Volby do AS FSV UK a AS UK, 25. 11. - 29. 11. 2011  
 

Přijďte volit do Akademického senátu FSV UK a doplňovacích voleb do Akademického senátu UK!

Kdy volit? Právě teď! (tedy dnes, v pondělí a úterý)

Kde volit? Jinonice: studentská místnost v přízemí; Hollar: místnost č. 212; Opletalova: před aulou č. 109

Jedná se o dvoje volby1) do fakultního senátu a 2) doplňovací volby na uprázdněná místa do senátu univerzitního. Probíhají současně – ve dnech: 25. (9:00 – 15:30), 28. a 29. 11. 2011 (9:00 – 18:00) v Hollaru, v Jinonicích a v Opletalově ulici.

Kandidátní listina pro volby do Akademického senátu FSV UK pro funkční období 1. 2. 2012 – 31. 1. 2014. Kandidátní listina pro doplňovací volby do Akademického senátu UK pro funkční období 1. 2. 2010 – 31. 1. 2013.

     Za lepší FSV!

 
  
 Semináře/přednášky 
 

V předmětu Advanced Economics of European Intergration- Microeconomics Aspects bude mít přednášku Dr. Jan Fidrmuc z Brunel University.

Přednáška se bude konat v pondělí 28. 11. 2011 od 12:30 v místnosti 206 a je otevřena všem studentům FSV. Účast potvrďte na e-mail: strielkowski@fsv.cuni.cz. Bližší informace naleznete v zde.


Poslední z řady odborných seminářů Katedry marketingové komunikace a public relations, tentokrát na téma Japonská marketingová komunikace a PR po tsunami se uskuteční 28. 11. 2011, opět od 18.30 do 20.00 v místnosti č. 215 v budově Hollar.


Dne 1. prosince 2011 vystoupí prof. MgA. David Jan Novotný na symposiu "Od (tvořivého) psaní ke scénickému umění", které pořádá Literární akademie, soukromá vysoká škola Josefa Škvoreckého, s přednáškou "Kompozitní postava a topomontáž v pisoidním realismu."

 
  
 Mediální večery 
 

Institut komunikačních studií a žurnalistiky si Vás dovoluje pozvat na další z Mediálních večerů na FSV UK - tentokrát s  názvem Make Your Own Media - The Participatory  Media Organisation,

Debata s Dr. Nicem Carpentierem se uskuteční ve čtvrtek 1. prosince 2011 od 17 hod v místnosti 215, v budově Hollar. Dr. Nico Carpentier působí na VUB - Free University of Brussels. Je ředitelem VUB  research centre CEMESO a členem rady European Communication Research and  Education Association (ECREA). Ve svém výzkumu se zabývá teorií diskurzu, vztahu médií, politiky a kultury.

Pracovní jazyk: angličtina, vstup zdarma.

 

 

 
  
 Sociologické večery 
 

Prof. PhDr. Jiří Musil, CSc.: "Po zkušenostech dlouhého života se sociologií si ujasňuji, co to vlastně dělám. Chci to naznačit v odpovědích na následujících pět otázek, které mi nedávno položil Raymond Boudon:

1. Je sociologie vědou?

2. Které aktivity a myšlenkové směry převládají v dnešní sociologii?

3. Měla sociologie vliv na soudobé veřejné politiky jak v negativním, tak i pozitivním slova smyslu?

4. Má sociologie roli v demokratické společnosti?

5. Přispívá sociologie k lepšímu porozumění rozdílných společností?"

56. Sociologický večer proběhne v úterý 29. listopadu 2011 od 18:30 v budově FSV Hollar, místnost 112.

 
  
 Startovací byty UK 
 

Komise pro přidělování startovacích bytů zveřejnila podrobnosti o přidělování startovacích bytů na Univerzitě Karlově v Praze. Bližší informace o této zajímavé nabídce naleznete v příloze.

Žádosti posílejte k rukám děkana FSV, dr. Jakuba Končelíka, do 24. ledna 2012.

 
  
 Týden romské kultury 
 

Pražská univerzitní skupina Amnesty International zve všechny studenty a pedagogy na Týden romské kultury, v jehož rámci proběhne příští týden na půdě FSV a PedF řada zajímavých akcí. 

29. 11. 2011 se ve Velkém sálu PedF UK v Praze od 18.30 hodin uskuteční diskuze s Evou Šotolovou  (Pedagogická fakulta UK), Martinou Horvátovou (o.s. Slovo 21) a  dalšími zajímavými hosty. Ve středu 30. 11. 2011 se bude konat hodina romštiny a  promítání dokumentu "Oči tygra" v prostorách FSV v Jinonicích v  místnosti 2080 od 18.30, mozaiku Týdne romské kultury doplní výstava  fotografií "NEviditelní" od Lukáše Houdka, která ilustruje život Romů v Evropě a bude k dispozici po celý týden v prostorách studentského  klubu K4.

V prostorách FSV a PedgF bude také informační stánek, kde se budou moci studenti dozvědět další informace.

Přijďte se něco dozvědět o romské kultuře a sledujte další události v pozvánce na facebooku.

 
  
 Fotogalerie 
 

Fotografie z předávání pamětních medailí při příležitosti jednání Vědecké rady Fakulty sociálních věd UK, dne 9. listopadu 2011.


V pondělí 14. listopadu 2011 se v Hollaru č. 215 uskutečnil další ze seminářů Katedry marketingové komunikace a PR. Daniel Jesenský, MSc. vysvětlil základní pravidla a triky in-store komunikace.


Institut politologických studií FSV UK pořádal dne 18. listopadu 2011 v Jinonicích konferenci Strategic & Geopolitical Issues in the Contemporary World,

 
  
 Den vědy na pražských vysokých školách 
 

Dne 2. prosince 2011 se Fakulta sociálních věd představí na Dni vědy. program FSV 

 
  
 Miss Univerzity Karlovy 
 

Do finále Miss UK postoupilo osm nejlepších dívek z celé univerzity, mezi finalistkami je i studentka FSV UK, Markéta Kořínková. Vítězka bude vybrána 1. 12. 2011 při finálovém večeru v klubu Roxy. Pro Markétu můžete hlasovat zde a nebo ji přijďte podpořit přímo do klubu Roxy.

 
  
 Andělská party FSV UK 
 

Tradiční předvánoční setkání studentů FSV UK se letos uskuteční již počtvrté, tentokrát 8. prosince od 19:00 v pražském klubu Rock Café. 

Andělům zahrají Toxique, Airfare a Luštěla, a afterparty se za mixážním pultem zhostí Planeta Nova DJs. Kromě hudebního programu samozřejmě nebudou chybět ani akční drinky a soutěže o skvělé ceny.

Vstupenky je možné zakoupit přímo v budovách FSV nebo v pokladně Rock Café za 100Kč. Na místě budou k mání za 200Kč. 

Facebook, YouTube                

 
  
 Propagační videa FSV UK a soutěž o nejlepší studentský videoklip 
 

Fakulta sociálních věd UK představila na svém kanálu YouTube nová propagační videa v české a anglické verzi.


Fakulta sociálních věd UK vypisuje soutěž o nejlepší studentský videoklip k propagaci fakulty.

Požadavky:

formát: standardní videoformáty (vga, sd, hd ...)

obsah: Proč studovat na FSV UK?

délka: max. 60 sekund

termín odevzdání prací: 31. 1. 2012 (na e-mail: kubatova@fsv.cuni.cz)

Přihlášené videoklipy budou zveřejněny na fakultním kanálu YouTube.

Ceny:

1. místo 3.000,- Kč

2. místo 2.000,- Kč

3. místo 1.000,- Kč

 
  
 Studentský mikulášský týden  
 

Nakladatelství Portál připravilo pro studenty vysokých škol ve dnech 5. - 9. prosince 2012 tzv. Studentský mikulášský týden. Nakladatelství Portál nabídne studentům ve svém knihkupectví v Praze 8 - Kobylisích učebnice i další knihy Portálu se slevou 20 – 80 %.

 
  
 Úvod do tvorby webu bez znalosti programování  
 

Na přednášce Úvod do Drupalu 7 od společnosti Squelle se naučíte postavit jednoduchý interaktivní web v jednom z nejmodernějších volně stažitelných (open source) redakčních systémů. Přednáška je určena i naprostým začátečníkům, není nutná znalost programování. Modelový web bude k dispozici ke stažení.

Studenti FSV UK mají 40% slevu (cena kurzu po slevě 288 Kč, původně 480 Kč včetně DPH).

Pro uplatnění slevy zadejte do přihlášky kód FSVUK.

Čas: pondělí 28. listopadu 2011, 17 - 20 hod.

Místo: Hollar, H212, Smetanovo nábřeží 6, Praha 1.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz

Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz.