Semináře/přednášky 
 

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a Ústav mezinárodních vztahů si Vás dovolují pozvat na přednášku J. E. Nikoly Poposkiho, ministra zahraničních věcí Makedonie, s názvem Macedonia on the Road to NATO and EU: Knocking on the Open Door. Přednáška se uskuteční ve čtvrtek 29. března 2012 v Ústavu mezinárodních vztahů (Nerudova 3, Praha 1) od 14:30.

Akce se uskuteční pouze v anglickém jazyce.

Prosím potvrďte svou účast nejpozději do středy 28. března 2012 na e-mail: registrace@iir.cz.


Odborný seminář katedry marketingové komunikace a PR na FSV UK: Proč je důležitá zákaznická zkušenost? Jak může být zkušenost "značková"? Jak se zákaznická zkušenost řídí?
Přednášet přijde Barbara Hrabalová, odbornice na výzkum CEM z výzkumné agentury Ipsos Tambor, garantuje dr. Denisa Kasl Kollmannová.
Semináře jsou otevřeny pro všechny studenty FSV UK. Přihlašování probíhá přes facebook.


Nadace Forum 2000 ve spolupráci s Fakultou humanitních studií UK Vás zvou na přednášku s diskusí na téma Současná situace občanské společnosti na Kubě, které se zúčastní kubánský disident Rolando Jiménez Pozada. Akce se uskuteční v Jinonicích v pondělí 26. března 2012 od 14.00 hodin.

Rolando Jiménez Pozada je právník, čelný představitel občanské společnosti na Kubě a bývalý politický vězeň, který v roce 2010 získal politický azyl v České republice. Jeho přednáška se bude zabývat současnou situací na Kubě a rolí občanské společnosti a naváže na ni diskuse s účastníky. Celá akce bude tlumočena do češtiny a účastníci obdrží aktuální studii o kubánské občanské společnosti.


Bulharský kulturní institut v Praze a IMS FSV UK si Vás dovolují pozvat na sérii přednášek, prezentací a jiných setkán v rámci projektu BKI Bulharsko na českých univerzitách, které představují současné Bulharsko posluchačům českých univerzit.

Přednášky jsou veřejné, přístupné i nestudentům.

26. března 2012 se koná přednáška na téma „Současné Bulharsko očima Středoevropana“, lektor: Veselin Vačkov, ředitel regionů mediální skupiny MAFRA.

Anotace: V čem se liší politická a mediální krajina v Bulharsku od té v České republice? Proč mají obě společnosti jiný vztah ke klíčovým tématům současnosti? Jaký je vliv médií a jejich vlastnictví na politiku? Pohled očima českého novináře bulharského původu.

 
  
 Barmský týden: 26. - 30. 3. 
 

V rámci Barmského týdne bude studentská skupina Pražská univerzitní skupina Amnesty International promítat řadu dokumentů (Burma VJ, Happy World, Altered Focus) a diskutovat se zajímavými hosty (ředitelka Barmského centra v Praze, aktivistky z Barmy).

Během Barmského týdne budou mít studenti možnost shlédnout výstavu politických karikatur v budově UK v Jinonicích.

 
  
 Letní škola 
 

Od 1. do 14. července 2012 se v polském Krakově uskuteční XI. ročník Visegrádské letní školy. Na unikátní setkání studentů z ČR, Maďarska, Polska, Slovenska, Ukrajiny a dalších zemí regionu se můžete do 31. března hlásit online na http://visegradsummerschool.org/. Případné dotazy směřujte na visegrad@amo.cz.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz

Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz.