Přednášky/semináře/diskuse 
 

Večery s absolventy IPS: Martina Klimešová: Mírové procesy a jejich aktéři – asijská zkušenost

Přijďte dne 5. prosince 2012 na třetí setkání z cyklu Večerů s absolventy, jenž nabízejí studentům možnost diskuse o odborných i kariérních otázkách s úspěšnými absolventy IPS FSV UK.

Hostem třetího setkání bude Martina Klimešová ze Stockholmského Institutu pro bezpečnostní a rozvojovou politiku, která bude se studenty diskutovat o svých zkušenostech z oblasti conflict managementu.

Setkání se koná v Jinonicích v místnosti 4019 od 17:00.


Přednáška: Paul Gronke: U.S. Politics during Barack Obama’s Second Term

Katedra amerických studií IMS FSV UK Vás zve na přednášku dr. Paula Gronkeho: U.S. Politics during Barack Obama’s Second Term, která se uskuteční 6. prosince 2012 od 15:30 v místnosti J1037 v Jinonicích.


7. Veřejná debata think-tanku Evropské hodnoty

Ve čtvrtek 6. prosince 2012 od 18:00 se na IES FSV UK (Opletalova 26) uskuteční 7. Veřejná debata think-tanku Evropské hodnoty pod názvem: „Zájmem ČR je podporovat lidská práva v zahraničí, i když by to bylo na úkor ekonomických zájmů jednotlivých českých firem” 

PRO tezi vystoupí: Petr KRATOCHVÍL (zástupce ředitele Ústavu mezinárodních vztahů) a Janina HŘEBÍČKOVÁ (bývalá ředitelka Odboru lidských práv a transformační politiky Ministerstvo zahraničních věcí ČR), PROTI tezi vystoupí: Lubomír ZAORÁLEK (stínový ministr zahraničních věcí za ČSSD) a Václav PETŘÍČEK (předseda Komory pro hospodářské styky s SNS). Registrujte se zde.
EVROPSKÉ HODNOTY O.S., www.evropskehodnoty.cz


Nobelova cena míru pro Evropskou unii: Jaké hodnoty EU představuje v časech krize?"

Zastoupení Evropské komise v České republice a Ústav mezinárodních vztahů, v. v. i. Vás srdečně zvou na panelovou diskusi "Nobelova cena míru pro Evropskou unii: Jaké hodnoty EU představuje v časech krize?", která se uskuteční v pondělí 10. prosince 2012, 16:30 – 18:00. Místem konání je CERGE-EI, Politických vězňů 7, Praha 1.

Diskutující: Vladimír Špidla, bývalý evropský komisař a premiér ČR, Roman Joch, ředitel Občanského institutu, Petr Kratochvíl, zástupce ředitele Ústavu mezinárodních vztahů

Předběžný program diskuse naleznete zde. RSVP: Prosíme o potvrzení Vaší účasti nejpozději do neděle 9. 12. 2012., a to na e-mail registrace@iir.cz.


143. Žofínské fórum: Setkání primátorů a starostů měst a obcí České republiky

Agentura NKL Žofín s.r.o. ve spolupráci se Svazem měst a obcí České republiky a Hospodářskou komorou ČR si Vás dovoluje pozvat na 143. ŽOFÍNSKÉ FÓRUM: Setkání primátorů a starostů měst a obcí České republiky, které se koná 10. prosince 2012 od 13,00 hod. ve Velkém sále paláce Žofín.

FSV může bezplatně přihlásit 10 posluchačů, pokud máte zájem se fóra účastnit, pište do 4. prosince 2012 na fiserova@fsv.cuni.cz.


Centrum Bavaria Bohemia (CeBB): FÓRUM „VĚDA BEZ HRANIC“

Již popáté dává fórum „Věda bez hranic“ v Centru Bavaria Bohemia (CeBB) v Schönsee nahlédnout do přeshraničních vědeckých projektů a aktuálních výzkumů na česko-německá témata studentů, absolventů a pracovníků angažujících se v univerzitních projektech. Fórum zajímavých přednášek a podnětných diskuzí se bude konat ve čtvrtek 11. dubna 2013 od 13.00 h v CeBB v Schönsee.

Mladí vědci, kteří by chtěli své práce nebo projekty na fóru „Věda bez hranic" představit, se mohou hlásit v Centru Bavaria Bohemia (CeBB) do 6. ledna 2013.

 
  
 Konference 
 

Populist political parties in East Central Europe

Mezinárodní politologický ústav ve spolupráci s Konrad-Adenauer-Stiftung si Vás dovolují pozvat na konferenci s názvem ,,Populist political parties in East Central Europe", která se uskuteční 4. prosince 2012 v bývalé budově Lékařské fakulty Masarykovy univerzity, Komenského náměstí 2, Brno. Konference se bude věnovat současné debatě o populismu, jeho ideologickém zakotvení a jeho výskytu u politických stran ve střední a východní Evropě. Konference bude probíhat v angličtině. více informací a podrobný program

Pro účast se prosím REGISTRUJTE na adrese registrace@fss.muni.cz.


Interdisciplinary Social Sciences Conference

Fakulta sociálních věd UK pořádá ve spolupráci s americkou společností Common Ground Publishing mezinárodní konferenci pod názvem Interdisciplinary Social Sciences Conference. Jedná se o 8. ročník prestižní konference, která se v minulosti konala např. na Cambridge nebo na Columbia University. Konference se bude konat ve dnech 30. 7. 2013 až 1.8. 2013 v areálu UK Jinonice.

Na konferenci vystoupí významní akademici z celého světa, ale také přední akademici z naší fakulty.

Akademičtí pracovníci a studenti FSV se mohou konference zúčastnit za snížený poplatek.

informace o registraci a Call for Papers

 
  
 Soutěže a ocenění 
 

Prestižní ocenění České ekonomické společnosti

Profesor František Turnovec z Institutu ekonomických studií FSV UK získal cenu České ekonomické společnosti (ČSE) za dlouhodobý přínos k rozvoji českého ekonomického učení. Cena byla udělena v rámci výroční konference ČSE. Profesor Turnovec následně vystoupil s přednáškou o aplikacích kooperativní teorie her.

Několik prestižních cen ČSE získali také studenti IES FSV UK:

Tomáš Havránek a Marek Rusnák získali 1. místo v rámci soutěže Mladý ekonom. Tuto cenu získali za svůj článek Transmission Lags of Monetary Policy: A Meta-analysis. Článek je v současnosti ve fázi zapracovávání připomínek ve vysoce výběrovém časopise International Journal of Central Banking.

Jana Votápková a Pavlína Žílová získaly Englišovu cenu České ekonomické společnosti. Cenu uděluje prezident České ekonomické společnosti za nejkvalitnější článek o české hospodářské politice. Tuto cenu získaly za svůj článek The Effect of the Abolition of User Charges on the Demand for Ambulatory Doctor Visits. Článek pojednává o dopadech zavedení poplatku 30Kč za návštěvu doktora na chování pacientů.

Barbora Šútorová získala zvláštní uznání České ekonomické společnosti za nejlepší práci autora do 25 let. Tuto cenu získala za svoji práci The Impact of Basel III on European Banks.


Soutěž o nejlepší odborný text na téma "Changes of Power in Global Context"

Časopis Global Politics ve spolupráci s Katedrou mezinárodních vztahů a evropských studií FSS MU a s podporou Mezinárodního politologického ústav MU vyhlašují soutěž o nejlepší odborný studentský text na téma: Changes of Power in Global Context.

Nejlepší práce budou oceněny finančními obnosy na nákup odborné literatury. Uzávěrka: 31. prosince 2012

 
  
 Hyde Park: Setkání vedení fakulty s posluchači  
 

Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze zve všechny studentky a studenty na čtvrté otevřené setkání s děkanem a proděkany, tentokrát na téma: "studentská místnost v Hollaru".

Setkání se uskuteční ve středu 5. 12. 2012 od 16:00 v místnosti č. 212, v Hollaru.

plakát

událost na facebooku

 
  
 Simulace Evropského parlamentu 
 

Mluvíte francouzsky?

Zajímá vás problematika Evropské unie?

Chcete pochopit, jak funguje legislativní proces a jak se přijímají rezoluce?

Vžijte se na jeden týden do role europoslance nebo europoslankyně a zúčastněte se frankofonní Simulace Evropského parlamentu (Simulation du Parlement Européen – Canada – Québec – Europe), tentokrát v Římě! 

Výběrové řízení do druhé české delegace bude probíhat od 12. listopadu do 12. prosince 2012. Životopis a motivační dopis ve francouzštině posílejte na mail: specque.prague@gmail.com

Více informací o organizaci viz: www.specque.org nebo na FB stránkách

 
  
 Fotogalerie 
 

Fotogalerie z II. setkání absolventů oboru Veřejná a sociální politika FSV UK, které se uskutečnilo v pátek 23. 11. 2012 ve Studentském klubu K4.

 
  
 Stáže/projekty 
 

Centrum Bavaria Bohemia nabízí studentům / absolventům v roce 2013 možnost praxe a od července 2013 také nabídku roční spolupráce v rámci projektu Evropské dobrovolné služby (EVS).

 
  
 Práce/Kariéra 
 

Veletrh kariérových příležitostí

12. prosince 2012 se uskuteční na půdě Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze ( Pacovská 350/4, Praha 4) Veletrh kariérových příležitostí.


Seminář "Já a moje kariéra"

Informačně-poradenské centrum Univerzity Karlovy zve na seminář Já a moje kariéra, který se uskuteční 6. prosince 2012 od 12:00 v Zelené posluchárně v Celetné.

 
  
 Studentský mikulášský týden  
 

Nakladatelství Portál připravilo pro studenty vysokých škol ve dnech 3. - 7. prosince 2012 tzv. Studentský mikulášský týden. Nakladatelství Portál nabídne studentům ve svém knihkupectví v Praze 8 - Kobylisích učebnice i další knihy Portálu se slevou 20 – 90 %.

 
  
 Chcete-li přidat sdělení do Newsletteru, prosím, dodejte mi podklady vždy do čtvrtka 24:00 - Sylvie Fišerová, tel. 222 112 285, email fiserova@fsv.cuni.cz
Pokud nechcete dostávat zprávy z této konference, pošlete e-mail na adresu newsletter-unsubscribe@fsv.cuni.cz. Pro přihlášení k odběru zašlete e-mail na adresu newsletter-subscribe@fsv.cuni.cz.