youth Press, kteří přišli s nápadem zorganizovat Rozpravy na toto téma.

Více info na webu Rozprav: http://rozpravy.fsv.cuni.cz/


Pozvánka na workshop: Economic governance and regulation

Fakulta sociálních věd UK zve na workshop projektu BRIDGE Jean Monnet Centre of Excellence „Economic governance and regulation“, který se uskuteční v pondělí a úterý 29. a 30. června 2015 v Císařském sále historické budovy Karolina, Ovocný trh 3, Praha 1.

Prosíme o potvrzení účasti na adela.jiroudkova@ruk.cuni.cz do 25. 6. 2015.

pozvánka a předběžný program


TEDxCharlesUniversity 2015: Nekonečný příběh

25. června 2015 od 14:00 se v budově FSV UK Opletalova uskuteční druhý ročník konference TEDxCharlesUniversity.

Kapacita již byla naplněna, z konference bude pořízen záznam, který zveřejníme na webových stránkách: web - TEDxCharlesUniversity.

Zúčastnit se však můžete TEDxCharlesUniversity afterparty, která se bude konat od 18:30 ve studentském klubu NaHollaru.

 
  
 Věda a výzkum 
 

Vyhlášení dvacátého ročníku soutěže o Cenu Josefa VAVROUŠKA - uzávěrka

Děkan Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze vyhlašuje veřejnou soutěž o Cenu Josefa Vavrouška pro rok 2015.

Cena je vyhlašována každoročně a udělována studentům, doktorandům a pracovníkům českých vysokých škol a vědecko-výzkumných pracovišť do 35 let na základě předložených prací na téma „Lidské hodnoty a problémy rozvoje civilizace“.

Podrobnější informace v příloze: Vyhlášení dvacátého ročníku soutěže o Cenu Josefa VAVROUŠKA

Uzávěrka přihlášek je stanovena na pátek 26. 06. 2015 do 12:00 hod. 


Call for Papers: Politické aktérství žen v historii: středoevropský kontext

Zveme vás k podávání abstraktů příspěvků speciálního čísla časopisu Gender, rovné příležitosti, výzkum / Gender, Equal Opportunities, Research.

Číslo je věnováno tématu Politické aktérství žen v historii: středoevropský kontext. Máte-li zájem publikovat v tomto čísle, pošlete abstrakt příspěvku nejpozději do 30. 9. 2015. Vítány jsou rovněž odborné recenze a zprávy vztahující se k tématu. Číslo je plánováno k publikaci v druhé polovině roku 2016. Hostující editorky: Jitka Gelnarová a Marie Fousková. Časopis Gender, rovné příležitosti, výzkum je recenzovaný vědecký transdisciplinární časopis genderových studií a feministické teorie. Vydává Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.

více informací

 
  
 Zahraniční styky 
 

OZS informuje o nabídce stipendia do německého parlamentu

Oddělení zahraničních styků FSV UK informuje studenty o možnosti získání stipendia v rámci Mezinárodního parlamentního stipendia (IPS) pro zahraniční absolventy vysokých škol do německého parlamentu: více informací

 
  
 Letní provoz budov Opletalova a Hollar 
 

Budovy Opletalova a Hollar budou od 1. 7. do 31. 8. 2015 otevřeny od 7:00 do 19:00 hodin.

Otevírací doba v knihovnách Hollar a Opletalova o prázdninách a 30. 6.

V úterý 30. června budou knihovny Hollar a Opletalova otevřeny do 17 hodin.

O prázdninách v červenci a srpnu  budou obě knihovny FSV otevřeny vždy jeden den v týdnu 9.00-13.00. V Hollaru každé úterý, v Knihovně IES Opletalova každou středu. Výpůjční doba knih i čteček se o tuto dobu prodlužuje. 

 
  
 Externí nabídky 
 

Svět očima ruské propagandy. Debata s Peterem Pomerantsevem

Člověk v tísni, o.p.s. zve na přednášku britského publicisty a producenta Petera Pomerantseva, autora knihy o propagandě v ruských médiích. Vystoupí v pondělí 29. června 2015 v 18. hodin na půdě Filozofické fakulty UK.

Debata je zdarma a bude probíhat v angličtině, s tlumočením do češtiny. Bude jí předcházet promítání filmu Svět podle Russia Today.

Událost organizuje Člověk v tísni ve spolupráci s londýnských Klubem nezávislé žurnalistiky Frontline.

událost na Facebooku 


Schodiště, přednáší Jirka Král, jeden z nejúspěšnějších českých Youtuberů

Konektor & PR.Konektor vás zvou na další ze série přednášek "Schodiště" pro vysokoškolské studenty o lidské kreativitě.

Vystoupí Jirka Král, jeden z nejúspěšnějších českých Youtuberů. 

Termín: úterý 23. června 2015 od 17:00 v prostorách agentur Konektor a PR.Konektor na náměstí Republiky. Přijďte, prosím, nejpozději v 16:45. Pokud máte zájem se zúčastnit, vyplňte své jméno, kontaktní e-mail a telefon. Kapacita je omezena, prvním 25 přihlášeným potvrdíme rezervaci e-mailem. Vstup je zdarma.

registrace 


Prague Vision nabízí odborné stáže

Nevládní organizace Prague Vision nabízí odborné stáže v souvislosti s organizací konference Prague Agenda a mezinárodního sjezdu Parlamentní sítě za nešíření a odstranění jaderných zbraní

1. Nabídka stáže: Nešíření jaderných zbraní a jaderné odzbrojování 

2. Nabídka stáže: Média a sociální sítě


Seminář pro studenty ze zemí V4 – Forum 2000

Praha, 13. - 15. září 2015

V rámci svého dlouhodobého projektu Visegrad Platform for Dialogue on Democracy, Human Right, and Civil Society Nadace Forum 2000 tento rok připravila studentský seminář s názvem „Transitions to Democracy: Ukraine and Beyond,“ který nabídne studentům z V4 zemí příležitost blíže se seznámit s možnostmi a výzvami podpory demokracie zeměmi Visegrádu na Ukrajině a v dalších zemích Východního partnerství. V rámci třídenního programu konference Forum 2000 budou studenti navštěvovat tematicky blízké panely, během speciálních setkání budou moci diskutovat s experty z regionu a pod vedením tutora vytvoří společný policy paper, který se zaměří na analýzu zahraniční politiky, občanské společnosti, mediální sféry, ekonomiky a bezpečnosti na Ukrajině. Více informací naleznete zde.


Nabídka dobrovolnických a krátkodobých pozic na 19. Konferenci Forum 2000

Praha, 13.–16. září, 2015

Chcete se zapojit do organizace 19. výroční konference Forum 2000 „Demokracie a vzdělávání?“ Nadace Forum 2000 nabízí několik pracovních a dobrovolnických pozic. Více informací naleznete zde a zde.


Nabídka zahraniční placené stáže pro studenty - trivago.cz

Trivago hledá do týmu týmu stážistu/stážistku na pozici zaměřenou na Public Relations.

Jedná se o placenou stáž v německém Düsseldorfu.

Public Relations Internship - Czech Speaker


9. ročník Letní školy statistických metod pro výzkum a výuku

Nabídka účasti na 9. ročníku Letní školy statistických metod pro výzkum a výuku, která se uskuteční tradičně na konci srpna v Brně.

Pro studenty závěrečných ročníků a čerstvé absolventy je určena loňská novinka - Letní škola Lean Design a Design for Six Sigma. Je to krátký a intenzivní praktický trénink o štíhlém návrhu nových či inovovaných výrobků. Metodika kombinuje kreativní nástroje se strukturovaným analytickým přístupem.

Pozvánka - Statistické metody

Pozvánka - Lean Design a DFSS

 
  
 Poslední vydání newsletteru v tomto akademickém roce 
 

Další vydání newsletteru rozešleme na počátku nového akademického roku v říjnu. Pro aktuální informace sledujte především webové stránky fakulty nebo stránku FSV UK na facebooku. Další informace o přednáškách, konferencích, stážích, apod. najdete na intranetu v sekci "nabídky pro studenty".

Informace ke zveřejnění zasílejte na sylvie.fiserova@fsv.cuni.cz.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter+unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter+subscribe@fsv.cuni.cz.